Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Μαρ 2013

Επιστολή στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε απέστειλε ο Perivos χθες, με θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το έργο κατασκευής αγωγού ύδρευσης στο δάσος της Φανερωμένης


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκθέσουμε κάποιες παρατηρήσεις μας σχετικά με τα έργα κατασκευής αγωγού ύδρευσης, που διέρχεται από το δάσος της Φανερωμένης στην Σαλαμίνα .

Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρήθηκαν σημαντικές ζημιές σε δέντρα του δάσους (σπασμένα κλαδιά, αφαίρεση φλοιών κ.α) οι οποίες αδυνατίζουν τα φυτά, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα από προσβολές εντόμων και ασθενειών, απειλώντας τα με ξήρανση. Ακόμα και κοπές πεύκων εντοπίστηκαν και για τα οποία υπάρχουν αποδεικτικά φωτογραφικά στοιχεία.

Παράλληλα στον χώρο των εργασιών και στο γύρω δάσος, έχουν εναποτεθεί προϊόντα εκσκαφής, καθώς και υλικά που δε χρησιμοποιήθηκαν π.χ σωλήνες.

Τέλος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μονής Φανερωμένης και πορθμείου έχει δημιουργηθεί λιμενοβραχίονας από υλικά εκσκαφής, αλλοιώνοντας την γεωμορφολογία της ακτογραμμής.

Θεωρώντας ότι το δάσος της Φανερωμένης αποτελεί ένα από τα σημαντικά περιαστικά δάση όχι μόνο του νησιού αλλά και όλης της Αττικής, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας αλλά και την ανησυχία μας για αυτές τις επεμβάσεις και τις συνέπειές τους σε αυτό.

Για όλα τα ανωτέρω θα θέλαμε να πληροφορηθούμε ποιες είναι οι θέσεις της εταιρίας σας, καθώς και ποιες οι προτιθέμενες από εσάς ενέργειες αποκατάστασης της όποιας βλάβης ή επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος
Μάρκος Ακύλας
Η Γραμματέας
Μαίρη Κανάκη

 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/3/13 09:01

    Δεν έχετε ακούσει τίποτα για το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Μπατσί;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΣ24/3/13 22:15

    ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ,,ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΝΕΡΟΥ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΟΛΟΔΗΜΟΣΙΟΙ,,ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΥΤΗΛΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤV ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΜΕΤΑ,,ΚΑΙ ΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΣΑΙ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/13 22:17

    ρε άχρηστοι του PERIVOS που ήσαστε όταν οι βορινές ακτές του νησιού γίνανε μαύρες από το πετρέλαιο !!!
    που είσαστε όταν γδέρνουν της ακτές από τα όστρακα που είσαστε όταν οι βόθροι πέφτουν στο λιμάνι
    μέσο των όμβριων υδάτων , ε πληρωμένοι άχρηστοι γδάραμε τα πευκάκια στην φανερωμένη παλιοκοπριτες ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.