Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

20 Ιαν 2014

Η εισήγηση του υπ. δημάρχου κ. Σπ. ΣΟΦΡΑ, κατά την συνέντευξη τύπου στις 20/01/2014

Φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
Καλωσορίζουμε τους εκπρόσωπους του τοπικού τύπου, όπως και τα διαδικτυακά μέσα, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, που παρευρίσκονται εδώ, μαζί μας. H επικοινωνία μαζί σας είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά για μάς, καθώς εσείς μεταφέρετε τον σφυγμό της κοινωνίας και τις ελπίδες, προσδοκίες και αγωνίες των δημοτών, αλλά και τις απαντήσεις τής όποιας εξουσίας, σε αυτά τα ζητούμενα.
Εμείς, στη «Νέα Πορεία Σαλαμίνας», αγαπάμε τον τόπο μας βαθιά και πραγματικά. Δεν θέλουμε να τον μετατρέψουμε σε οτιδήποτε άλλο, από αυτό που είναι. Το όραμά μας, δεν είναι μια Σαλαμίνα-μουσείο, ούτε μια Σαλαμίνα-βιομηχανική ζώνη, ούτε βέβαια, μια Σαλαμίνα… Μανχάτταν.  Το όραμά μας είναι η Σαλαμίνα, αυτή η ίδια που γεννηθήκαμε, που μεγαλώσαμε και, κυρίως, που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, να γίνει καλύτερη από ό,τι την κληρονομήσαμε, να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο, φιλικό προς τον δημότη τόπο, σε έναν τόπο που θα μας γεμίζει όλους με περηφάνια.
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την προηγούμενή μας συνάντηση, όταν σας είχαμε παρουσιάσει τον νέο μας πολιτικό σχηματισμό, τη «Νέα Πορεία Σαλαμίνας». Από τότε ως τώρα, είδαμε μια ταχύτατη φθορά θεσμών και πολιτικών, σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο, τη διάψευση ελπίδων και υποσχέσεων, καθώς και μια, προς το χειρότερο, μεταβολή των δεδομένων.
Ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές, βλέπουμε στην οικονομική κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί. Και αυτή επηρεάζει όχι μόνο κάθε πτυχή του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, αλλά όλο το πλέγμα των δημοσίων εσόδων, σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης. Τα κύρια θύματα της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που έχουν ασκηθεί ως τώρα, είναι η μεσαία και μικρομεσαία τάξη (και αναφέρομαι και στις επιχειρήσεις που βιώνουν μια ανεπανάληπτη φορολογική επιδρομή), ενώ η εργατική, βιώνει συνθήκες εξαθλίωσης.
Στα τοπικά μας πράγματα, αυτό καταλήγει σε πτώση των εσόδων του Δήμου, καθώς η δεξαμενή των δημοτικών τελών περιορίζεται λόγω αδυναμίας των πολιτών (που στη Σαλαμίνα ανήκουν στις πιο χειμαζόμενες τάξεις), αδυναμίας λοιπόν, να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, την ίδια στιγμή που τα «Καλλικρατικά» έσοδα συρρικνώνονται, καθυστερούν, ή υποθηκεύονται χάρη στις επιλογές και αποφάσεις του κεντρικού κράτους.
Στο θέμα της σχέσης κεντρικού κράτους και τοπικών κοινωνιών, έχουμε μια βασική θεώρηση: Είναι επιζήμιο, το να διεκδικείς εκ πλαγίου παραχωρήσεις ως επαίτης ή να κάνεις, αντίθετα, τον «τσαμπουκά» για το θεαθήναι, προκειμένου να πετύχεις κάποια διεκδίκησή σου. Η ορθή πολιτική στάση είναι αυτή της απόλυτα αιτιολογημένης, στιβαρής και επίμονης διεκδίκησης και όχι ο ευτελισμός με άστοχες κινήσεις οχλαγωγίας – καμμία σχέση δηλαδή με τον τρόπο άσκησης πολιτικής του σημερινού Δημάρχου… (Θυμηθείτε την υπόθεση των πορθμείων Σαλαμίνας, όπου οι λεονταρισμοί του, οι εμφανίσεις του σε κανάλια με εντελώς ανερμάτιστο λόγο, η χωρίς τα κατάλληλα επιχειρήματα και σχεδόν υβριστική στάση του προς τον αρμόδιο υπουργό, είχαν ως αποτέλεσμα οι αποφάσεις του υπουργείου να εφαρμοστούν στο ακέραιο, χωρίς καν να ληφθούν υπ’ όψη οι τοπικές ιδιαιτερότητες! Και του είναι τόσο ξένη η δέουσα πολιτική τακτική, που ως τώρα επαίρεται γι’ αυτόν τον αποτυχημένο χειρισμό!...)
Ερχόμαστε, έτσι, στα δικά μας δημοτικά πράγματα.
Η περίοδος της δημαρχίας Τσαβαρή, εισήγε στον τοπικό πολιτικό μας βίο «νέα» ήθη: Τον αμοραλισμό, την εξυπηρέτηση συμφερόντων, τον υστερόβουλο σχεδιασμό, την εξαγορά συνειδήσεων. Όμως με αυτά τα νέα ήθη, οι δημοτικές παρατάξεις κινδυνεύουν να καταστούν ομοσπονδίες συμφερόντων, βασισμένες σε πολιτικές προσέγγισης κέντρων επιρροής (αυτό που έχει περιγραφεί σαν “νεροκουβαλητές ψήφων”) και να εμφανίσουν και πολλά άλλα φαινόμενα πολιτικής παθογένειας. (Στον πυρήνα βέβαια όλων αυτών βρίσκεται το «αντάλλαγμα»…)
Η διάθεση προσφοράς στον τόπο ή στα κοινά, έχει καταντήσει ένα κοινότατο πρόσχημα, μια ψεύτικη δικαιολογία προκειμένου να «μασκαρευτούν» “οι κάτω από το τραπέζι” προσδοκίες ορισμένων. Τάζουν από έργα έως θέσεις εργασίας, δίνοντας έτσι έωλες υποσχέσεις. Ειδικά δε τους ανέργους, δεν ντρέπονται να τους κοροϊδεύουν αναίσχυντα, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους…
Φτάνουμε, έτσι, στην ουσία του θέματος: Ότι και να υπόσχονται οι επιβήτορες της πολιτικής, η πρακτική των αποκλίσεων από τα νόμιμα πλαίσια, οδηγεί σε προβλήματα και αδιέξοδα. Το μακιαβελικού ύφους «Αν δεν παρανομήσεις, έργο δεν κάνεις» (μια προσφιλής έκφραση του κ. Τσαβαρή), είναι η επιτομή αυτού ακριβώς που πρέπει να αποφεύγεται. Αν παρανομήσεις τελικά μόνο έργο δεν κάνεις. Κάνεις δε τον ίδιο σου τον Δήμο ανυπόληπτο – αντιμετωπίζοντας στο τέλος και την ανάλογη μεταχείριση…
Δεν θα αναφερθούμε στο πρώτο δείγμα γραφής του κ. Τσαβαρή σχετικά με το μαγείρεμα του χρέους των δύο Καποδιστριακών Δήμων του νησιού, όπου ανέβασε το χρέος (και μάλιστα όπου σταθεί και όπου βρεθεί επιμένει, παρ’ όλη την έκθεση των ορκωτών λογιστών) στα 46 εκατομμύρια ευρώ (και μάλιστα, ο κ. Καπετανάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, έλεγε ότι… ανακάλυψε και άλλα !...)
Δεν θα αναφερθούμε στη χαρακτηριστική για αυτή τη δημαρχιακή περίοδο αδιαφάνεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του Δήμου (ελέγξτε και μόνοι σας εάν υπάρχουν όλα όσα πρέπει στη «Διαύγεια»).
Δεν θα αναφερθούμε στη θρασύτατη παραδοχή του τωρινού Δημάρχου, ότι είχε συνάψει μυστική συμφωνία με το λατομείο στη Γούβα-Μπατσί, ούτε στα λατομικά τέλη που δεν εισπράχθηκαν ακόμη, και τα λοιπά. Κατά τα άλλα, ο κ. Τσαβαρής κατηγορούσε εμένα ως Δήμαρχο για αδιαφάνεια (!) στις σχέσεις με το λατομείο αυτό, με αστήρικτα και κατάπτυστα υπονοούμενα – τη στιγμή που, επί δημαρχίας μου καί τα λατομικά τέλη είχαν εισπραχθεί κανονικά, αλλά καί το λατομείο λειτουργούσε νόμιμα…
Δεν θα αναφερθούμε στην αχαρακτήριστη απόπειρα επαναλειτουργίας του λατομείου της Τούρλας, υπό το πρόσχημα της «αποκατάστασης», όπου είδαμε έναν Δήμαρχο να μιλά σαν εμπορικός ατζέντης και όχι σαν υπερασπιστής του τόπου και των δικαιωμάτων των δημοτών.
Δεν θα αναφερθούμε ούτε στις απ’ ευθείας αναθέσεις (πράγμα για το οποίο ο σημερινός Δήμαρχος κατηγορούσε παλιότερα τους πάντες).
Δεν θα μιλήσω για την οικειοποίηση (!) των μελετών που παρέλαβε, όχι μόνο από την δική μου δημαρχιακή περίοδο αλλά και από αυτήν του κ. Τραυλού στον πρώην Δήμο Αμπελακίων, που με το πρόσχημα της «επικαιροποίησης» επιχείρησε να περάσει είτε φωτογραφικούς όρους είτε να αυξήσει το κόστος με κάποιες άλλες μεθοδεύσεις.
Δεν θα μιλήσω για τις συμβάσεις με την ΕΥΔΑΠ (στην οποία το χρέος μας, η τωρινή δημοτική αρχή, είχε την εξαιρετική τύχη να τακτοποιήσει, χάρη στις αποφάσεις του κράτους για την εταιρεία αυτή και το μέλλον της σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίησή της), την ΕΥΔΑΠ στην οποία ο Δήμαρχος παραδόξως επιμένει να παραχωρήσει οριστικά το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης !
Όλα αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά και σχεδόν όλοι σας τα έχετε δει, τα έχετε αναλύσει, τα έχετε δημοσιεύσει.
Θα μιλήσω όμως για αυτό που κάνει τη δημοτική αρχή του κ. Τσαβαρή, (που τελειώνει, ευτυχώς, το πολύ σε 123 ημέρες από σήμερα), τη χειρότερη στα τοπικά πολιτικά μας πράγματα. Είναι η απαξίωση κάθε ηθικού πολιτικού φραγμού, κάθε έννοιας χρηστής πολιτικής διαχείρισης, κάθε έννοιας σεβασμού προς τους θεσμούς, κάθε είδους δημοκρατικής λειτουργίας.
Ο τωρινός Δήμαρχος, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ξεκίνησε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης, σπίλωσης και απαξίωσης των πολιτικών του αντιπάλων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θεωρούσε ως «εν δυνάμει» αντίπαλους). Εμφορούμενος προφανέστατα από μια ακατάσχετη επιθυμία για «ενός ανδρός αρχή», επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να εξουδετερώσει πολιτικά αυτούς τους αντιπάλους, με διπλό σκοπό: Αφ’ ενός μεν να εφαρμόσει τα όποια σχέδια είχε στην «κρυφή ατζέντα» του με τις μικρότερες αντιδράσεις, αφ’ ετέρου δε να δημιουργήσει ένα κλίμα τέτοιο, που θα εξασφάλιζε την επανεκλογή του. Και, φυσικά, απέτυχε, γιατί με τη  συνεχή επανάληψη φανερών ψεμάτων, σε συνδυασμό με την πολιτική ανικανότητα που έχει ως τώρα επιδείξει, πέτυχε μόνο τη δική του απαξίωση. Φαίνεται ότι δεν εμβάθυνε αρκετά στις γκαιμπελικές μεθόδους που χρησιμοποίησε…
Εκτός από αυτό, σιγά σιγά παρασύρθηκε σε ψευδαισθήσεις μεγαλείου, που θυμίζουν άλλες εποχές. Έτσι, έθεσε αχυρανθρώπους σαν συνεργάτες του, περιθωριοποίησε τους ικανούς που τον πλαισίωναν, απαξίωσε εντελώς τους θεσμούς και αποδύθηκε σε φανφάρες και θεατρινισμούς πρωτόφαντους στα πολιτικά μας πράγματα. Υποθέτω ότι σε αυτή τη διαδικασία μπήκε εξ αιτίας της ιδιοσυγκρασίας του: Του είναι αδιανόητο, βλέπετε, το ότι όταν κάποιος εκλεγεί στη θέση αυτή, αφήνει το «εγώ» του απολύτως στην άκρη και γίνεται η ενσάρκωση, η προσωποποίηση του τόπου του.
Ο τωρινός Δήμαρχος είναι πολιτικά ανίκανος, όπως αποδείχτηκε, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ πολιτικής και «συνδικαλιστικού μάρκετινγκ», φέρνοντας στον νου όλων μας, αυτά που οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα στην παρακμή.
Ας θυμηθούμε ένα ρητό που είχε πει πολύ παλιά ο συγγραφέας Άρθουρ Κλάρκ: «Πολιτικάντης είναι αυτός που κοιτά τις επόμενες εκλογές – Πολιτικός αυτός που κοιτά τις επόμενες γενιές», και ας δούμε, τελικά, το ποιος είναι τι…
Φίλες και φίλοι,
Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο, ερχόμαστε εμείς, η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» για να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά. Η «Νέα Πορεία» δημιουργήθηκε και στοχεύει σε αυτό που λέει το όνομά της: Την αλλαγή της πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε με τις μικρές ή μεγάλες μας ατομικές δυνάμεις, μα κυρίως με την τεράστια ισχύ του λαού της Σαλαμίνας μας.
Έχουμε απόλυτη προσήλωση προς το μέλλον του τόπου μας. Φιλοδοξούμε να θέσουμε τις βάσεις για μια Σαλαμίνα διαφορετική, μια Σαλαμίνα πρότυπο, μια Σαλαμίνα των ανθρώπων της. Με όλη μας την ψυχή αγωνιζόμαστε τώρα, και θα αγωνιστούμε αργότερα από τη θέση μεγάλης ευθύνης που πιστεύουμε ότι θα μας δὠσει ο Σαλαμίνιος δημότης τον Μάϊο, για έναν τόπο που θα κάνει περήφανους τους κατοίκους του, για έναν Δήμο που θα στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, και θα εξασφαλίζει τις συνθήκες ώστε να έχουν τα παιδιά μας μια καλύτερη ζωή από τη δική μας.
Ανάμεσά μας δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει κανείς που εποφθαλμιά ανταλλάγματα. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει κανείς που κουβαλά τις νοοτροπίες και τις κρυφές ατζέντες που όλοι μας στηλιτεύουμε. Σε εμάς εντάσσονται μόνο αυτοί που σήμερα έχουν ειλικρινή διάθεση προσφοράς στον τόπο και δεν κοιτούν την κάθε είδους καρέκλα ως ευκαιρία για «μπίζνες». Και πιστεύω ότι αυτό κάνει τη διαφορά της «Νέας Πορείας» από άλλους, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε φαινόμενα κυβίστησης που δεν τα χωρά ο νους…
Το πολιτικό μας συμβόλαιο, που οι Σαλαμίνιοι δημότες με την ψήφο τους θα συνυπογράψουν μαζί μας στις εκλογές, είναι το πρόγραμμά μας, που σύντομα θα παραδοθεί σε όλους. Είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην αλήθεια, ένα πρόγραμμα που θέτει στόχους πραγματικούς και υλοποιήσιμους, ένα πρόγραμμα πνοής για τον τόπο μας. Ένα πρόγραμμα που θέτει τα θεμέλια για τη Σαλαμίνα που αγαπάμε και ποθούμε και όχι ευχολόγιο, συρραφές και απατηλές υποσχέσεις.
Θα ήταν λανθασμένο το να παρουσιάσουμε σήμερα, έστω και αποσπασματικά, κάποια ιδιαίτερα σημεία του προγράμματος αυτού, που σίγουρα θα σας κέντριζαν το ενδιαφέρον: Αν το κάναμε θα είχαμε υποκύψει στον πειρασμό πρωτότυπων εξαγγελιών, πράγμα που θα ήταν έλλειψη σοβαρότητας. Αυτό για το οποίο μπορούμε να σας προϊδεάσουμε, ωστόσο, είναι οι βασικοί του άξονες:
Ένας άξονας είναι η δημιουργία ενός πλαισίου ανάπτυξης της Σαλαμίνας, με συγκεκριμένες αποφάσεις και μελέτες αλλά και την υποβοήθηση του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού στο να αντέξει τις πιέσεις και να αναπτύξει τις δραστηριότητές του.
Άλλος άξονας είναι η αναδιαμόρφωση της οργανωτικής δομής του Δήμου, προκειμένου να μετατραπεί σε έναν άρτια λειτουργικό φορέα, που θα φέρνει σε πέρας τα αυτονόητα αλλά και θα μπορεί να δρα υποβοηθητικά στον πολίτη.
Πολύ σημαντικός άξονας επίσης, είναι οι πολύ συγκεκριμένες επεμβάσεις και δράσεις (έπειτα από την πραγματοποίηση της αναδιαμόρφωσης της οργανωτικής δομής) δίνοντας προτεραιότητα:
στην παιδεία
στην υγεία
στην κοινωνική μέριμνα
στις πολλαπλές περιβαλλοντικές ανάγκες του οικολογικά πολιορκούμενου τόπου μας
Και τέλος, ο κομβικότερος ίσως άξονας, είναι ο πολιτισμός. Προσέξτε, μιλάμε για τον πραγματικό πολιτισμό και όχι για λαϊκές εμποροπανηγύρεις ή φανφάρες. Σε αυτό αξίζει να πούμε ότι βασικός μας προσανατολισμός είναι η δημιουργία πολιτιστικών θεσμών και η εξυγίανση υπαρχόντων, προκειμένου το νησί μας, σε βάθος όχι μεγάλου χρόνου, να καταστεί ένα πολιτιστικό κέντρο με την μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια, με θετικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.
Πέρα από τα παραπάνω, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την πολιτική δράση που θα πρέπει να έχουμε σε κεντρικό αυτοδιοικητικό επίπεδο, συμμετέχοντας πάντα στις ζυμώσεις και τις διαδικασίες για τη βελτίωση των αυτοδιοικητικών δεδομένων. Βλέπετε, συναισθανόμαστε απόλυτα το βάρος των ευθυνών όλων μας για το μέλλον της αυτοδιοίκησης και, τελικά, της χώρας μας…
Δεν θα σας κουράσω, όμως, περισσότερο. Άλλωστε ο σκοπός μας σήμερα δεν είναι άλλος, από το να σας κάνουμε κοινωνούς των πολιτικών μας θέσεων και προθέσεων, και να σας καταστήσουμε σαφές ότι η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» είναι η εγγύηση για την επόμενη δημοτική περίοδο, μια περίοδο που δεν θα αντιπροσωπεύει ομάδες συμφερόντων και κλίκες, αλλά τους δημότες, τους ανθρώπους, τους Σαλαμίνιους.  Όλους τους Σαλαμίνιους.
Σας ευχαριστώ, και είμαι στη διάθεσή σας αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι.

26 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/1/14 05:01

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ Κε ΣΟΦΡΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΠΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΣΤΡΑΚΟ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΨΙΛΑ Η ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ? Ο ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΟΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΑΠΙΟΥ? ΑΛΛΑ ΕΜΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΨΗΦΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ? ΕΛΑ ΡΕ ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ!!! , ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟ!!! ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΟΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΕΙ ΑΝΟΗΤΟ!!!! ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ!! ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/1/14 05:55

    Κάτι μαλάκες σαν και σενα έχει η Ρούλα δίπλα της γιαυτό και δεν θα γίνει ποτέ δήμαρχος κουβαλάει νερό με το κοφίνι γιατί κοφίνι μυαλά έχετε και την κάνετε ρεζίλι ρε ξεφτίλα.
    τι λες ρε ζώον; παραδέχεσαι τις συναλλαγές υποψηφίων που ήδη την κατηγορούν;
    άρα γιατί κα Ρούλα αν αληθεύει όπως ο δικός σου άνθρωος γράφει προς τι τέτοια πρεμούρα και σκορπάς τα λεφτά σου;
    δεν θα θελήσεις να ρεφάρεις όταν βγεις; για σκέψου λίγο εντύπωση που δημιουργείς στο εκλογικό σώμα!
    πες μου γιατί τότε να ψηφίσω εσένα κι όχι τον υπάρχοντα κλέφτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/1/14 08:27

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΜΗ ΜΑΛΑΚΑ ΕΣΥ ΨΗΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΤΟΥ 1% ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΚΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/1/14 08:29

    ΜΗ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΠΑΛΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΘΑ ΒΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/1/14 08:37

    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΠΙΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/1/14 09:20

    Ρε φίλε 05:55 είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ο 1ος σχολιαστής είναι τσαβαρικός και παρουσιάζεται δήθεν ως ρουλικός; Δεν καταλαβαίνεις ότι ο τσαβαρής προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρότητα μεταξύ Σοφρικού και Ρουλικού στρατοπέδου; Γιατί πέφτεις στην παγίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/1/14 09:24

    Γίνεται γελείος όποιος προσπαθεί να κατηγορήσει τη Ρούλα για συναλλαγές. Η συναλλαγή είναι ειδικότητα του Βουλογιάννη με πλούσια εμπειρία στο πόσα δίνεις πόσα θέλω από την εποχή Νομάρχη Φωτίου με το ρεύμα και τις άδειες οδήγησης και που σήμερα ο μιζαδόρος αυτός κύριος πατρονάρει το άντρο της διαφθοράς που βρίσκεται επί της Αμαρτωλών και Κλεφτών γωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/1/14 10:02

    ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ 05΄01ΟΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙΗ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΣΜΟΥ ΕΝΑΝ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΒΟΥΛΟΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ 36000 ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΝΗΣΙΚΑΚΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΣ ΒΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/1/14 14:49

    Μαστροτέτοιε ήσουν πολύ λάθος και αποδείχτηκε σήμερα αυτό.

    Πανηγυρική η δικαίωση για τον Τσάβες σήμερα.

    Λυπάμαι για σένα πραγματικά, αλλά πιο πολύ χαίρομαι που η αλήθεια και η δικαιοσύνη έλαμψαν.

    Τώρα τι θα πουν οι καλοθελητές ανώνυμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/1/14 15:45

    ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΟΤΕΤΕΙΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΣΟΦΡΑ? Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΑΜΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΜΠΟΥΡΑ ΝΑΣΠΡΙΣΟΥΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΜΑΖΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/1/14 15:46

    τι έλαμψε ρε τρόμπα?
    πώς δικαιώθηκε ο ληστής?
    ξύπνα βλήμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/1/14 16:20

    Δηλαδή τώρα ΜαστροΛαμπρο με 8 μήνες στην πλάτη!!!!! Πω πω πω............ Θα εχει και αγωγή το προγράμμα? ΠΩ ΠΩ ρε μαστρο τετειε καλό ειναι αυτό που ξέρουμε αλλά μετα τσούζει λίγο το κολαρακι!!!!! Άντε και σε αλλά με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/1/14 16:26

    Ο δήμαρχος ξόδεψε για επισκευές οχημάτων πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
    Η συνολική αξία των οχημάτων που επισκεύασε είναι μικρότερη από ένα εκατομμύριο!! (ΑΔΑ: 4Α58Ω1Ε-7ΕΑ) .
    Με τα χρήματα των επισκευών αγοράζαμε δεκαπέντε ολοκαίνουρια απορριμματοφόρα. (ΑΔΑ: ΒΕΖΑ7ΛΒ-ΧΞΧ προσφερόμενη τιμή απορριμματοφόρου 98.400 € με Φ.Π.Α.)

    Τι ρόλο παίζετε κύριε Τσαβαρή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος21/1/14 16:38

    mastrokollia θα δεις και αλλη μηνυση απο μια οικογενεια που εκθετερις και δεχεσαι σχολια που θιγουν υποληψεις και να παυσεις να δεχεσαι στο μπλογκ σου οτι τιμιοι ανθρωποι τα παιρνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/1/14 19:57

    1,5. Για. Επισκευες. Ετσι εξηγηται γιατι οι αντιδημαχροι ειναι αφρατοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος21/1/14 19:59

    Με το ΠΙΠΗ μαρτυρα τι περιμενατε;;;;;;Τον ρωταγε ο προεδρος κι αυτος απαντουσε "'ρωτηστε τον ιδιο δηλ.το Μαστροκολια !!!!!Τοτε εσυ τι ηρθες να κανεις εδω.......ΚΩΜΩΔΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/1/14 21:59

    Ο Μαστροκ.... καταδικάστηκε και δικαίως για τη φράση ¨σαν τσατσόνι στο σπίτι της μαντάμ" επειδή δεν ήθελε να βγάλει στον αέρα τα άπλυτα του άνακτα, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να αθωωθεί. Στο Εφετείο όμως τώρα για να αθωωθεί θα πρέπει να δικαιολογήσει γιατί χρησιμοποίησε τη φράση αυτή και όχι μία άλλη ισοδύναμη. Αν λοιπόν ο Μαστρο.... καταθέσει τα όσα ακούστηκαν σε όλη τη Σαλαμίνα ότι συνέβησαν μέσα στο γραφείο του Δημάρχου ανήμερα του Αγ.Δημητρίου 2011 μεταξύ της Β...... και της Δ...... τότε ή θα αθωωθεί ή η κατηγορία θα μετατραπεί από συκοφαντική σε απλή δυσφύμηση. Είναι στο χέρι του να αποφασίσει μιας και δεν έχει να χάσει και τίποτα παρά μόνο να κερδίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/1/14 22:03

    Πουσουνα συ ρε ΚΟΥΓΙΑ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος22/1/14 00:03

    Σαν τσατσόνι στο σπίτι της μαντάμ

    Η κατάντια του δήμου μας ,ο εξευτελισμός των θεσμών, η κατρακύλα της δημόσιας ζωής του τόπου μας διαγραφτήκαν . Ο λαός του νησιού μας ένιωσε μια ανυπέρβλητη ικανοποίηση με τους οκτώ μήνες φυλακή ενός δημοσιογράφου και εκφωνήσαμε στην αίθουσα ‘’περαστικά σας’’ .Ήμαστε άξιοι της μοίρας μας , καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος22/1/14 00:40

    ‘’ Περαστικά σας ‘’

    Μια δήλωση νίκης του πρώτου πολίτη του τόπου μας μέσα στην δικαστική αίθουσα όταν γνωστοποιήθηκε η οκτάμηνη ποινή προς τον δημοσιογράφο ο όποιος είχε περιγράψει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση( γνωστή στον λαό της Σαλαμίνας) που επικρατούσε στον δήμο μας .Χωρίς καμία ενοχή για τα γεγονότα της εποχής , πανευτυχής αυτός και οι συνεργάτες του θριαμβολογούσαν για την μεγάλη νίκη του εξευτελισμού της διαφθοράς και του ξεπεσμού του δημοσίου βίου. Κανένας προβληματισμός ,καμία αυτοσυγκράτηση, κανένας ενδοιασμός. Η άβυσσος και η ισοπέδωση αξιών στο μεγαλείο τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος22/1/14 10:35

    Ροκίδης: μόνιμος μάρτυρας υπεράσπισης του τσαβαράκου στα δικαστήρια, μήπως είναι και μόνιμος υπάλληλος του; Και αν ναι, ποιός είναι ο μισθός του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος22/1/14 13:30

    Τη ισοπεδωση που εχετε επιφερει ΕΣΕΙΣ οι μπλογκερς δεν φαινετε:;;;;;;Οτι ΒΡΙΣΙΑ και ΛΑΣΠΗ εξυπηρετει τα κατα καιρους προθυμα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ και εσας,με το αζημιωτο φυσικα,τ"αφηνετε ,ΟΛΑ Τ" ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΒΗΝΕΤΕ ...Γιαυτο καλυτερα ΜΟΚΟ..

    Αληθεια, ποσοι δηλωμενοι στην ΕΦΟΡΙΑ ειναι απ{αυτους που δηλωνουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος22/1/14 13:30

    Τη ισοπεδωση που εχετε επιφερει ΕΣΕΙΣ οι μπλογκερς δεν φαινετε:;;;;;;Οτι ΒΡΙΣΙΑ και ΛΑΣΠΗ εξυπηρετει τα κατα καιρους προθυμα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ και εσας,με το αζημιωτο φυσικα,τ"αφηνετε ,ΟΛΑ Τ" ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΒΗΝΕΤΕ ...Γιαυτο καλυτερα ΜΟΚΟ..

    Αληθεια, ποσοι δηλωμενοι στην ΕΦΟΡΙΑ ειναι απ{αυτους που δηλωνουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος22/1/14 23:19

    Αυτό που κανείς σας δεν είπε είναι ότι ο Μαστροκόλιας ακόμα και τη στιγμή που ήταν στο δικαστήριο δεν ξευτέλισε απολύτως τον Τσαβαρή με την Βουλοδωριάδα του και τα γνωστά αντριλίκια...
    Αν μη τι άλλο ένα μπράβο του αξίζει. Να τελειώνουμε με τον κομπλεξικό ζουμπά ρε παιδιά και τί στο κόσμο! Το τί ξεφτίλες έχουμε να δούμε όταν τα στόματα ανοίξουν δεν τις φανταζόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος23/1/14 15:18

    ΑΡΚΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΛΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΙΓΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΑ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος24/1/14 19:19

    Δεν είναι απεχθές ύπουλο και άνανδρο να σπιλώνουν βρίζοντας κάποιοι ανώνυμα ως κουκουλοφόροι της κατοχής, ως προδότες των συμπολιτών τους κάποιους άλλους πολίτες γιατί δεν συμφωνούν με τις επιλογές τους;;;;;; Αυτό γιατί δεν το κρίνει κανείς;;; το θεωρείτε σωστό;;; και πως πρέπει να αμυνθεί ο κάθε θιγόμενος;;;Αυτό δεν είναι μίσος και όχι αγάπη για τον συνδημότη του;;; μήπως βλέπετε κάποιοι το νόμισμα από την μία πλευρά;;; πέστε μου χωρίς βρισιές...με την λογική και το δίκαιον...φταίω εγώ όταν με βρίζει κάποιος κουκουλοφόρος ανώνυμος να τηρήσω τον νόμο του δικαίου;;;πώς θα προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου όταν θίγετε με αυτόν τον αισχρό και άδικο τρόπο;;;δεν είμαι δήμαρχος είμαι ένας απλός πολίτης που κάνω τις επιλογές μου βάση των δικαιωμάτων μου και αναλαμβάνοντας το κόστος αυτών των επιλογών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.