Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Ιαν 2014

Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Σαλαμίνας» και οι μεθοδεύσεις των αντιπάλων της

 
Ένα από τα μεγαλύτερα «κατορθώματα» της σημερινής δημοτικής αρχής, στα τελευταία τριάμισι χρόνια που διαφεντεύει τα δημοτικά μας πράγματα, είναι η εισαγωγή πρωτοφανών πολιτικών μεθόδων και ηθών.
Στρεψοδικία, αμοραλισμός, πολιτική λεκτικών ακροβατισμών, διαστρέβλωση γεγονότων και καταστάσεων, πλήρης αδιαφορία -θρασύτατα διακηρυγμένη- προς τις νόμιμες διαδικασίες και προς τους θεσμούς, κρυφές συμφωνίες που πάλι με θράσος ανακοινώνονται, εξαγορά συνειδήσεων και ουσιαστικοί εκβιασμοί, εκμετάλλευση της ανάγκης του πολίτη για προσπορισμό πολιτικής επιρροής. Μ’ άλλα λόγια ότι έχουμε ζήσει και καταδικάσει στην εθνική πολιτική σκηνή, έχει έρθει και στον τόπο μας στην χειρότερη μορφή του.
Ακόμα χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι αυτό τον δρόμο του κακού δεν τον ακολουθεί μόνη η δημοτική αρχή πλέον, αλλά και κάποιοι που την αντιγράφουν προκειμένου να αναρριχηθούν αυτοί στον δημαρχιακό θώκο. Μετέρχονται και αυτοί των μεθόδων που μέχρι τα χτες καταδίκαζαν και περιφρονούσαν.
Και έτσι θεώρησαν ότι τα στελέχη της «Νέας Πορείας Σαλαμίνας» μπορούν να γίνουν στόχος τους. Στόχος είτε για στρατολόγηση, καθώς χαίρουν την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας, είτε για εξουδετέρωση μέσω χρηματισμού ή υπόσχεσης… θέσεων. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, το φαινόμενο εντάθηκε ιδιαίτερα, φτάνοντας στο σημείο και να αποπειρώνται να εξαγοράσουν συνειδήσεις αλλά και να διαδώσουν φήμες ότι «ο Σοφράς δεν θα κατέβει τελικά». Αναφέρουν δε σενάρια απίστευτης ανοησίας για μυστικές συμφωνίες και άλλα πολλά βγαλμένα σαν από κακές αστυνομικές ιστορίες παλιάς εποχής…
Δεν είμαστε, λοιπόν, όλοι ίδιοι. Αν πιστεύουν ότι η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» είναι σαν κι αυτούς, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας», χαράζει έναν νέο δρόμο καθαρό, έναν δρόμο ανιδιοτελούς προσφοράς, έναν δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο για τη Σαλαμίνα και όχι για οργανωμένα ή μη συμφέροντα. Αυτά βέβαια δεν μπορούν καν να τα κατανοήσουν, πόσο μάλλον να τα δεχτούν.
Λίγος καιρός έμεινε ως τις εκλογές. Και τότε ίσως να καταλάβουν ότι ο λαός δεν ζητά καίσαρες, καισαρίσκους, ομοσπονδίες συμφερόντων, σκοτεινούς κύκλους και επαρμένους δοκησίσοφους. Δεν ζητά να χαθεί και άλλος χρόνος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι μερίδες και οι «πόλοι» με τις υπόγειες, αδιαφανείς και υποθηκεύουσες το μέλλον των παιδιών μας επιδιώξεις τους. Ζητά λύσεις για την καθημερινότητά του και μια δημοτική αρχή με όραμα που θα χαράζει δρόμους για το συμφέρον του πολίτη.
Ζητά μια Νέα Πορεία για το μέλλον. Και θα μπει μπροστάρης, με την ψήφο και την συμμετοχή του, για να την έχει.
Με εκτίμηση
το γραφείο τύπου του συνδυασμού
“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας δημ. συνδυασμός
υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ
τηλ. συνεννόησης 2155000947 & 6932215569

20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/1/14 07:51

    Κε Σοφρα , είμαι Σαλαμινιος δημότης και επειδή τελικά απο αυτούς που σήμερα ειναι υποψ. δήμαρχοι μάλλον είστε ο πιο ιδανικός και για μένα αλλά φαντάζομαι και για το σύνολο των συμπατριωτών μου. Έχω πάρει λοιπόν την απόφαση να ασχολειθω για πρώτη φορά με τα κοινά, ήθελα να μάθω αν υπάρχει θέση στον Συνδιασμο σας γιατι θέλω να είμαι υποψ. Δήμο. Σύμβουλος με την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ σαν ΝΕΟΣ άνθρωπος που είμαι και εγω. Αν έχω αργήσει και δεν υπάρχει θέση για το γενικό ψηφοδέλτιο σας προτείνω να με εντάξετε σε κάποια κοινότητα, αν πάλι και αυτές οι θέσεις ειναι καπαρομενες δεν πειράζει να είστε καλά και να έχετε καλή επιτυχία με την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και να είστε σίγουρος ότι εγω και όλο μου το σόι έχουμε εναποθέσει τις ΕΛΠΙΔΕΣ μας σε εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/1/14 12:02

    Ποιους αντιπαλους μωρεεεεεε;;;;;;
    Ουτε καν τον λογαριαζουνε...Μαστροπιπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/1/14 12:11

    Τι ρωταει ο ανθρωπος ανωνυμα ,αν υπαρχει κενη θεση στο συνδυασμο του ΠΙΠΗ !!!!!!!!!!!! ΟΛΕΣ....Τι ρωτας ρε Μαστροαφρο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/1/14 13:52

    στον 15/1/14 07:51 χαχαααααχαχαχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/1/14 13:56

    15/1/14 07:51...παντα μου αρεσαν οι γελιογραφιες...........χαχαχαχααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/1/14 15:10

    Πολύ χιούμορ διαθέτετε ρε βλαμηδες!!!!!!!! Δηλαδή κανένας σας δεν το κατάλαβε το στορυ? είσαστε τόσο ΜΑΛΑΚΕΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/1/14 16:45

    Φιλαράκο στο τέλος έχει δύο τηλέφωνα επικοινωνίας. Μην γίνεσαι άλλο ρεζίλι γιατί αν ήθελες να βάλεις υποψηφιότητα θα είχες πάρει τηλ και θα το είχες λύσει το θέμα άμεσα χωρίς να ανοίγεις διάλογο από τα σχόλια ενός μπλογκ. Αλλά επειδή δεν τον βλέπεις πουθενά τον Σπύρο στην κοινωνία σε δικαιολογώ να τον ψάχνεις εδώ μέσα.
    Θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν στον Τσαβαρή για σύμβουλος. Αυτός θα βγει. Μην πας με τον χαμένο. Είναι κρίμα και είναι νέο παλικάρι. Το λέει και στην δήλωση του. Αυτός πληρώνει περισσότερα και δεν σταυρώνει σύμβουλο για σύμβουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/1/14 19:22

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΣΑΣΤΕ ΣΤΗ ΡΟΥΛΑ ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΘΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ,ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΛΑΙΚΑ,ΒΡΩΜΙΚΟ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ ,ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ. ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ.ΜΟΝΟ ΣΚΕΨΟΥ ΑΝ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ,ΟΠΩς ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ, ΤΟ ΜΙΧΑΛΑΡΟ, ΤΟ ΣΠΥΡΟ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΤΗ ΜΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/1/14 20:32

    Για να τα λέτε αυτά θα έχετε στοιχεία βεβαίως διαφορετικά επιδιώκετε να αναρριχηθείτε στην εξουσία με συκοφαντίες και αυτό ο κόσμος θα το συνυπολογίσει με την συμπεριφορά σας επί εποχής του οικογενειακού σας φίλου Αγγέλου. Kisses mr sale1%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/1/14 21:59

    Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε τον Οκτώβριο του 2012 ο κ. Σοφράς απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, σε ανακοίνωση του: »…Όμως, η εκ του πονηρού προσπάθεια, της εμπλοκής όλων των πολιτικών του αντιπάλων, στο δικό του πρόβλημα, συκοφαντώντας συλλήβδην όλους, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αποτελεί κακόβουλη συκοφαντία και ολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος του τόπου….»

    Άντε τώρα να τους πιστέψεις για το πότε λένε αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/1/14 09:25

    ΜΗΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ
    Α ΡΕ ΣΟΦΡΑ ΤΥΧΕΡΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙΣ
    ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/1/14 10:00

    Σοφρά πάλι την πλάτη του Τσαβαρή θα δεις όπως και το 2010. Μην χαίρεσαι τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/1/14 11:39

    Αληθεια γιατι χαιρεται;;;;;Για το 1,5%;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/1/14 11:49

    α οικονομικά εγκλήματα του Τσαβαρή όπως τα παραδέχεται ο ίδιος.

    1. Το έγκλημα της ΔΕΣΦΑ.
    Στην εισήγησή του στην οικονομική επιτροπή στις 18-6-2013 (205/2013 ΑΔΑ: ΒΛΠΠΩ1Ε-0ΕΒ) παραδέχεται ότι:

    "Ο Δήμος Σαλαμίνας δεν έχει εισπράξει κατά το παρελθόν επιμέρους δημοτικά τέλη και φόρους σε βάρος της ανωτέρω ανώνυμης εταιρείας (ΔΕΣΦΑ Α.Ε), πλην των τελών καθαριότητας. Ο Δήμος Σαλαμίνας δεν έχει εισπράξει τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου εδάφους – υπεδάφους, τα οποία έχουν προσδιοριστεί δυνάμει της υπ’ αριθμ. 365/2012 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον, δεν έχουν επιβληθεί και εισπραχθεί άλλα τέλη και φόροι, όπως είναι το τέλος διέλευσης και χρήσης όσον αφορά τους αγωγούς που διατηρεί η εν λόγω εταιρεία, καθώς επίσης και ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων".

    Αυτά είναι τα λόγια του ίδιου του Τσαβαρή.
    Ας δούμε τι επακολούθησε και πόσα εκατομμύρια "εισέπραξε" (χάρισε!!).

    α) Σύμφωνα με την απόφαση 365/2012 ΑΔΑ: ΒΕΦ2Ω1Ε-5ΩΖ και 483/2012 ΑΔΑ: Β4ΣΞΩ1Ε-ΓΘΧ, επιβολή τέλους εδάφους και υπεδάφους στα όρια του δήμου.
    Για δεξαμενές υγρών καυσίμων 70 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.
    Υπάρχουν δύο δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου χωρητικότητας 130.000 κ.μ
    Έχουμε
    130.000 Χ 70 = 9,1 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
    Δεν υπολογίσθηκαν τέλη διέλευσης, τέλη χρήσης και τέλη ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

    β) Σύμφωνα με την απόφαση 99/2011 (ΑΔΑ: 4ΑΗΟΩ1Ε-Ι) Τέλη ρύπανσης ναυπηγείων, μηχανουργείων και ΔΕΣΦΑ στα όρια του δήμου.
    Για καλυμένους χώρους 2.64 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
    Για ακάλυπτους χώρους 1,48 ευρώ ανά τετρ. μέτρο.
    Έχουμε
    1.800.000 τ.μ Χ 1.48 = 2,66 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

    Μιλάμε για αμύθητα ποσά.
    Με ποιο δικαίωμα δεν τα εισπράξατε κύριε Τσαβαρή?
    Γιατί δεν τα βεβαιώσατε ώστε να μην παραγραφούν?
    Οι αστικές και ποινικές ευθύνες είναι τεράστιες (καλλικράτης 58, 1β, 232, 233).
    Το 232 προβλέπει αποζημίωση για την οικονομική ζημιά που προξένησε.
    Το 233 προβλέπει αργία και καθαίρεση.

    Σημ. Η απόφαση 205/2013 ΑΔΑ: ΒΛΠΠΩ1Ε-0ΕΒ αναγνωρίζει ότι έχουν παραγραφεί τα τέλη προ του 2008. Τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008 βαραίνουν το σημερινό δήμαρχο.

    Σατανικές συμπτώσεις!!!

    Δύο μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον κύριο Τσαβαρή, ψηφίζεται η κατεπείγουσα απόφαση 99/2011 (ΑΔΑ: 4ΑΗΟΩ1Ε-Ι) όπου επιβάλλονται τέλη ρύπανσης στη ΔΕΣΦΑ 2,66 εκατομμύρια ετησίως κατ' ελάχιστο.
    Μία εβδομάδα αργότερα στέλνει στο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κύριο Παπαρσένο την επιστολή 6129/23-3-2011 με την οποία του ζητάει ούτε λίγο, ούτε πολύ να συνεργασθούν για το καλό... του δήμου. Μιλάει επίσης και για προσωπικές επαφές των δύο ανδρών.
    Ποιο ήταν το περιεχόμενο της μυστικής διπλωματίας?
    Κανείς, ποτέ, δεν έμαθε.
    Τι μεσολάβησε και "ξέχασε" τις αποφάσεις που ο ίδιος ψήφισε και τα εκατομμύρια που έπρεπε να εισπράξει?
    Ας το εξηγήσει ο ίδιος.
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος16/1/14 12:39

    Τι λες βρε ΝΟΥΜΕΡΟ;;;;;; Πηγαινε στο ΔΗΜΟ ν"ανοιξεις τα ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ..Νομιζεις οτι ο Τσαβαρης εχει τα μυαλα σου..... ΡΟΥΛΟΠΙΠΗ ;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος16/1/14 14:16

    Πονάει και τσούζει πληρωμένο τομάρι 12:39. Σφίξε την καρδιά και διάβασε τα οικονομικά εγκλήματα του Τσαβαρή.
    Τα παραδέχεται και μόνος του ο κύριος "αν δεν παρανομίσεις".
    Αν κάποιος θίγεται μπορεί να μας κάνει μήνυση.
    Καλά ντε, μην τρέμετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος16/1/14 19:01

    Ποιος τρεμει ρεεε.
    Παρε τα στοιχεια που εχεις και πηγαινε αυριο στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ..ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ Η ΑΙΣΧΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ..Αντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος17/1/14 00:44

    Και οι δύο είναι τελειωμένοι, ο κόσμος τους σιχάθηκε από τις πολλές λαμογιές και αρπαχτές. Και οι δύο αντιμετωπίζουνε κακουργήματα που σημαίνει ότι στο επόμενο δημ συμβούλιο ούτε δημ σύμβουλοι δεν μπορεί να είναι. Ο κόσμος απαιτεί καθαρά χέρια, όχι βρώμικα. Γιαυτό έχει ήδη επιλέξει από τώρα το πρόσωπο του δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος17/1/14 09:08

    Τους ασκούς που ανοίξατε κυρία Μηναρούλα πως θα τους κλείσετε? Ενας τρόπος υπάρχει βγείτε και πέστε την αλήθεια ο Κουτσούκος πόσα πείρε? Ο Πυροσβέστης πόσα? Ο ταχυδρόμος πόσα? Ο ακτινολογικός πόσα? Η ηθοποιός Πόσα? Ο μαέστρος πόσα? Η φαρμακοτρίφτισα ? Ο ………… και τόσοι άλλοι πόσα? Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο το ποσό ευρώπουλα τεράστιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.