Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Ιαν 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΣΤΟ 2014

Με μεγάλη την συμμετοχή των νέων ζευγαριών και των πιστών ανθρώπων της Σαλαμίνος, που ενδιαφέρονται για την επιτυχημένη κατά Χριστόν οικογένεια, ξεκίνησαν τα μαθήματα της Σχολής Γονέων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Σαλαμίνος την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014, το απόγευμα, στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ.Βαρθολομαίου και υπό την πνευματική ευθύνη του Αρχιμανδρίτου π.Τιμοθέου Λαϊβερά, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σαλαμίνος.
Πρώτος εισηγητής για την νέα χρονιά ήταν ο Σαλαμίνιος στην καταγωγή Αρχιμανδρίτης
π.Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Καταθλιπτικοί γονείς και η επίδρασή τους στα παιδιά.» Τον ομιλητή παρουσίασε δια θερμών λόγων η Εκπαιδευτικός και κατηχήτρια κ.Ευγενία Νάννου, την οποία στην συνέχεια ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του, ο π.Αχίλλιος.
Κατά την διάρκεια του μαθήματος ο ομιλητής έδειξε βίντεο και διαφάνειες σχετικά με την σχέση γονέων και παιδιών σήμερα, ενώ ανέλυσε διεξοδικά ποιο είναι το πραγματικό νόσημα της κατάθλιψης, πώς και εάν θεραπεύεται και με ποιους τρόπους και πώς ακόμη η Εκκλησία δια των θεουργών μυστηρίων της και ιδιαίτερα με το ιερό μυστήριο της μετανοίας μπορεί και ενισχύει τις
κουρασμένες και τραυματισμένες ανθώπινες καρδιές, χαρίζοντάς τους και πάλι την πολύτιμη γι’αυτούς υγεία της ψυχής και του σώματος. Παράλληλα οι ακροατές της σχολής είχαν την ευκαιρία να δούν και να ακούσουν, την φωνή του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Πορφυρίου, του Καυσοκαλυβίτου, που συμβούλευε παλαιότερα τους γονείς με τον χαρισματικό και πάντοτε διακριτικό λόγο του, πώς να είναι χαρούμενοι και πάντα αληθινοί, ώστε αυτό να μοιράζονται και με τα παιδιά τους, μακρυά από φοβίες, στενοχώριες, θλίψεις και απογοητεύσεις και κυρίως να μεγαλώνουν και να ανατρέφονται αυτά, χωρίς την αίσθηση της ψυχικής απομόνωσης, του μαρασμού και της κατάθλιψης, που φέρνουν τις νεανικές υπάρξεις τους σε τραγικά αδιέξοδα.
Την επομένη ημέρα οι πατέρες ευλόγησαν την πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα στις κυρίες του ιερού παρεκκλησίου της Παναγίας και του Αγίου Χαραλάμπους Σαλαμίνος και ευχήθηκαν καλή δύναμη στις συνεργάτιδες αυτές της Εκλησίας  που επιτελούν μεγάλο έργο σε όλους τους τομείς και ευλογημένη, αγιασμένη, χαρούμενη και καλλίκαρπη την νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.