Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Ιαν 2014

''Αριστερή Παρέμβαση Νέων Σαλαμίνας'' στην πρώτη της διακήρυξη – δελτίο τύπου ενόψει των δημοτικών εκλογών

Δελτίο Τύπου
Σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εξόρμηση της Αριστερής Παρέμβασης Σαλαμίνας  (είχε προηγηθεί η πρώτη στις 09/12 στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας). Οι κινητοποιήσεις μας συνεχίστηκαν με επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας όπου μοιράστηκαν φυλλάδια με σχολιασμό της επικαιρότητας και θεμάτων που αφορούν τους μαθητές.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη καθώς μοιράστηκαν περίπου 450 αντίγραφα. Οι νέοι προβληματίστηκαν με τη δραστηριότητα μας με αποτέλεσμα να μην ήταν λίγοι εκείνοι με τους οποίους συζητήσαμε. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει τη δίψα τους για έκφραση και την επιθυμία τους για παρόμοιες πρωτοβουλίες. Σε ερώτηση μαθητή ’’ γιατί το κάνουμε αυτό;’’, δημοσιεύοντας αυτό το δελτίο τύπου, κάνουμε γνωστή την απάντηση μας:
Σε μια εποχή που η εγκληματική και νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή δολοφονεί αντιφασίστες, βασανίζει, αλυσοδένει, σκοτώνει μετανάστες και παράλληλα μια αυταρχική κυβέρνηση που, αφού αποτυγχάνει με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να εξαπατήσει και να παραπληροφορήσει τον κόσμο, υιοθετεί βίαιες πρακτικές, δεν είναι δυνατόν εμείς οι νέοι να μην συγκινηθούμε. Με σημαία μας την επιθυμία και τη δυνατότητα να χτίσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε παύουμε να αδιαφορούμε και διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Έτσι λοιπόν ονομάζουμε την προσπάθεια αυτή ‘’Αριστερή Παρέμβαση Νέων Σαλαμίνας’’ και δίνουμε το παράδειγμα.
Ποιοι είμαστε:
Η Αριστερή Παρέμβαση Νέων Σαλαμίνας δημιουργήθηκε από νέους που τους δένει η κοινή τους ιδεολογία και η δίψα τους για δράση. Αποτελούμαστε από άτομα ενταγμένα στην ευρύτερη κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αριστερά, από νέους που συμμετέχουν στη δημοτική κίνηση Ν.αυ.μαχη.α  και από ανθρώπους ανένταχτους που έψαχναν και βρήκαν μέρος για να εκφραστούν και να ακουστούν. Χωρίς να βάζουμε την υπογραφή μας πουθενά, συμμετέχουμε ενεργά σε εξορμήσεις και εκδηλώσεις συνεργαζόμενοι με άλλες κινήσεις και οργανώσεις πολιτών που πλησιάζουν την ιδεολογία μας.
Είναι καιρός οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να αντιληφθούν την παρουσία μας. Είναι απαραίτητο να καταλάβουν πως το μονοπώλιο που είχαν παύει να υπάρχει. Πλέον υπάρχουμε εμείς προκειμένου να αφυπνίσουμε και να εκφράσουμε τους νέους.
Είμαστε πολλοί. Θα γίνουμε περισσότεροι.
Προκαλούμε και προσκαλούμε τους νέους να συμμετέχουν μαζί μας.
Έπεται συνέχεια.
Βρείτε μας στο: https://www.facebook.com/LeftNeoiSal

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/1/14 22:50

    Από ποια άτομα απαρτίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/1/14 23:31

    τι κανει εκει ο διευθυντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/1/14 16:55

    Η επίσημη απάντηση της "Αριστερής παρέμβασης νέων Σαλαμίνας" για τα σχόλια.

    https://www.facebook.com/LeftNeoiSal/posts/264917106999476?stream_ref=10

    Με αφορμή σχόλιων που έγιναν σε διάφορα Blogs για την εξόρμηση στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας εμείς απαντάμε:
    Όπως διευκρινήσαμε στο κείμενο που δημοσιεύτηκε, τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτή τη πρωτοβουλία ανήκουν σε διάφορους χώρους της αριστεράς. Επιπλέον υπάρχουν άτομα τα οποία είναι ανένταχτα και έχουν επιλέξει να δραστηριοποιούνται μαζί μας. Ξεκαθαρίζουμε πως το γεγονός που κάποιοι ανήκουν σε δημοτική κίνηση, η οποία θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είναι ανεξάρτητο με τους σκοπούς αυτής της παρέμβασης. Δεν έχουμε ψηφοθηρικούς σκοπούς καθώς η πρόσκλησή μας απευθύνεται στους νέους για συμμετοχή, προβληματισμό και έκφραση. Το τι και αν θα ψηφίσει κανείς στις δημοτικές εκλογές είναι προσωπική υπόθεση. Φυσικά είμαστε ανοικτοί και για τέτοιες συζητήσεις αλλά δεν αποτελεί σκοπό της Αριστερής Παρέμβασης Νέων Σαλαμίνας. Επίσης υπήρξαν σχόλια με τα οποία καλούσαν την αστυνομία να παρέμβει καθώς όπως υποστήριζαν διάφοροι ανώνυμοι μπαίνουμε στα σχολεία και προπαγανδίζουμε. Σε αυτά τα αστεία και γελοία επιχειρήματα απαντάμε με σοβαρή αιτιολόγηση. Το μοίρασμα φυλλαδίων έγινε έξω από το σχολείο και κανέναν δεν αναγκάσαμε να πάρει το υλικό μας.Όσο αφορά για τα δύο νεκρά μέλη της Χρυσής Αυγής, τότε με δημοσίευσή μας είχαμε τονίσει πως λυπόμαστε και καταδικάζουμε που άγνωστος δολοφόνησε αυτούς τους δύο νέους. Παρολ’αυτά δε τους θεωρούμε ήρωες όπως θεωρούμε τον Παύλο Φύσσα. Δεν τους αξίζει τέτοια τιμή από τη στιγμή που ήταν πιστά στρατιωτάκια αυτής της εγκληματικής οργάνωσης ακόμα και ύστερα από τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ. Καλούμε λοιπόν όλους τους δυσκολόπιστους να μας ερευνήσουν και με επιχειρήματα να μας ασκήσουν κριτική. Άνθρωποι που πίσω από την ανώνυμία τους σχολιάζουν υβριστικά και αρνητικά τη δράση μας είναι για εμάς αδιάφοροι. Κάνουμε ξεκάθαρο πως επόμενα ανώνυμα σχόλια δεν θα απαντηθούν. Οποιοδήποτε επώνυμο σχόλιο είναι καλοδεχούμενο και θα απαντιέται δημόσια μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

    Αυτοί που μας έκλεψαν το βιβλία από το χέρι μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι - Bertolt Brecht.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.