Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Φεβ 2016

Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της γρίπης στα σχολεία

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συστήνεται τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης να μένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, απέστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του υπουργείου συστήνεται τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης να μένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
Επίσης, τονίζεται η ανάγκη τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής, όπως:
- Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
- Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
- Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
- Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
- Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
- Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Πηγή: SKAI

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/2/16 08:59

    Διαβάζοντας όλες τις ημέρες τα μπλόγκς και έχοντας παιδί σε σχολείο που υπάρχει κρούσμα Η1Ν1 και πολίτης και δημότης Σαλαμίνας δυστυχώς έφτασα στο θλιβερό συμπέρασμα ότι είμαι πολίτης τελευταίας κατηγορίας. Παρόλο τον αναβρασμό και ανησυχία των γονιών για τα προβλήματα που προκύψαν (μερικές φορές σχολιασμένα και μα άσχημο τρόπο) η υπάρχουσα δημοτική αρχή το λιγότερο που μπορώ να πώ ήταν ανεπαρκής έως ανίκανη.Ο πρόεδρος της Α βάθμιας κος Σκιαθίτης αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις και να ενημερώσει τους γονείς φώνασκε και έριχνε λάδι στην φωτιά μέσω των προσωπικών επιλογών του (απολύμανση,μή ενημέρωση κοινού,προμήθεια καθαριστικών,χρηματικές απαιτήσεις κλπ) εξοργίζοντας τους γονείς και δημότες.Κυρία Δημαρχε ξεμείνατε απο έμψυχο δυναμικό.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στις σχολικές επιτροπές τις ''φορτώνεται'' σε δημοτικούς συμβούλους που δεν πρόλαβαν να πάρουν κομμάτι από την πίτα πχ αντιδήμαρχοι κλπ . Αποδείχθηκε λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση σε προσωπική ήττα αυτού, που πλέον απόδειξε με το γλαφυρότερο τρόπο ανίκανος να διαχειριστεί μία κρίση.Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν γκλαμουριά και έχουν τρομερές υποχρεώσεις και απαιτούν άτομα με διαύγεια πνεύματος,γνώσεις όρεξη για δουλεία και μάθηση. Επίσης απαιτούν και οικονομική βοήθεια την οποία όλοι γνωρίζουμε για την οικονομική στενότητα του Δήμου αλλά στον αντίποδα βλέπουμε και δεξιωσεις και πιτες μερικών χιλλιάδων ευρώ.Υποστηρίξτε τα σχολεία και τα παιδιά μας.
    Τελικά αυτό το οποίο θα σας κρατήσει στον δημαρχιακό θώκο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ Η ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    Φιλικά μια δημότισσα η οποία θέλει το καλό του τόπου της για το μέλλον των παιδιών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/2/16 19:43

    ΒΑΛΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.