Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Φεβ 2016

ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ανεπαρκείς, απροετοίμαστοι χωρίς στρατηγική σκέψη για τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Αττική, σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο παρωδία που συνεδρίασε χθες, που άλλη ήταν η εισήγηση της υπηρεσίας που ήρθε για ψήφιση όσον αφορά για το ιχθυοτροφείο στο Πυργιακόνι, άλλη ήταν η εισήγηση της διοίκησης που προέκυψε, που ούτε και αυτοί κατάλαβαν μέχρι τελευταία στιγμή τι ψήφισαν και πρέπει να δούνε και να δούμε το τελικό κείμενο που θα βγει στην διαύγεια πως θα το έχουν διαμορφώσει.
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

Τι και αν διαμαρτυρήθηκε η Δήμαρχος, τι και αν μίλησε ο Χατζήπερος, τι και αν τους τα έψαλλα χοντρά από βήματος αλλά και από την εξέδρα εγώ, αυτοί που μένουν στην Γλυφάδα, στη Βούλα στην Βουλιαγμένη και σε όλη την Αττική Περιφερειακοί σύμβουλοι, που πολλοί από αυτούς δεν έχουν πατήσει στη Σαλαμίνα, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διαχρονικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Σαλαμίνας και την κοινωνία και ψήφισαν θετικά (κατά πλειοψηφία) και σφράγισαν το πραξικόπημα Γερουλάνου το 2011 για τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Όσον αφορά για την Σαλαμίνα είναι άξια της μοίρας της, αφού οι μόνοι που βρέθηκαν στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες ήταν η Δήμαρχος, ο γράφων ο Πρόεδρος από τα Κανάκια Ανδρέας Κονσόλενας και ο Πρόεδρος των Κρητών Πάνος Μπράβος, ενώ θα έπρεπε να είχαμε κατακλύσει την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και να τους είχαμε κράξει.
Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
Από το προσωπικό του Face Book
Σημείωση Διαχειριστή:
Φίλε Μάνο δεν είναι ορθόν και πρέπον να ρίχνεις ευθύνες στην Σαλαμίνα αορίστως που απουσίασε!
Γιατί καλέ μου φίλε κανένας αρμόδιος (και αρμόδια είναι η σημερινή δημοτική αρχή) δεν ενημέρωσε για άλλη μια φορά τον λαό της Σαλαμίνας που την τίμησε με την ψήφο του.
Πως λοιπόν και με ποιο ηθικό ανάστημα θα τους αποδώσουμε και ευθύνες;

Για άλλη μια φορά λοιπόν πρυτάνευε ο παραλογισμός και η ανευθυνότητα της Δημοτικής πλειοψηφίας και ειλικρινά λυπάμαι.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/2/16 17:55

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/2/16 18:05

    Στο δημοτικό συμβούλιο φίλε μου εσύ που διακατέχεσαι από απύθμενο πολιτικό; προσωπικό; δεν ξέρω μένος κατά της δημοτικής αρχής, η Δήμαρχος έχοντας υπόψη την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας η οποία ήταν ΝΑΙ στην επέκταση, προέτρεψε όλους τους συμβούλους και τους πολίτες να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Π.Σ. για να γίνει αισθητή η παρουσία και η φωνή της αρνητικής άποψης για την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Σαλαμίνα. Μπορείς να φανταστείς ποιά θα ήταν η εξέλιξη αν είχαν πάει και οι 33 σύμβουλοι; Δεν χρειαζόταν να πήγαινε κανείς άλλος. Τότε η Δήμαρχος από βήματος θα τους έλεγε δύο μόνο λόγια: "Κυρίες και Κύριοι, αυτή τη στιγμή δεν έχετε απέναντί σας ένα οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά Ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας, αποφασίστε". Το ότι δεν παραυρέθηκε κανένας σύμβουλος παρά μόνο ο κ.Δερτούζος και η κα Δήμαρχος, ας το κρίνει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης. Ευτυχώς που υπήρχαν και οι δύο Πρόεδροι (πολίτες) μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αντιλαμβάνομαι πλήρως δεν αντέχεις την πολιτική κριτική και βλέπεις γύρο σου εμπάθεια κι όχι την δική σας ανικανότητα.
      Με σαφήνεια αναφέρω ότι δεν έβγαλε ΚΑΜΙΑ ανακοίνωση η δήμαρχος και μόνον αυτό.
      Όλα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού, τι ήθελες να ερχόντουσαν οι 5/10 συντοπίτες που έτυχε να το ακούσουν;
      Σας ήταν δύσκολο να βγάλετε μια ανακοίνωση;
      Δεν περιμένω έτσι κι αλλιώς να δεις πέραν της μύτης σου, όπως δεν είδες σε τόσα και τόσα άλλα, για τον λόγο αυτό δεν θα ξαναδείτε εξουσία για δεν σας πρέπει.
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/2/16 11:46

      Ο,τι πείτε κύριε, για την ταμπακέρα όμως τσιμουδιά. Άλλο να παρευρίσκεται το δημοτικό συμβούλιο κι άλλο 10-20 πολίτες χωρίς θεσμική ιδιότητα. Σου υπενθυμίζω ότι στο δημοτικό συμβούλιο όλοι είπαν ακόμη και η Καρούση και ο Τσαβαρής ότι πρέπει να πάνε, πήγανε; Όχι βέβαια, μόνο λόγια και φανφάρες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Εσένα βέβαια το μέλημα σου είναι η έλλειψη ανακοινώσεων, λες και δεν έχει άλλη δουλειά η Δήμαρχος να βγάζει ανακοινώσεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει Γραφείο Τύπου στο Δήμο γιατί δεν επιτρέπει ο νόμος να προσλάβει ανθρώπινο δυναμικό. Ούτε εθελοντή δεν μπορεί να έχει γιατί οι καταγγελίες πέφτουν βροχή. Αλλά πώς θα πληρώνεται έστω και ο εθελοντής; με μαύρα; θα το δεχόσουνα εσύ αυτό ή θα την έβγαζες στα μανταλάκια; Ήθελες δηλαδή μία από τα ίδια ότι έκανε ο προηγούμενος; Δεν θα σου κάνει τη χάρη. Και ένα τελευταίο. Αν εσύ και οι άλλοι που παρακολουθήσανε το δημ συμβούλιο ενδιαφερόσασταν για το καλό του νησιού και βέβαια αν δεν είσασταν διαπλεκόμενοι, θα είχατε μεταφέρει από μόνοι σας την έκκληση της Δημάρχου για παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το κάνατε; ΟΧΙ βέβαια. Το κάνατε όχι μόνο μόκο αλλά προτρέψατε και συμβούλους να μην πάνε γιατί φοβηθήκατε ότι τα εύσημα θα τα έπαιρνε η Δήμαρχος, Τόσο κοντόφθαλμοι είσαστε και δεν σας ενδιαφέρει η Σαλαμίνα αλλά πως θα χτυπήσετε τη Νάννου που σήμερα είναι κι αύριο μπορεί να μην είναι. Αυτή είναι η αλήθεια και την ομολογείς κι εσύ ο ίδιος γράφοντας "δεν θα ξαναδείτε εξουσία". Να σου δώσω μια συμβουλή γιατί φαίνεται ότι ζεις στον μικρόκοσμο σου. Η Νάννου θα είναι δήμαρχος όσα χρόνια αυτή θελήσει γιατί δεν μπορεί κανείς να της προσάψει της ιδίας τίποτα και καλό είναι να το συνηθίσεις κι εσύ πριν το μένος σου φέρει κανα εγκεφαλικό.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/2/16 11:46 =
      Στο δημοσιεύω, χωρίς δικό μας σχόλιο γιατί έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνεις δεν σε βοηθάει το μυαλό να καταλάβεις τι να κάνουμε;
      Τουλάχιστον να δουν και οι αναγνώστες μας το επίπεδο πόσο χαμηλό είναι να ξέρουν τι στήριξαν, εμείς ζητήσαμε συγνώμη από τους Σαλαμίνιους για την επιλογή μας αυτή προεκλογικά.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/2/16 20:41

      Είσαι πολύ καλό παιδί κε διαχειριστά που ανάρτησες το σχόλιο μου, όμως για την ταμπακέρα πάλι τίποτα, μένος και μόνο μένος, θα πάθεις τίποτα καλέ !!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/2/16 20:40

    μανο μαζεψου,δεν δοθηκε καμια επεκταση,δεν ισχυει καμια ΚΥΑ γερουλανου .του ειπαν ΟΧΙ σε οποιαδηποτε νεα εργασια και επεκταση μηπως ηθελες να του παρουν και την αδεια?και επιτελους μπορειτε να πειτε την θεση περιφ.συμβουλων με το ονομα τους.ακου εκει τους εψαλες,ποιος νομιζεις οτι εισαι προσγειωσου γιατι πολυ παραγοντας το παιζεις και θαρθει η ωρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/2/16 12:22

      ΕΝΩ ΕΣΥ ΙΣΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ. ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ Η ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΟΥ. ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΟΠΙΟΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ. Η ΚΟΥΛΟΥΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΙΑ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος26/2/16 21:25

    Eπειδή εμείς δεν είμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορείς να μας πεις εσύ 20:40 που φαίνεται ότι ήσουνα εκεί, ξέρεις τι ψηφίσθηκε; Εσύ ξέρεις ή δεν ξέρεις οτι η Σαλαμίνα δεν θέλει τα ιχθυοτροφεία; Μπορείς να μας πεις που απειλείς τον Δερτούζο επειδή λέει την αλήθεια θέλεις ή δεν θέλεις τα ιχθυοτροφεία; Είσαι από την Σαλαμίνα ή όχι; μπορείς να μας πεις το όνομά σου γιατί εμείς στη Σαλαμίνα δεν θέλουμε ιχθυοτροφεία ρε φίλε. Καλό είναι να μας πεις όμως τι ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/2/16 08:30

    Η ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΕ '' ΝΑΙ ''? ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.