Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Φεβ 2016

Πολιτιστική πρωτεύουσα: Ανακοινώθηκαν οι πόλεις που περνούν στο β’ γύρο

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η βραχεία λίστα των πόλεων που συνεχίζουν στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, για τη διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Καλαμάτα, Ρόδος και Ελευσίνα είναι οι τρεις πόλεις που συνεχίζουν στην «κούρσα» της διεκδίκησης.
Η πρώτη δήλωση του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, είναι η εξής:

«Για πρώτη φορά τα Γιάννενα και η Ήπειρος, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση, δώσαμε ενωμένοι μια μάχη, σε μια ευρωπαϊκή διαγωνιστική διαδικασία αυτού του βεληνεκούς.  Δεν πετύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν και το παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις.  Η εμπειρία που αποκομίσαμε και κυρίως η δουλειά που έγινε, δεν θα πάει χαμένη, γιατί αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον».
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση δεν μας χαροποιεί μια και η προσπάθεια της πόλης μας ήταν το αποτέλεσμα ενός μεγάλου διάλογου και δουλειάς με όλους τους φορείς του πολιτισμού και τους πολίτες της πόλης. Δεσμεύομαι πως τα συμπεράσματα των ομάδων εργασίας,  των ανοικτών διαβουλεύσεων με τους πολίτες και οι επαφές της Οργανωτικής Επιτροπής θα αποτελέσουν  τη βάση για τη σχεδίαση της πολιτιστικής στρατηγικής της πόλης μας με εργαλείο την Επιτροπή Μακροχρόνιας Στρατηγικής για τον Πολιτισμό που δημιουργήσαμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή».
Η δημοτική Αρχή Λέσβου είπε: «Έγινε γνωστό ότι, η Μυτιλήνη δεν θα συμμετάσχει στον τελικό κύκλο αξιολόγησης για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Σίγουρα, αποτελεί μια εξέλιξη που δεν μας ικανοποιεί, αφού όπως φάνηκε οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη που είχαν σχέση με το μεταναστευτικό, άφησαν ασυγκίνητη την Ευρωπαϊκή επιτροπή αξιολόγησης, ως προς ένα από τα βασικά μας όπλα, στη μάχη της διεκδίκησης, που ήταν η ανθρώπινη στάση της κοινωνίας μας, η αλληλεγγύη και η διαχείριση του προσφυγικού από τη Δημοτική Αρχή και το Λεσβιακό λαό συνολικά. Όμως, αγωνιστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, με όλες μας τις δυνάμεις και διαθέτοντας τα λιγότερα χρήματα από όλες τις συνυποψήφιες πόλεις, για μια θέση ανάμεσα στις τρείς πόλεις, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.  Σχεδιάσαμε δράσεις που έχουν ως στόχο την προβολή πλεονεκτημάτων του νησιού μας και εκπονήσαμε μελέτες για αναπλάσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν και να ξεφύγουμε από τη μετριότητα και τη μιζέρια. Υποσχόμαστε ότι και χωρίς το μπόνους του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας, θα υλοποιήσουμε τους σχεδιασμούς μας, γιατί ο τόπος μας το αξίζει.   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους πίστεψαν σ’ αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν σε όλες της φάσης διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας και δεν επηρεάστηκαν από κανενός είδους σειρήνες ηττοπάθειας ή σκοπιμότητας.    Συγχαίρουμε την Καλαμάτα, την Ρόδο και την Ελευσίνα για την επιτυχία τους δηλώνοντας πως θα συνεργαστούμε μαζί τους για κοινές δράσεις, που θα βελτιώσουν περαιτέρω το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας».

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/2/16 14:44

    ΤΙ ΚΑΗΜΟΣ....ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ....!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/16 15:37

    ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ Κ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ Η ΣΟΦΟΥΛΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ ΑΣΠΡΟΡΟΥΧΑ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΤΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΣΥ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/3/16 08:08

    ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ. ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ? ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΟΣΚΑΡ, ΤΡΕΧΑΛΑ ΒΕΓΓΟΥ , ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΗ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΛΙΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.