Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Φεβ 2016

Σύσκεψη με την Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Κατόπιν αιτήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου συνεκλήθη σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ευρεία σύσκεψη από την Γενική  Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Πέττη Πέρκα, με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, του Γενικού Δ/ντη Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλία Δόλγυρα και του Δ/ντη Μεταφορών Πειραιώς και Νήσων κ. Χρήστου Νταή.
Τα θέματα που συζήτησαν αφορούσαν τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών στα νησιά, την προμήθεια κινητού ΚΤΕΟ στην Π.Ε. Νήσων και την επίσπευση της χορήγησης των αδειών οδήγησης στους επιτυχόντες υποψήφιους οδηγούς.

Ο κ. Χατζηπέρος τόνισε  την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής να βρεθεί άμεσα λύση στα συγκεκριμένα προβλήματα, τα οποία χρονίζουν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.
Αναφορικά με την αναγκαιότητα διεξαγωγής  εξετάσεων οδήγησης στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ο κος Χατζηπέρος τόνισε ότι πρόκειται για μέτρο κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς οι πολίτες αναγκάζονται να υποβληθούν σε έκτακτα έξοδα μετακίνησης στον Πειραιά για να συμμετάσχουν στις σχετικές εξετάσεις. Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποφασίστηκε να γίνει νομοθετική παρέμβαση μέχρι το Πάσχα, η οποία να διευκολύνει την διαδικασία κλήρωσης των υπαλλήλων για την στελέχωση των επιτροπών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας της διαδικασίας.
Για την υποστελέχωση της Δ/νσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η οποία προκαλεί καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών οδήγησης, αποφασίστηκε η διάθεση ομάδας εργασίας από έμπειρους υπαλλήλους του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Επίσης, συζητήθηκε η δημιουργία βάσης δεδομένων για τον έλεγχο της πορείας έκδοσης αδειών στους υποψήφιους οδηγούς σε συνεργασία με την Δ/νση Τροχαίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Επίσης,  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκδήλωσε την πρόθεσή της να διαθέσει κινητή μονάδα δημόσιου ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Αττικής καταρχήν για ΙΧ οχήματα (κι αργότερα για δίκυκλα) για χρονική περίοδο 6 ετών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου των οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Ο κος Χατζηπέρος δεσμεύτηκε ότι θα ερευνήσει τις δυνατότητες για την κάλυψη του κόστους πιστοποίησης της μονάδας και των σχετικών εξόδων  φύλαξης και χωροθεσίας της μέσω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας  Αττικής.

Τέλος, συζητήθηκε  η αδυναμία συγκρότησης των ΔΙΕ για τον έλεγχο της σωματικής και διανοητικής ικανότητας των υποψήφιων οδηγών (πχ. λόγω ανανέωσης άδειας οδήγησης, λόγω εφαρμογής του αρ.13 παρ.5 του ΚΟΚ κλπ)  και τα προβλήματα που προκύπτουν αναφορικά με την στελέχωσή τους. Συμφωνήθηκε ότι υπάρχει η πρόθεση να αυξηθούν οι αμοιβές των γιατρών για την συμμετοχή τους στις ΔΙΕ  και η προώθηση κάθε απαραίτητης ενέργειας για την άμεση, αξιοκρατική και διαφανή συγκρότηση και λειτουργία  τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.