Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Φεβ 2016

ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ. AΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΩΦΕΙΛΕΤE ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα
Θα ήθελα πρωτίστως να σας ευχαριστήσω για τις ενέργειες που κάνατε για την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας μαζί με άλλους πολίτες της Σαλαμίνας ούτως ώστε να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση του Κ. Μουσουρούλη (υπ’ αριθμό 8216/38/13/14.2.2013, ΦΕΚ 68/ΤΑΑΠΘ/8.3.13), με την οποία καθορίστηκαν όροι δόμησης και χρήσεις γης στην περιοχή του Ναυπηγοεπισκευαστικού λιμένα Πειραιά.
Δυστυχώς, με την Δελτίο τύπου το οποίο στείλατε την 9-2-2015 αφήνετε να αιωρείται στην κοινή γνώμη, ότι η Κυνόσουρα παραχωρήθηκε στους επενδυτές. Το ίδιο κάνατε λίγες μέρες νωρίτερα όταν ήρθατε στην Σαλαμίνα και συμμετείχατε στην συζήτηση για την ζεύξη και από βήματος είπατε πάλι το ίδιο.
Στις 10-2-2015 διαβάσαμε στο Pireas 2day.gr σε δημοσίευμα επικαλούμενο δικές σας ενέργειες, ότι «με την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ εκτός από ένα μικρό τμήμα του χώρου του Τύμβου όλη η υπόλοιπη έκταση της Κυνόσουρας παραχωρείται στον αγοραστή.»

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα
Η τελική Σύμβαση παραχώρησης με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2015, στο Παράρτημα 3.5 αναφέρει τους Εξαιρούμενους Χώρους από την Παραχώρηση, ως εξής:
“36) Η περιοχή που χαρακτηρίζεται ως αρχαιολογικός χώρος Ζώνης Α΄ (ΦΕΚ 305/Β/26-5-1982, 1459/Β/26-10-2001 και 1324/Β/11-10-2001), με εξαίρεση (α) τα ναυπηγεία που λειτουργούν στην περιοχή (β) την κεραία κινητής τηλεφωνίας, (γ) τα ιδιωτικά ακίνητα κατά μήκος της νότιας ακτής της χερσονήσου, (δ) το περίγραμμα ακτογραμμής της περιοχής που νοείται ως νοητή γραμμή που συμπίπτει με τα πραγματικά γεωγραφικά όριά της προς τη θάλασσα, τα οποία ορίζονται αποκλειστικά με σκοπό να πραγματοποιηθεί ο αντίστοιχος καθορισμός της θαλάσσιας λιμενικής ζώνης με την επιφύλαξη των συγκεκριμένων περιορισμών του παραρτήματος 6.2.(β)”.
Εδώ περιγράφει με σαφήνεια την εξαιρούμενη Α' Ζώνη.
Τέλος, στο Παράρτημα 6.2.(β), διαβάζουμε: 
“Με την επιφύλαξη του γενικού χαρακτήρα των προαναφερθέντων, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και μελέτη διαχείρισης (Master Plan), ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να προβλέπει, επιτρέπει ή να ρυθμίζει αμέσως ή εμμέσως:
“Κάθε σχετιζόμενη με τον λιμένα δραστηριότητα (συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων), από τον ΟΛΠ ή Υποπαραχωρησιούχο του ΟΛΠ στις ακτές της Κυνόσουρας ή σε απόσταση 200 μέτρων ή μικρότερη από την ξηρά προς την Θάλασσα, από τα όρια των χωροθετούμενων αρχαιολογικών χώρων της Κυνόσουρας. Ο περιορισμός αυτός δεν εφαρμόζεται στα ναυπηγεία που λειτουργούν ήδη στην Κυνόσουρα καθώς επίσης και στην ακτή των ναυπηγείων και τη θαλάσσια περιοχή που κείται μπροστά από τις ιδιοκτησίες των ναυπηγείων”.
Εδώ συμπληρώνει ότι σε απόσταση 200 μέτρων από τις ακτές της Κυνόσουρας δεν επιτρέπεται καμία λιμενική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων.
Εκτός των ανωτέρω το τοπογραφικό διάγραμμα της λιμενικής ζώνης (παράρτημα 3.2), αποτυπώνει με ακρίβεια τι παραχωρείται και τι εξαιρείται της παραχώρησης.
Μετά από αυτά κύριε Αντιπεριφερειάρχα, οφείλετε να πάρετε ξεκάθαρη πολιτική θέση και να αποκαταστήσετε το ομιχλώδες τοπίο που εσείς δημιουργήσατε και καλλιεργήσατε για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, εάν συμφωνείτε ναι όχι με την σύμβαση παραχώρησης η οποία σαφώς εξαιρεί την Κυνόσουρα εκτός από τα δύο ναυπηγεία και την κεραία κινητής τηλεφωνίας που υπάρχει εκεί.
Οφείλετε επίσης να πάρετε ξεκάθαρη θέση.
Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Παραχώρησης;
Πού στηρίζεται η τερατώδης ανακρίβεια ότι «όλη η έκταση της Κυνόσουρας παραχωρείται στον αγοραστή εκτός από τον Τύμβο»;
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
με την συμπεριφορά σας δημιουργήσατε ανησυχίες στην κοινή γνώμη της Σαλαμίνας εάν τελικά η Κυνόσουρα παραχωρήθηκε στους επενδυτές ή όχι Αυτό το κλίμα της ανησυχίας που εσείς δημιουργήσατε εσείς οφείλετε να αποκαταστήσετε το συντομότερο, αφ ενός μεν για την αποκατάσταση της αλήθειας που απορρέει από την Τελική σύμβαση παραχώρησης , αφ ετέρου για την δική σας πολιτική αξιοπιστία.
ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/2/16 14:38

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/2/16 15:20

    κ. Διαχειριστά βλέποντας την ανακοίνωση ‘η σωστότερα την ανοιχτή επιστολή του κ Δερτούζου, μου δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα! Μπορεί κάποιος ή σωστότερα υπάρχει κάποιος αρμόδιος στον Δήμο να μου απαντήσει;

    1.- Είναι ή δεν είναι ο κ Δερτούζος ορισμένος από το Δ.Σ. και την Δήμαρχο ως μέλος διαπαραταξιακής επιτροπής;
    2.- Μέχρι σήμερα υπέγραφε τις ανακοινώσεις η Δήμαρχος και η Διαπαραταξιακή επιτροπή, τι άλλαξε σ’ αυτή την ανακοίνωση και την υπογράφει ο κύριος μόνος του; Οι υπόλοιποι της διαπαραταξιακής επιτροπής έλαβαν γνώση και συμφωνούν με το εν λόγω κείμενο, πολύ δε περισσότερο η κα Δήμαρχος;
    3.- Έχουμε διάσταση απόψεων ή όχι;
    4.- Αντιλαμβάνεται ο εν λόγω κύριος που οδηγεί την σχέση της Δημάρχου (κατ επέκταση του Δήμου) με τον Αντιπεριφερειάρχη, αναζητώντας ο ίδιος τα προσωπικά του ερείσματα πολιτικής ύπαρξης;
    5.- Και τέλος η ίδια η Δήμαρχος αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί αν αφήσει το όποιο μέλος ανεξέλεγκτο να την διασύρει; Οφείλει ή όχι απάντηση σ’ αυτό τον λαό που την εξέλεγξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/2/16 16:27

      Φίλε μου να απαντήσω εγώ για λογαριασμό μου και μόνο.
      Σαν μέλος της διαπαραταξιακής, μπορώ να σε βεβαιώσω ότι οι αποφάσεις παίρνονται με την αρχή της ομοφωνίας και πάντα με εξαντλητικό διάλογο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανακοινώσεις της επιτροπής οι οποίες βγαίνουν αφού πρώτα υποστούν την βάσανο της συζήτησης και της ζύμωσης στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι εκφράζουν όλα τα μέλη της επιτροπής και φυσικά τη Δήμαρχο που είναι επικεφαλής.
      Σε επιμέρους θέματα, και μάλιστα κάτω από πίεση χρόνου όπως τώρα, καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα, και να γράφει τις απόψεις του, αφού πρώτα αναλάβει την ευθύνη όσων λέει με την υπογραφή του. Κοντολογίς οι ανακοινώσεις του κ. Δερτούζου εκφράζουν τον ίδιο, οι ανακοινώσεις οι δικές μου εμένα, και οι ανακοινώσεις κάθε μέλους της επιτροπής εκείνον που τις υπογράφει.
      Ησύχασε φίλε μου, κανείς δεν διασύρει κανένα και η Δήμαρχος είναι υπεύθυνη μόνο για όσα λέει και όσα υπογράφει. Δεν ξέρω αν προτείνεις να βάλουμε φίμωτρο σε όσους έχουν διαφορετική γνώμη, ή να λογοκρίνουμε όσους διαφωνούν μαζί μας.
      Στην Διαπαραταξιακή δεν το συνηθίζουμε αυτό και είμαστε περήφανοι τόσο για τον τρόπο λειτουργίας μας, όσο και για το αποτέλεσμα που πετύχαμε.

      Πάντα επώνυμα
      Γ. Κοκκινίδης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/2/16 23:11

      Κύριε Κοκκινίδη η Δημητριάδου τι λέει για όλα αυτά ;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/2/16 09:49

      ΣΤΟΝ 15.20
      Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΝ ΜΕΛΟΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΔΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΙΑ ΣΩΣΤΑ Η ΟΧΙ.ΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ. ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΕΡΤΟΥΖΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΝΑ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΑΝ ΤΩΡΑ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΡΤΟΥΖΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/2/16 10:07

      Κατ' αρχήν δεν είναι στην επιτροπή και κατά δεύτερον μπορείτε να τη ρωτήσετε.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/2/16 16:03

    Που οδηγεί ο Δερτούζος τις σχέσεις της Δημάρχου με τον Αντπεριφερειάρχη ή που οδηγεί τις σχέσεις ο Αντιπεριφερειάρχης με την Δήμαρχο και τους πολίτες που ψεύδεται ασύστολα και δεν παίρνει θέση να πει την αλήθεια; ΕΛΕΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/2/16 16:17

    ΕΣΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΓΗΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΨΕΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; Η ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ; ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/2/16 22:02

    Ο κύριος Χατζηπέρος με την εμμονή του να εμφανιστεί σαν εξ ύψους σωτήρας, δημιούργησε ένα θανατηφόρο πολιτικό δίλημμα μέσα στο οποίο παγιδεύτηκε και από το οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγει.
    Καλείται λοιπόν να απαντήσει αν η σύμβαση παραχώρησης είναι γνήσια ή όχι.
    Αν παραδεχτεί το πρώτο, τότε η Κυνόσουρα κερδήθηκε χωρίς τη δική του συμβολή η οποία περιορίζεται στην προσφυγή στο ΣΤΕ το μήνα Μάιο. (παρεμπιπτόντως η προσφυγή δεν στρέφεται εναντίον της ιδιοκτησίας του ΟΛΠ).
    Αν πάλι πει ότι η Σύμβαση είναι μαϊμού, τότε χαρακτηρίζει απατεώνες όλους εκείνους που την υπογράφουν και την Ελληνική Βουλή που θα την κυρώσει.
    Όντως θανατηφόρο δίλημμα.
    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποδείξει πού στηρίζει τις ουρανομήκεις τερατολογίες ότι η Κυνόσουρα παραχωρήθηκε στον ΟΛΠ και την Cosco.
    Δύσκολοι καιροί για "πρίγκιπες" κύριε Χατζηπέρο.
    Αναμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/2/16 08:41

    Θανατηφόρο πολιτικό δίλημμα το λέει ο φίλος πιο πάνω για την θέση που βρίσκεται ο Χατζηπέρος και γω θα έλεγα ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΜΑ κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ. Όπως και να έχει εκτέθηκε πολιτικά. Δεν είναι σοβαρή στάση πολιτικού αυτή. Όπως διαβάζω και παρακολουθώ την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης ο Χατζηπέρος ήξερε ότι η Κυνόσουρα δεν παραχωρήθηκε. Δεν πίστευε όμως ότι την Σύμβαση που ήταν εμπιστευτική θα την είχε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Έτσι λοιπόν έκανε την πολιτική πόκα και μπλοφάρισε. Σου λέει, θα λέω εγώ ότι η Κυνόσουρα παραχωρήθηκε και θα έρθω σαν σωτήρας ξαφνικά ότι την έσωσα με δικές μου παρεμβάσεις. Δεν του βγήκε όμως γιατί την Σύμβαση την είχε η Επιτροπή και φυσικά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Μετά από όλα αυτά μπορούμε στη Σαλαμίνα να τον εμπιστευόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.