Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Ιουν 2018

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – “ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΑΣ” ΚΑΙ ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ (1926) της ΙΣΠΑΝΙΑΣ


Τη Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στην Ιστορική Σαλαμίνα  μέσα σε πανηγυρικό και συγκινησιακό κλίμα, αδελφοποιήθηκε ο Ροταριανός Όμιλος Σαλαμίνας – Βασιλεύς Αίας με τον Ιστορικό Ροταριανό Ισπανικό όμιλο Σανταντέρ (1926)  έχοντας διακριθεί  με ανώτατες τιμητικές διακρίσεις  τόσο από τον Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό οργανισμό του Ροταρυ οσο και από την Ισπανική Κυβέρνηση. 

Ο Ρ.Ο. Σανταντέρ επισκέφθηκε το όμορφο νησι της Σαλαμίνας από τη Κυριακή 3 Ιουνίου και ξεναγήθηκε σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής όπως της Αρχαίας Σαλαμίνας και του Τύμβου των Σαλαμινομαχων που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας.   
Στην ομιλία του ο Ανώτατος Αξιωματούχος του Ρ.Ο.Σανταντέρ Sr. Acosta Miguel    αφού πρώτα ευχαρίστησε τον  Ρ.Ο. Σαλαμίνας – Βασιλεύς Αίας για τη θερμή φιλοξενία του, ανέφερε ότι οι  Ισπανοί  ροταριανοί προσβλέπουν σε μια δυνατή φιλία με τους Σαλαμίνιους ροταριανούς και δεσμεύονται να προωθήσουν από κοινού τη συναδέλφωση, τη συνεργασία σε επαγγελματικά και πολιτιστικά πλαίσια, προγράμματα ανταλλαγής νέων και την υλοποίηση των αρχών του υπηρετείν μέσω του Ρόταρυ, με την ανάληψη κοινωφελών έργων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών , βάζοντας τα πρώτα θεμέλια για κοινή διεθνή χορηγία σε ένα project που θα πραγματοποιηθεί για  ευπαθείς ομάδες  στην Αφρική.
Από τη μεριά τους ο Ρ.Ο. Σαλαμίνας Βασιλεύς Αίας  μέσα από τα λόγια του βοηθού διοικητή, Ιδρυτικού  Πρόεδρου  και συντονιστή της βραδιάς ροταριανού Κυριάκου Μαριδάκη αφου καλωσόρισε τους Ισπανούς Ροταριανούς τόνισε ιδιαιτέρως  συγκινημένος την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας από κοινού για την  πραγματοποίηση κοινωφελών διεθνών έργων προσβλέποντας  στην κάθοδο του  ομίλου στην Ισπανία  για ανταπόδοση της επίσκεψης. Είναι επίσης αξιοσημείωτο να αναφερθεί  ότι η αδελφοποίηση και η συμμετοχή σε διεθνές  χορηγία του Ροταριανού Ομιλου της Σαλαμίνας σύμφωνα με τον Ισπανό Αξιωματούχο είχε προετοιμαστεί πριν από ένα χρόνο από τον Πρόεδρο  Κυριάκο Μαριδάκη  σε συνεργασία με τον Ισπανικό όμιλο ενισχύοντας παράλληλα τις  σχέσεις Ελλάδος και Ισπανίας.
Η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση , ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν όλοι οι Διοικητές της Ροταριανής Περιφέρειας 2470 Καθ. Χρήστος Κίτσος ,Ντόρα Κέμου , Θεόδωρος Πανάγος , εκ μέρους του Υπ. Διοικητή   Γεώργιου Μαύρου παρευρέθηκε ο Κοσμήτορας του Ροταριανού Ομίλου Μαραθώνα- Νέα Μάκρη Φώτης Χαλκής  και τίμησαν  με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Μαριδάκης εκ μέρους της Δημάρχου Σαλαμίνος κ. Ισιδώρας Νάννου – Παπαθανασίου  όπου παρέλαβε τιμητική πλακέτα  για την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Σαλαμίνος με τον Ροταριανό Όμιλο , Η Πρόεδρος των ΑμεΑ κ. Ρίτσα Αδριανού παραλαμβάνοντας τιμητική διάκριση για την πολύχρονη κοινωνική και πολιτιστικής της προσφορά , Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του αδελφοποιημένου Ισπανικού Ροταριανού Ομίλου  Σανταντέρ,  η Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθήνα – Παγκράτη Τζένη Μαρώση, ο Ροταριανός Πέτρος Λυκουρέτζος εκπροσωπώντας τον Ροταριανό Όμιλο της Καλλιθέας , ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Χρήστος Μαριδάκης,  ο Αξιωματούχος  Θάνος Σπηλιωτόπουλος εκ μέρους των AXEPA  ο εκδότης της Εφημερίδας Φωνή των Πειραιωτών Γιάννης Κανατσέλης, επιχειρηματίες ,  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας  του οικονομικού και πνευματικού κόσμου του νησιού.
Τέλος πραγματοποιήθηκε  και η εισδοχή 5 καταξιωμένων προσωπικοτήτων στον Ρ.Ο. Σαλαμίνας  όπως της Ιατρού Κατερίνας Κοντορίγας ,  του γνωστού επιχειρηματία Ιωάννη Μήδα , του Στρατηγού ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Γεώργιου Ρουμάνη , του Πλοιάρχου Ε.Ν. Βασίλειου Μαριδάκη και της Ιδ. Υπαλλήλου Άννας Μπούμπας