Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Ιουν 2018

Βραβεύτηκαν από το Ρόταρυ Σαλαμίνας "Βασιλεύς Αίας" οι κορυφαίοι Έλληνες ορειβάτες


Δημόσιος έπαινος στον Επιχειρηματία Αντώνη Συκάρη και τον Αστυνομικό Φώτη Θεοχάρη  για τη συμβολή τους στη διεθνή προβολή της Ελλάδας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνος.
Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στην Ιστορική Σαλαμίνα βραβεύτηκαν στην έδρα του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς  οι κορυφαίοι  Έλληνες ορειβάτες Αντώνης  Συκάρης  και Φώτης Θεοχάρης μέλος του Ιδρύματος Σαλαμίς για την συμβολή τους στην διεθνή προβολή της Ελλάδας και της παγκόσμιας ανάδειξης της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας εν όψει της επετείου των  2500 χρόνων το 2020 υψώνοντας μαζί με την Ελληνική και την σημαία του Ιδρύματος στη 3η Ψηλότερη και δυσκολότερη κορυφή του κόσμου.

"Πρέπει να νικήσεις στον ίδιο σου τον εαυτό, για να επικρατήσει η επιθυμία της λογικής». Ο Αντώνης Συκάρης και ο Ευρυτάνας Φώτης Θεοχάρης είναι οι πρώτοι Έλληνες που κατέκτησαν την Kangchenjunga, τη δυσκολότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, με ύψος 8.586 μέτρα, που βρίσκεται ανάμεσα στο Νεπάλ και την Ινδία.
Σε ιδιαίτερο συγκινησιακό κλίμα ήταν και  η ομιλία  του Φώτη Θεοχάρη για τις δύσκολες στιγμές που ένιωσε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων πριν τη κορυφή τονίζοντας ότι τα τελευταία λόγια του  Κυριάκου Μαριδάκη στην Ελλάδα  ηταν αυτά που του έδωσαν κουράγιο για την επική κατάκτηση επισημαίνοντας του ότι «στη υπεράνθρωπη προσπάθεια αυτή θα είναι μαζί του ΟΛΕΣ οι ψυχές των Σαλαμινομαχων και ολόκληρος ο κόσμος που ενστερνίζεται τις παγκόσμιες άξιες της Ελευθερίας της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού , άξιες που διασώθηκαν από την  επική Ναυμαχία της Σαλαμίνος.»
Η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν όλοι οι Διοικητές της Ροταριανής Περιφέρειας 2470 Καθ. Χρήστος Κίτσος Ντόρα Κέμου , Θεόδωρος Πανάγος , εκ μέρους του Υπ. Διοικητή   Γεώργιου Μαύρου παρευρέθηκε ο Κοσμήτορας του Ροταριανού Ομίλου Μαραθώνα- Νέα Μάκρη Φώτης Χαλκής  και τιμησαν  με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Μαριδάκης εκ μέρους της Δημάρχου Σαλαμίνος κ. Ισιδώρας Νάννου – Παπαθανασίου  όπου παρέλαβε τιμητική πλακέτα  για την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Σαλαμίνος με τον Ροταριανό Όμιλο , Η Πρόεδρος των ΑμεΑ κ. Ρίτσα Αδριανού παραλαμβάνοντας τιμητική διάκριση για την πολύχρονη κοινωνική και πολιτιστικής της προσφορά , Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του αδελφοποιημένου Ισπανικού Ροταριανού Ομίλου  Σανταντέρ,  η Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθήνα – Παγκράτη Τζένη Μαρώση, ο Ροταριανός Πέτρος Λυκουρέτζος εκπροσωπώντας τον Ροταριανό Όμιλο της Καλλιθέας , ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Χρήστος Μαριδάκης,  ο Αξιωματούχος  Θάνος Σπηλιωτόπουλος εκ μέρους των AXEPA  ο εκδότης της Εφημερίδας Φωνή των Πειραιωτών Γιάννης Κανατσέλης, επιχειρηματίες ,  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας  του οικονομικού και πνευματικού κόσμου του νησιού.
Εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου της Σαλαμίνας – Βασιλεύς Αίας  χαιρετισμό απηύθυνε ο Ιδρυτικός Πρόεδρος β. Διοικητής κ. Κυριάκος Μαριδάκης παρουσιάζοντας τους βραβευόμενους στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις υπενθυμίζοντας για ακόμη μια φορά την ανθρωπιστική πλευρά του Ρόταρυ.  
Μετά την τελετή ακολούθησε συνεστίαση προς τιμήν των βραβευθέντων.