Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Ιουν 2018

Νίνα Κασιμάτη: Στη Βουλή η ακύρωση της νέας οστρακοκαλλιέργειας στη Σαλαμίνα - Να σταματήσει η περιβαλλοντική επιβάρυνση του νησιού.


Στη Βουλή φέρνει η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, το ζήτημα των οστρακοκαλλιεργειών στα Βασιλικά και συνολικά των υδατοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα, με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ανταποκρινόμενη στη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας, που έλαβε από την Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας (Ο.Ε.Ε.Σ.Σ), καθώς και στις κινηματικές διεκδικήσεις των κατοίκων.

Η Νίνα Κασιμάτη ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ίδρυση νέας πλωτής μονάδας καλλιέργειας οστρακοειδών στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικών του Δήμου Σαλαμίνας και γνωστοποιεί στον Υπουργό την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή στους πολίτες και τους φορείς της περιοχής λόγω των συνεπειών που θα επιφέρει στην ήδη επιβαρυμένη,  περιβαλλοντικά, κατάσταση του νησιού. Σημειώνει, επίσης, πως η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις γνωμοδοτήσεις τόσο του Δήμου Σαλαμίνας, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, τις οποίες του επισυνάπτει μαζί με τις προσφυγές και, φυσικά, μαζί με την από 15/5 επιστολή της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ., που είναι και το αντικείμενο της Αναφοράς.
Καταλήγοντας, η Νίνα Κασιμάτη, ζητά να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να προστατευθεί η Σαλαμίνα γενικά από παρόμοια μελλοντικά εγχειρήματα οιασδήποτε ιχθυοκαλλιεργητικής και οστρακοκαλλιεργητικής δραστηριότητας  ή περαιτέρω επέκτασής τους, με σκοπό να αποσυμφορηθεί το νησί από αυτόν τον παράγοντα υποβάθμισης του περιβάλλοντος, καθώς και για την ευρύτερη υπεράσπιση του δικαιώματος των πολιτών της Σαλαμίνας και όλης της Β’ Πειραιά στην ποιότητα ζωής.
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Αίτημα ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την ίδρυση πλωτής μονάδας οστρακοκαλλιεργειών στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικών Δήμου Σαλαμίνας Π.Ε. Νήσων.
  

Αθήνα, 29 Μαΐου 2018

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας επισυνάπτω το από 15 Μαΐου 2018 έγγραφο της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, με το οποίο ζητείται η ακύρωση της υπ’ αριθμ. 30901/οικ1905/17-4-2018 Απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, δυνάμει της οποίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι (ΑΕΠΟ) για την ίδρυση πλωτής μονάδας καλλιέργειας οστρακοειδών (μυδοκαλλιέργειας) με σύστημα μακράς γραμμής (long line), συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 194,40 τόνων, σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικών του Δήμου Σαλαμίνας.
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει δίκαιη αναστάτωση στους κατοίκους και τους φορείς της Σαλαμίνας λόγω της επισώρευσης ενός ακόμη παράγοντα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στη νήσο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εκφράσει την αντίθεσή του, επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας με τις υπ’ αριθμ. 132/2017 και 66/2018 αποφάσεις του, ενώ και η Περιφέρεια Αττικής έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την υπ’ αριθμ. 333/2017 Αρνητική Απόφαση – Γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Στη συνέχεια, κατά της άνω απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης άσκησαν προσφυγές ενώπιόν σας και ο Δήμος Σαλαμίνας, την με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/28914/4405/16-5-2018, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, την με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/29683/2467/18.05.2018.
Με την κατάθεση της παρούσας αναφοράς μου, στην οποία επισυνάπτω σχετικά έγγραφα, παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου: 1) να ακυρωθεί η με αρ. 30901/οικ.1905/2018 (ΑΔΑ: ΨΠΡΦΟΡ1Κ-Ξ37) Απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποίαν εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι  για την ίδρυση πλωτής μονάδας καλλιέργειας οστρακοειδών, όπως περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω και στα συνημμένα έγγραφα, στη θέση Ψιλή Άμμος, στον όρμο Βασιλικών Δήμου Σαλαμίνας της Π.Ε. Νήσων και της Περιφέρειας Β’ Πειραιά, το περιβάλλον της οποίας επιβαρύνεται πολλαπλώς και κατά σωρευτικό τρόπο, 2) να αναληφθεί από εσάς νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να προστατευθεί η Σαλαμίνα από παρόμοια μελλοντικά εγχειρήματα οιασδήποτε ιχθυοκαλλιεργητικής και οστρακοκαλλιεργητικής δραστηριότητας στο νησί ή περαιτέρω επέκτασής τους, με σκοπό την αποκλιμάκωση και αναστροφή της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και για τη προάσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της νήσου Σαλαμίνας και συνολικά της Β’ Πειραιά, και 3) να με ενημερώσετε σχετικά.
Η Καταθέτουσα Βουλευτής
Νίνα Γ. Κασιμάτη

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/6/18 21:48

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔEΝ ΜΟΥ ΑΡΕSE. ΣΙΓΑ ΡΕ ΔΙΚΗΓΟΡΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Η GOOGLE TO ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕ Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/18 21:59

    Georgos Kokkinidis Αναρωτιέμαι αν την προσφυγή του Δήμου την έγραψε νομικός ή κάποιος κομπογιαννίτης.

    Θαυμάστε νομικά επιχειρήματα.

    “Φρονούμε ότι η άποψη αυτή είναι εντελώς αυθαίρετη και προϊόν επικίνδυνης επαγωγικής λογικής που συνειρμικά παραπέμπει στη μαθηματική εξίσωση Όργανο ο αστυνομικός όργανο και το μπουζούκι άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι”.

    Και παρακάτω.

    “Στην προκειμένη περίπτωση η Διοίκηση αποφάσισε την ούτως ή άλλως παράνομη χωροθέτηση της μονάδας στη συγκεκριμένη θέση, χωρίς τα ύδατα να έχουν κριθεί, όπως ο νόμος ορίζει, κατάλληλα για τη διαβίωση και εκτροφή οστρακοειδών, πράγμα που συνιστά σοβαρή νομική πλημμέλεια”.

    Πού να ξέρει ο πολύξερος ότι οι απαγορεύσεις που μνημονεύει έχουν αρθεί ΟΛΕΣ και ότι η διάρκειά τους ήταν από μία μέχρι τρεις εβδομάδες. Πού να ξέρει ο φουκαράς ότι πολλές απαγορεύσεις οφείλονται σε μη προσκόμιση δείγματος νερού από τον δειγματολήπτη, και ότι τέτοιου είδους απαγορεύσεις έρχονται και παρέρχονται.

    Αντίθετα, αρνείται να εξηγήσει γιατί ο Δήμος αρνείται πεισματικά να χαρακτηρισθεί η εν λόγω παραλία σαν πολυσύχναστη, που σημαίνει ότι θα εξομοιωθεί με λουτρική εγκατάσταση, που σημαίνει ότι θα έχουμε ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα να μην εγκατασταθούν παρόμοιες δραστηριότητες στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/6/18 22:21

      Καλά, είσαι τελείως άσχετος. Αλλά για πες μου καλέ μου φίλε αφού διαθέτεις να κρίνεις και να επικρίνεις, γιατί δεν έκανες κι εσύ τη δική σου προσφυγή; Ευτυχώς βέβαια γιατί με τις αρλούμπες αυτές που γράφεις περί πολυσύχναστης παραλίας θα τους έκανες ευτυχισμένους αφού αυτή είναι 2,5 χλμ μακριά. Όσο ξέρει ο δερτούζος άλλο τόσο ξέρεις κι εσύ από προσφυγές.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/6/18 22:53

    ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ- ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΗΝΑΣ ΝΑΝΟΣ. ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    Μην απορείτε που ο Μηνάς τρώει δύο δικηγόρους για πρωινό και τρεις συνταγματολόγους για μεσημεριανό. Ο άνθρωπος δεν παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/6/18 22:56

    Βάρτους Μηνά, μη σου πάρουν τον αέρα, είσαι ο μεγάλος αρχιδίμαρχος, ο σοφός επιστήμονας, δικηγόρος και συνταγματολόγος. Τι να σου κάνει ένας Δερτούζος, ένας Παναγόπουλος και ένας Ελευσινιώτης; Φιστίκια.. αράπικα. Ευτυχώς Μηνά μου που υπάρχεις και διαφεντεύεις το δήμο. Τι θα γινόταν ο Αγγέλου, ο Σπανόπουλος και ο Πετρόπουλος χωρίς εσένα;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/6/18 23:25

    Ρε κόπανε, μας τας ΄χεις ζαλίσει με το Μηνά, πότε θα το καταλάβεις; Τι κόλημα είναι αυτό αδελφέ μου; άρωστος είσαι ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/6/18 23:27

    ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ
    2-10 -2013 ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΒΑΡΗ

    Αφού επισημάνουμε ότι λειτουργούμε στα πιο δύσκολα χρόνια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την πατρίδα γενικότερα και κυρίως ότι δεν βρήκαμε κανένα έργο υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ από τους Δημάρχους της προηγούμενης περιόδου (Σπύρο Σοφρά και Μάριο Τραυλό), ενώ παράλληλα κληρονομήσαμε ένα εξωπραγματικό για τα δεδομένα του Δήμου μας χρέος (43.000.000 ευρώ) εν τέλει μπορέσαμε και βάλαμε το Δήμο σε μια νέα τροχιά.
    Για λόγους λοιπόν ορθής πληροφόρησης των πολιτών και επειδή η αλήθεια μπορεί και λάμπει ακόμα και απέναντι στις πιο σκοτεινές προθέσεις και πράξεις, σας παραθέτουμε όσα καταφέραμε να κάνουμε πράξη μέσα στα 3 χρόνια της θητείας μας (2011-2013) τα οποία κάποτε έμοιαζαν όντως ακατόρθωτα.
    Ολοκληρώσαμε την αποχέτευση στο Κέντρο αφού εξασφαλίσαμε 8.000.000 ευρώ (ΓΓΔΕ- ΕΣΠΑ Α.Π 55594/2012) και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μερικές εκατοντάδες συνδέσεις.
    Κατασκευάσαμε το αντλιοστάσιο ακαθάρτων υδάτων- έμπροσθεν Α1 (αρ.απόφ. ΔΣ 338/2012)
    Κατασκευάσαμε τα δύο αντλιοστάσια για την αποχέτευση στο Βουρκάρι.
    Εντάξαμε και ξεκινήσαμε το έργο της αποχέτευσης στον πρώην Δήμο Αμπελακίων προϋπολογισμού18.000.000 ευρώ (Α.Π. ΟΙΚ. 171884, Ανάδοχος ένταξης ΤΟΜΗ ΑΕ)
    Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ την κατασκευή της αποχέτευσης Αιαντείου ύψους 25.000.000 ευρώ (Α.Π. ΟΙΚ. 171883).
    Ολοκληρώσαμε τη μελέτη και ξεκινούν οι διαδικασίες ανάδειξης αναδόχου για την κατασκευή του έργου στο Αιάντειο (Ανάδοχος μελέτης Σύμπραξη Γραφείων Μελετών και Μελετητών Κ.Π ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ &ΣΙΑ ΕΕ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΛΙΑΣ &ΣΙΑ ΕΕ, ΔΑΛΑΒΑΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΦΕΤΖΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΣ).
    Εντάξαμε στο ΠΕΠ Αττικής και ξεκινήσαμε έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σύυμβατικού αντικειμένου ύψους 20.000.000 ευρώ
    · Λ. Φανερωμένης 2.000.000 ευρώ (Απόφαση Περιφέρειας Αττικής Α.Π 1459/2013)
    · Διασταύρωση ΙΚΑ 10.000.000 ευρώ (Απόφαση Περιφέρειας Αττικής Α.Π 1459/2013)
    · Παλούκια 8.000.000 ευρώ (Απόφαση Περιφέρειας Αττικής Α.Π 1459/2013)
    Εκπονήσαμε νέες μελέτες:
    Επέκταση Κέντρου Υγείας (αρ.απόφ. ΔΣ 428/2011)
    Αποχέτευση Εργατικών Κατοικιών (αρ.απόφ. ΔΣ 338/2012)
    Βιοκλιματική Πλατεία Αγίου Γεωργίου Τσάμη (αρ.απόφ. ΔΣ 426/2012)
    Πλατεία Πανθέας στα Σελήνια (αρ.απόφ. ΔΣ 281/2012)
    Ποδηλατόδρομος στο παραλιακό μέτωπο (αρ.απόφ. ΔΣ 282/2012)
    Όλες οι ανωτέρω μελέτες έχουν υποβληθεί για ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής
    Επίσης:
    Ξεπεράσαμε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι έτσι πολύ σύντομα ολοκληρώνουμε τις εργασίες για το Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων (Πράξη του Ε.Σ 23/28-05-2013)
    Κατασκευάσαμε τάπητα και φωτισμού στο γήπεδο της παραλίας Λευτέρης Κόνσολας (αρ.απόφ. ΔΣ 392/2012)
    Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και κατασκευάσαμε τον Παιδικό Σταθμό Παλουκίων (αρ.απόφ. ΔΣ381/2011)
    Επικαιροποιήσαμε την απόφαση για την κατασκευή του νέου γυμναστηρίου στα Αμπελάκια (αρ.απόφ. ΔΣ 283/2012)
    Πραγματοποιήσαμε πολλές τοπικές παρεμβάσεις στο Κέντρο και την Περιφέρεια
    Ιδρύσαμε και λειτουργούν με επιτυχία:
    Ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου (αρ.απόφ. ΔΣ 12/2012)
    Ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου (αρ.απόφ. ΔΣ 219/2012)
    Ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου (αρ.απόφ. ΔΣ 219/2012)
    Ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (αρ. απόφ. ΔΣ 295/2013)
    Επικαιροποιήσαμε μελέτη για την ανέγερση νέου κτηρίου μικτού κέντρου διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας Α.με.Α (αρ.απόφ. ΔΣ 106/2012)
    Όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση του Δήμου πετύχαμε:
    Εξοικονόμηση τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ ετησίως από την 20ετή επιμήκυνση των δανείων (ΦΕΚ222/τΑ’/12-11-2012)
    Επιχορηγηθήκαμε με 9.600.000 ευρώ για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών για την ανακούφιση της τοπικής αγοράς (Απόφαση Υπουργείου Εσωτερικών Α.Π 1471/2013)
    Αποπληρωμή των οφειλών στην ΕΥΔΑΠ μέσα από επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 5.200.000 ευρώ(Απόφαση Υπουργείου Εσωτερικών Α.Π 38560/2013)

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΗΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΟΥ ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/6/18 08:34

    ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΕ ΤΣΑΒΑΡΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΠΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/6/18 08:36

    Η ξευτίλα της Σαλαμίνας ο άνθρωπος που μας έχει ξεφτιλίσει πανελλαδικά είναι ο πρώην δήμαρχος τσαβαρής. Ο άνθρωπος που τον τιμήσαμε και τον κάναμε πρώτο πολίτη του τόπου παραγκωνίζοντας αξιόλογους συμπατριώτες μας, είναι αυτός που με τις δικές του δράσεις ασύμπτωτες με την νοοτροπία και την ιδιοσυγκρασία των μονίμων κατοίκων, έδρασε ως αυτοκράτορας αλαζόνας και εμπαθείς για να αμαυρώσει την ιστορία του τόπου και να γίνουμε περίγελος πανελληνίως, ας προσέχαμε. Τώρα που ξέρουμε εναπόκειται σε μας να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος, ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας πούμε σε αυτόν τον κύριο ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/6/18 21:46

      Κάνε υπομονή να δεις ποιός είναι ο ξεφτίλας
      Τι κι αν διέρρηξαν το βενζινάδικο
      Είχαν γνώσην οι φύλακες

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος3/6/18 21:45

    ΝΙΝΑ ΑΦΟΥ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ 400ΕΥΡΩ, ΓΙΑΤΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 500 ΕΥΡΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.