Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Ιουν 2018

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Danaos Shipping Co Ltd. ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ Α/Τ «ΒΕΛΟΣ»


Το πλήρωμα που ακολούθησε τον Κυβερνήτη Νίκο Παππά συνεχίζει την προσφορά του στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΒΕΛΟΣ.
Σε συνέχεια του από 05-06-2018 Δελτίο Τύπου αναφορικά με την αξιοποίηση του ιστορικού πλοίου ως «Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα», αξίζει να μνημονεύσουμε για να ευχαριστήσουμε τον κ. Προκοπάκη Ηρακλή, Σημαιοφόρο την εποχή της Ανταρσίας, Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Danaos Shipping Co Ltd.

Ο κος Προκοπάκης έχοντας περισσή ευαισθησία ως πρώην μέλος του πληρώματος του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» προέβη σε σημαντική και αποφασιστική προσφορά για τη συντήρηση και ανακαίνιση του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ». Αυτό αποδεικνύει το διαχρονικό ενδιαφέρον των ανδρών του πληρώματος του ’73 για την διατήρηση και ανάδειξη του πλοίου ως ΜΑΑ.
Η υποδειγματική αυτή κίνηση προβάλλει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη προσδίδοντας νέο νόημα στη δημιουργία βαθιάς κοινωνικής και ιστορικής συνείδησης, με απώτερο στόχο να κρατηθούν οι ιστορικές μνήμες ζωντανές.
Αξιόλογες πρωτοβουλίες σαν αυτή του κου Ηρακλή Προκοπάκη αφυπνίζουν και καλούν όλους τους πολίτες σε ανάλογη δραστήρια συμμετοχή. Ο καθένας μας οφείλει να αποβάλλει τον ατομικισμό, να προτάξει το ομαδικό συμφέρον, να διακατέχεται από ανθρωπιστικά ιδεώδη και σεβασμό στην ιστορία της χώρας του. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουμε το απτό παράδειγμα όσων υπηρέτησαν στο Α/Τ «ΒΕΛΟΣ», με την ευγενική τους προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.