Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Ιουν 2018

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α/Τ «ΒΕΛΟΣ»


Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση, δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος την πρόταση του Αντιπλοίαρχου ε.α. Κασίμη Αλέξανδρου και των 405 μελών της ομάδας με την επωνυμία: «ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΒΕΛΟΣ D-16 & ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ 1959-1991». Αφορά στην αξιοποίηση του ιστορικού πλοίου ως «Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα». Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της προαναφερθείσας ομάδας διατίθενται να προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία.
Σε μια εποχή για την Ελλάδα που πίσω από την σαφώς έντονη οικονομική κρίση κρύβεται μία ακόμη εντονότερη γενικευμένη κρίση αξιών και θεσμών, έρχεται η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία να μας γεμίσει με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας.

Ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής προσφορά, το ειλικρινές ενδιαφέρον και η έμπρακτη ενίσχυση, καθώς η αλληλεγγύη και η συνεργασία μπορούν να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία βαθιάς κοινωνικής και ιστορικής συνείδησης, σεβασμού και υπευθυνότητας για τον άνθρωπο και την ιστορία ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα των τελευταίων χρόνων, δείχνοντας έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας.
Η υποδειγματική αυτή πρόταση έχει βέβαια και μια επιπλέον διάσταση. Μέσα από τέτοιες δράσεις, ενισχύονται τα συναισθήματα και οι δεσμοί μεταξύ των πληρωμάτων των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, διαχρονικά.
Ο κ. Χατζηπέρος –ο τότε νεαρός Σημαιοφόρος του Α/Τ «Βέλος» και από τους πρωτεργάτες της διατήρησης του σε «Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα»– αγκαλιάζει, στηρίζει, προωθεί και ενημερώνει τέτοιου είδους εθελοντικές προσφορές ώστε να ευαισθητοποιηθούν, ενεργοποιηθούν και εν τέλει κινητοποιηθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι αρμόδιες αρχές προς την υλοποίησή τους.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/6/18 23:36

    Ο τότε Σημαιοφόρος του Α/Τ ΒΕΛΟΣ την έκανε 'κοπάνα'προσκηνησε το τότε καθεστώς. Ποιος και ποιοί τον καλύπτουν και γιατί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.