Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Ιουν 2018

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων Σαλαμίνας.


Αναδρομή στα παιδικά μας χρόνια, φέρνουν οι εικόνες από τα παλιά Αναγνωστικά που ζωγράφισε η κ. Βασιλική Μπινιάρη, μητέρα μαθήτριας, στους τοίχους της αυλής του Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων Σαλαμίνας.
Πίνακες  ζωγραφικής  που μας ταξιδεύουν σε περασμένες δεκαετίες, σε μια Ελλάδα που πάσχιζε να σταθεί στα πόδια της. Εικόνες που παραμένουν ανεξίτηλες στη συλλογική μας μνήμη και μας επιστρέφουν στη  χαμένη αθωότητα των παιδικών μας χρόνων.

Σταθερή αξία ήταν ο αδιάκοπος αγώνας του δασκάλου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας «Να μάθει γράμματα» τα παιδιά του λαού, παίρνοντας κουράγιο μόνο από τα μάτια τους.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τέτοιες  εικόνες; Τις κοιτάμε, χαμογελάμε και αναπολούμε!
«Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω, φταίει η ζωή που είναι μικρή…»

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/6/18 21:31

    "Σταθερή αξία ήταν ο αδιάκοπος αγώνας του δασκάλου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας «Να μάθει γράμματα» τα παιδιά του λαού, παίρνοντας κουράγιο μόνο από τα μάτια τους".ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΙ ΓΕΜΕΤΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ 3ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΤΡΙΜΟΧΝΩΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ.Ο ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΗΦΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/6/18 14:13

    Πάντως εσύ μάλλον δεν πήγες σχολείο, γιατί η ορθογραφία σου είναι χειρότερη και από αυτή πακιστανού λαθρομετανάστη αφιχθέντα παρανόμως προ διμήνου στην Ελλάδα. Μάλλον πρέπει να είσαι και κηφήνας κρίνοντας από τα λεγόμενά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/6/18 10:06

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΝΙΑΡΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΣΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΡΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΑ, ΚΑΘΑΡΑ, ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΥΖΕΡΙ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΜΠΟΓΙΑ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.