Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιουν 2018

Εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2018» στην Ύδρα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου στα «Μιαούλεια» και στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 183 χρόνων από το θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
Κατά την παρέμβαση του μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής και ανέφερε ότι τους νησιώτες αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 (ιδιαίτερα τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και τους Ψαριανούς), πρέπει να τους έχουμε οι σύγχρονοι Έλληνες ως φωτεινά παραδείγματα θάρρους, αυταπάρνησης και ενότητας με μόνο σκοπό την απελευθέρωση της Πατρίδα μας από κάθε είδους ξένης επιβουλής. 

Θα πρέπει να πάρουμε δύναμη,  κουράγιο και να μείνουμε ενωμένοι μέχρι να πετύχουμε τον κύριο στόχο μας. Οι Έλληνες ενωμένοι έχουν επιτύχει θαύματα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την Επανάσταση του ’21, το ’12-’13 και το ’40-’41. Σε όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας της Πατρίδας μας, οι Υδραίοι είχαν αποφασιστική συμμετοχή.   Επίσης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας η οποία είχε γίνει σε βάρος του ιστορικού νησιού της Ύδρας από την ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τη νησίδα του Αγ. Γεωργίου (Σαν Τζώρτζι) η οποία επανήλθε διοικητικά εκεί που ανήκε από το 1834, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.
Τις φετινές εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος  ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Ύδρας και ο οποίος με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι «[…]η ανακήρυξή μου ως επίτιμου Δημότη Ύδρας μου επιβάλλει, μεταξύ άλλων, και το αντίστοιχο χρέος τόσο της υπεράσπισης της Ιστορίας του νησιού σας, όσο και της άντλησης από την Ιστορία αυτή των αντίστοιχων διδαγμάτων, πρωτίστως για τα εθνικά μας θέματα».
Η Ύδρα είναι ένα νησί ιδιαίτερου συμβολισμού, γιατί συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση, την τέχνη και τον πολιτισμό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη το Δήμαρχο της Ύδρας και όλους τους συντελεστές των ιδιαίτερα επιτυχημένων φέτος εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.