Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Ιουν 2018

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος


Στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος στην Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Αποκατάσταση της υπαίθρου των Κυθήρων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη», παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.
Τον Αύγουστο του 2017 κάηκαν στα Κύθηρα πάνω από 26.000 στρέμματα, ήτοι πάνω από το 10% της συνολικής έκτασης του νησιού. 

Η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννα Τσούπρα από την πρώτη στιγμή κατέβαλαν συντονισμένες προσπάθειες για τον περιορισμό της καταστροφής στο μέτρο που αναλογεί. Λόγω του δύσκολου ανάγλυφου, των ισχυρών ανέμων, των περιορισμένων πυροσβεστικών δυνάμεων που διαθέτει το νησί και της μεγάλης απόστασης για τον ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων με καύσιμα, η φωτιά ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα και οι υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες περιορίστηκαν σε μία στάνη με 30 αίγες, 5.000 καμένα ελαιόδεντρα και 100 μελίσσια.
Κλιμάκιο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων βρισκόταν από την αρχή στο νησί για την αποτίμηση των ζημιών και για το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Αυτός έγκειται κυρίως στην αντιπλημμυρική θωράκιση και την ευρύτερη βελτίωση των υποδομών του νησιού (οδικού δικτύου κλπ.). Παράλληλα η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Νήσων κατέγραψε τις ζημιές σε μελισσοκομία, κτηνοτροφία και αγροτικές καλλιέργειες.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει την κατασκευή και επισκευή των αγροτικών δρόμων του νησιού για την εύκολη πρόσβαση στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και των πυροσβεστικών οχημάτων.
Στην τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων σημείωσε με έμφαση το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για την πρωτογενή παραγωγή σαν μία σοβαρή παράμετρο στην ανάσχεση της ερήμωσης και ερημοποίησης των νησιών της Π.Ε. Νήσων.
Επίσης, αναφέρθηκε και στη στελέχωση των πυροσβεστικών κλιμακίων, τη βελτίωση των πυροσβεστικών μέσων αλλά και την έγκαιρη αποδέσμευση των πιστώσεων για έργα αντιπυρικής προστασίας, για το έτος 2018. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, θα δοθούν ανάλογα με τις εγγραφές στο ΟΣΔΕ.
Στη συνέχεια, τόνισε τη σημασία της νησιωτικότητας και την ανάγκη εναρμόνισης με τα νησιά της Ε.Ε. όσον αφορά στον Φ.Π.Α. κλπ.
Τέλος, αναφέρθηκε και στη συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την κλιματική αλλαγή στα Αντικύθηρα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/6/18 15:41

    Εδώ εγώ, εσύ αλλού... Κολασηηηη!!!και ξανά Κολασηηηηηη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.