Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Φεβ 2019

Ανακοίνωση Δημάρχου - Σε τροχιά υλοποίησης το Λύκειο στο Αιάντειο


Ένας ακόμα στόχος της παρούσης Δημοτικής αρχής και της Δημάρχου Σαλαμίνας Ισιδώρας Νάννου προσωπικά, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την κατασκευή του Λυκείου στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στο Αιάντειο.
Σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, η Δήμαρχος, συνοδευόμενη από την Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εύη Λέκκα, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε Ιωάννη Χαρωνίτη και τον Γενικό Διευθυντή Έργων & Κατασκευών Θεόδωρο Κυριαζόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος και διευκρινίστηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει το έργο.

Η εταιρεία ΚΤΥΠ Α.Ε είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του Ελληνικού Κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές.
Το έργο αυτό, η κατασκευή του νέου σχολείου, είναι ένα έργο πνοής για την μαθητική κοινότητα, αφού η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και καινοτόμου κτιρίου, όπου θα στεγαστεί το νεοιδρυθέν με ΦΕΚ Λύκειο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το νησί και ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή του Αιαντείου.
Έτσι λύνεται επιτέλους το χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αιάντειο και σταματάει η ταλαιπωρία μαθητών και γονέων, με την ίδρυση της νέας σχολικής μονάδας, εκεί στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου.
Το θέμα είχε ανακινήσει από το 2015, η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου.
Μετά από ένα, απαραίτητο, δαίδαλο γραφειοκρατικών διαδικασιών, αποφάσεων και τελικών εγκρίσεων που διάρκεσαν σχεδόν τρία χρόνια, δημοσιεύθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄2428/26-6-2018), η κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Υπουργού Οικονομικών, που προβλέπει την: “ίδρυση, από το σχολικό έτος 2018-2019, σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ονομασία Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αιαντείου και έδρα το Αιάντειο Σαλαμίνας”.
Θυμόμαστε ακόμα τις … Κασσάνδρες της δημοτικής μειοψηφίας, που είχαν κάνει ειρωνικά σχόλια, όταν η Δήμαρχος εισήγαγε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και επέμεναν τότε ότι το σχολείο δεν θα ιδρυθεί ποτέ.
 Όμως, ακόμα μία προεκλογική δέσμευση της παράταξης μας πήρε σάρκα και οστά.
Συνετά , σταθερά , συνεχίζουμε και στον ευαίσθητο χώρο της μαθητικής στέγης.
Γραφείο Δημάρχου

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/2/19 11:22

    Πώς κατάντησες κακομοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/19 12:04

    Μπράβο Ρούλα. Γερά και ξανά Δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/2/19 12:29

    Φουκαριάρα όνομα και πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/2/19 14:29

    ΦΡΑΓΓΟΥΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/2/19 15:55

    Το οικοπεδο το βρηκατε για να φτιαξετε το λυκειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/2/19 18:19

    Η Λέκκα είναι μηχανικός ή απλά πήγε βόλτα με τη δήμαρχο.Νομίζω ότι αρμόδιοι είναι άλλοι.Δευτεροβάθμια,μηχανικοί,δικηγόροι του Δήμου.Τελικά όσα λιγότερα ξέρεις ποιό χρήσιμος είσαι.Βλέπεις δεν καταλαβαίνεις και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/2/19 16:17

    Βαγγελιώ δεν είσαι εντάξει
    Και συ μούρη έχεις αλλάξει
    ...
    Η κακούργα παραμένει εις φάση
    - ξεφουσκωματος -
    Κι εσύ φίλη - διακεκριμένης νομικού
    Πάνω κάτω ίδιας ηλικίας -
    Τσίτα η φάτσα...και μπαλόνι ...
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ
    - ιατρό μποτοξα -
    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.