Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Φεβ 2019

Περιοδεία υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Προτούλη και και υποψήφιας Δημάρχου Σαλαμίνας Μαρίας Παπαελευθερίου

Σε μεταλλεργάτες στο Πέραμα μίλησε ο Γ. Πρωτούλης

Κριτήριο τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα μπροστά στην κάλπη
Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και σε υπηρεσίες της Σαλαμίνας περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής
«Η προεκλογική περίοδος είναι μια ευκαιρία για να αξιολογήσουν οι εργαζόμενοι ποιοι υπερασπίζονται το συμφέρον τους στο δρόμο του αγώνα, μέσα και έξω από τους δήμους και τα Περιφερειακά Συμβούλια». Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε την ομιλία του χτες σε μεταλλεργάτες στο Πέραμα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Δίπλα στον Γ. Πρωτούλη η Μαρία Παπαελευθερίου
Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημάρχους του ΚΚΕ στο Πέραμα, Βασίλη Βατίστα, και σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Γιώργο Καλαμαρά, βρέθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και συζήτησε με εργάτες σε επισκευή πλοίου, πριν πιάσουν δουλειά.
Στάθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζοντας τις απανωτές «μεταγραφές» ανάμεσα στα αστικά κόμματα και αναδεικνύοντας ότι «η μόνη σταθερή δύναμη, που είναι εκεί γι' αυτό που την ψήφισε ο κόσμος, για να δίνει αγώνες, είναι αυτή του ΚΚΕ. Το αλισβερίσι ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα αποδεικνύει ότι οι διαφορές τους δεν είναι και τόσο μεγάλες, άλλωστε όλοι μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Αυτό αποδεικνύεται ακόμα και από τη στάση που κρατάνε απέναντι στα αιτήματα των σωματείων». Θύμισε άλλωστε ότι πριν από δύο χρόνια μόνο το ΚΚΕ στήριξε την πρόταση νόμου των 530 σωματείων για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, του κατώτατου μισθού και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που ξηλώθηκαν από το 2009.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στον βρώμικο ρόλο των φασιστών της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας το ότι κατεβάζουν υποψήφιο δήμαρχο στο Πέραμα έναν άνθρωπο βγαλμένο από τον γνωστό τραμπούκικο και δουλεμπορικό μηχανισμό που έχει στήσει η συμμορία στην περιοχή. Στη Βουλή, είπε, η Χρυσή Αυγή όχι μόνο έχει καταψηφίσει όλα τα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, αλλά επιπλέον δεν έχει υπάρξει ούτε μία απαίτηση των εφοπλιστών που να μην έχει βρει υποστηρικτές τους βουλευτές της και να μην την προωθούν στη Βουλή, από φοροαπαλλαγές μέχρι διαγραφές χρεών κ.λπ. «Είναι δύναμη απεργοσπασίας, χτυπήματος των εργατικών αγώνων για λογαριασμό των εφοπλιστών και των εργολάβων, κι αυτό το έχει δείξει πολλές φορές στη Ζώνη του Περάματος».
«Εχει έρθει η ώρα όλοι τους να πάρουν ένα μήνυμα από τους εργαζόμενους», τόνισε κλείνοντας. «Αυτό το μήνυμα θα το πάρουν αν εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές σε δήμους και Περιφέρειες, στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Οι εργάτες δεν έχουν κανένα συμφέρον να ψηφίσουν τους ανθρώπους των εφοπλιστών, των καπιταλιστών, που είναι απέναντι στις διεκδικήσεις τους για το μεροκάματο, για μέτρα ασφαλείας, για δωρεάν παιδικούς σταθμούς, για Κέντρα Υγείας κ.ο.κ.».
Οξυμένα τα λαϊκά προβλήματα στη Σαλαμίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.