Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Φεβ 2019

Ο συνδυασμός ”ΚΟΝΤΑ στον Δημότη” μας ενημερώνει για το Salamina Epic – Διεθνείς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας


Η μεγαλύτερη οργάνωση αγώνων ορεινής ποδηλασίας, διεθνούς εμβέλειας και σημασίας, που έγινε ως τώρα στη Σαλαμίνα και συνολικής διάρκειας δέκα ημερών, ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, με τον εναρκτήριο αγώνα, που θα διεξαχθεί στον ορεινό όγκο του Αγίου Νικολάου, στα Κανάκια, με την συμμετοχή 72 διεθνών αθλητών -ανάμεσα τους πολλοί πρωταθλητές- και Εθνικών Ομάδων από 13 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελληνική.

Εχθές, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας, συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές, το Νομικό Πρόσωπο Άθλησης – Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας (ΑΚΟΙΠΟΠ) και τους εκπροσώπους της Alter Bike Tours.
Στην συνέντευξη Τύπου ενημερώθηκε ο τοπικός και ο αθηναϊκός Τύπος όπως και οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς, για την διενέργεια των διεθνών ποδηλατικών αγώνων MTB, ένα event που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της παγκόσμιας ορεινής ποδηλασίας αλλά και για την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος. Τον συντονισμό της ενημέρωσης είχε η Αντιπρόεδρος της Βιβλιοθήκης Μουσείου Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας Μαλαματένια Μίχα.
Στην ενημέρωση αυτή παρέστησαν :
Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου, ο Πρόεδρος Άθλησης- Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς, ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ Αλέξανδρος Πάλλας,  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Κουτσούκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου Νικόλαος Μπούτσης, ο Διευθυντής και ο Προϊστάμενος του ΑΚΟΙΠΟΠ, Νίκος Βάϊλας και Κωνσταντίνος Πούτος, οι εκπρόσωποι του Alter Bike Tours, Nάντια Φάκα & Γιάννης Παττές, ο Διοικητής Τροχαίας Σαλαμίνας Γιώργος Ζαχαράκης, εκπρόσωποι των λεσχών μοτοσικλετιστών (ΛΕ.ΜΣ & Pourangers), η  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας Ορσία Ραπατζίκου και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνος Σπετσιωτάκης, η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «Οι Κρηταγενείς» και το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας.
Η Δήμαρχος Σαλαμίνας καλώς όρισε τους 72 αθλητές και τις ομάδες που προέρχονται από 13 χώρες του κόσμου.
Η επιμονή και το πείσμα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό δικαιώνονται και με αυτό τον τρόπο προβάλλονται και αναγνωρίζονται τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας (έντονο ανάγλυφο, δασωμένα βουνά, πυκνό δίκτυο αγροτοδασικών δρόμων και μονοπατιών, θέσεις θέας) και προαναγγέλλει ένα λαμπρό μέλλον για την ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας στη Σαλαμίνα με όλα τα ευεργετικά παρεπόμενά της, τόνισε η Δήμαρχος στο χαιρετισμό της.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συγκεκριμένη κορυφαία διοργάνωση θα αποτελέσει ένα σπουδαίο βήμα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και την προβολή της Σαλαμίνας.
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σπύρος Κουτσούκος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Δραγομάνοβιτς για το κάλεσμά του σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση, ενημέρωσε ότι σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των Λυκείων του νησιού, τουλάχιστον 30 μαθητές θα συμμετέχουν ως εθελοντές και πως γίνεται καμπάνια στα σχολεία της εποπτείας του ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην μαθητιώσα νεολαία να γνωρίσει το Ολυμπιακό άθλημα της ορεινής ποδηλασίας.
Τέλος οι εκπρόσωποι του Alter Bike Tours δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με την αρτιότητα της προετοιμασίας, και εξήγησαν αναλυτικά το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των αγώνων. Η Alter Bike έχει στο ενεργητικό της πολύ επιτυχημένες, καθιερωμένες και επαναλαμβανόμενες αθλητικές διοργανώσεις σε φημισμένες περιοχές της Ελλάδας.
Το βράδυ της Τετάρτης, στο φουαγιέ του ξενοδοχείου «Αιάντειον Bay», που φιλοξενεί πολλούς από τους διεθνείς αθλητές, έγινε το τεχνικό συνέδριο των αγώνων. Ο Πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς, απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους αθλητές και ευχήθηκε επιτυχία σε όλους.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 7 / 2 / 2019 ~ αφετηρία & τερματισμός Κανάκια 12:00 – 15:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 / 2 / 2019 ~ αφετηρία Μπόσκος & τερματισμός Κανάκια 12:00 – 14:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 / 2 / 2019 ~ αφετηρία & τερματισμός Κανάκια 12:00 – 15.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 / 2 / 2019 ~ αφετηρία & τερματισμός Κανάκια 11:00 – 15:00
 ΤΡΙΤΗ 12 / 2 / 2019 ~ αφετηρία & τερματισμός Κανάκια 12:00 – 15:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 / 2 / 2019 ~ αφετηρία Κέντρο Νεότητας & τερματισμός Κανάκια 11:00 – 15:00
ΠΕΜΠΤΗ 14 / 2 / 2019 ~ αφετηρία & τερματισμός Κανάκια 12:00 – 14:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 / 2 / 2019 ~ αφετηρία Δημαρχείο & Τερματισμός Κανάκια 12:00 – 14:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 / 2 / 2019 ~ αφετηρία & Τερματισμός Κανάκια 12:00 – 14.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.