Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Φεβ 2019

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!


Ακούγεται συχνά να λέγεται από νέους που ασχολούνται με τα κοινά. ότι «εγώ δεν είμαι πολιτικός» και το αναφέρουν αυτό ως ένα θετικό στοιχείο στην ενασχόλησή τους με τα κοινά σε επίπεδο τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι όμως έτσι;
Κάποιος δηλαδή που έχει ασχοληθεί με τα κοινά θεωρείται ότι αυτό είναι αρνητικό στοιχείο; Εάν θεωρήσουμε ότι η εμπειρία σε οποιοδήποτε τομέα αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα στην διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός ατόμου σε συνδυασμό με την γνώση στο αντικείμενο που ασχολείται ο καθένας , αυτό δεν αποτελεί άραγε το άριστον;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Η Τόλμη, η αποφασιστικότητα, η συνεχής προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, που πολλές φορές έχουν σχέση με την ασφάλεια και πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας, σε αυτές τις περιπτώσεις η εμπειρία αλλά και η πολιτική αντιμετώπιση θεωρείται απαραίτητη.
Οι πολιτικές γνωριμίες ανεξαρτήτου κόμματος, οι οποίες αποκτώνται με την ενασχόληση με τα κοινά, άρα είναι αποτέλεσμα εμπειρίας, αποτελούν ένα κύριο παράγοντα διεκδίκησης πόρων ή επίλυσης προβλημάτων που είναι απαραίτητο να λυθούν, με την βοήθεια της Κεντρική εξουσίας.
Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκ των πραγμάτων μία πολιτική ενασχόληση, αφού για την επίλυση των προβλημάτων χρειάζεται πολιτική βούληση αλλά και πολιτικό τρόπο διαχείρισης της οποιασδήποτε κρίσης.
Τα προβλήματα του Δήμου δεν μπορούν να λυθούν όλα κάτω από μία τυπολατρική απόλυτα νομική σκέψη, που δεν πρέπει να παραβιάσεις το ελάχιστον την παραμικρή λεπτομέρεια του νόμου.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα χρειαζόμαστε ούτε εκλογές ούτε πολιτικά πρόσωπα. Θα είχαμε απλούς υπαλλήλους που θα διαχειρίζονται τα προβλήματα αλλά και τις κρίσεις που θα παρουσιάζοντο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό που δεν χρειάζεται είναι κομματική εξάρτηση. Δικαιούσαι να έχεις την κομματική σου ταυτότητα την οποία θα χρησιμοποιείς μόνο την ημέρα που θα επιτελέσεις την εκλογική σου υποχρέωση. Δεν μπορεί η κομματική σου τοποθέτηση να επηρεάζει την άσκηση των καθηκόντων σου.
Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Δήμο Σαλαμίνας και ζητούν λύση, τα συνεχή δικαστήρια τα οποία προκάλεσαν εκείνοι οι οποίοι επένδυσαν την πολιτική τους παρουσία στην συκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αίτιο και να ρίξουμε στην πολιτική «πυρά» τους πάντες που ασχολούνται με τα κοινά. Αυτό αποτελεί μεγάλο πολιτικό λάθος.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι κύριος πολιτικός στόχος της απελθούσης εντός δύο μηνών Δημοτικής Αρχής, ήταν να δημιουργήσει ένα «άρρωστο» πολιτικό κλίμα με τις συνεχείς κατηγορίες και τα δικαστήρια, οι οποίοι επεδίωξαν εντέχνως να διαχέεται στην ατμόσφαιρα, ότι ο Γιάννης Τσαβαρής και οι συνεργάτες του βρίσκονται συνεχώς στα δικαστήρια κατηγορούμενοι.
Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως οι εμπνευστές αυτής της θεωρίας ότι είναι εύκολο να στέλνεις τα δικαστήρια τους πολιτικούς σου αντιπάλους, το δύσκολο είναι όταν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι αθωωθούν τελεσίδικα.

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/2/19 10:30

    Πες τα ρε Μάνο γιατί θα μας τρελάνουν κάποιοι υποψήφιοι,
    Κατάντησαν να μας λένε πως η εμπειρία είναι ρετσινιά, βλέπεις η αδυναμία πολιτικού λόγου τους οδηγεί σε ατοπήματα.
    Πείτε ρε παρτάλια τους στόχους σας, στόχους ζωντανούς εφικτούς ρεαλιστικούς, όχι όνειρα θερινής νυχτός!
    Δεν θέλουμε έκθεση ιδεών, αυτά σε κανέναν δεν λείπουν όλοι ξέρουμε να ονειρευόμαστε όρθιοι και να πληρώνουμε τζάμπα ξενοδοχείο.
    Το πώς θα γίνει η υλοποίηση τους δεν μας λένε και πως να μας το πουν που νομίζουν πως θα παραλάβουν τον Δήμο και το χρήμα θα ρέει αφθονούν;
    Ο άλλος μιλά για έργα εκατομμυρίων και θα τα πραγματώσει λέει με λεφτά από το ΕΣΠΑ δεν ξέρει ο φουκαράς πως το ΕΣΠΑ δεν εγκρίνει κονδύλια γι αυτά τα έργα, το παραμύθι πάει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/2/19 11:17

    Κε Δερτουζο σε καποιο σημειο του κειμενου σας γραφετε "Τα σοβαρα προβληματα που εχουν συσσωρευτει στο δημο Σαλαμινας και ζητουν λυση"!!!! Η κακοδιαχειρηση,η ελλειψη οργανωσης,τα χρεη,οι πελατιακες σχεσεις και τοσα αλλα που θα μπορουσα να γραψω,και εφεραν το νησι σε αυτα τα χαλια,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ(χιονι,βροχη,χαλαζι κλπ).Καποιοι διοικουσαν αυτο το νησι και το εριξαν στα βραχια.Εισαστε ενας απο αυτους.Μην βαζετε λοιπον τον εαυτο σας στην θεση του κυνηγημενου και του θυματος.Κατι δεν κανατε και εσεις καλα για να εχει το νησι αυτα τα χαλια.Και οχι μονο εσεις βεβαια.Συγνωμη για ολα αυτα ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ??Δεν πασχουμε λοιπον ουτε απο το συνδρομο της Στοκχολμης ουτε βεβαια εχουμε μνημη χρυσοψαρου.Θα ημουν συμφωνος με τα γραφομενα σας αν πρωτα απο ολα ζητουσατε ενα μεγαλο ΣΥΓΝΩΜΗ απο τον λαο της Σαλαμινας για τα λαθη και την ανεπαρκεια σας ως διοικηση του δημου για 4 χρονια.Ξερετε το κακο δεν ειναι οτι σε αυτο τον τοπο οι ταγοι του θεωρουν δικαιωμα την λαμογια.Το κακο ειναι οτι εχουν εθιστει στην ατιμωρισια!!!Λιγη αυτοκριτικη και αληθειες!!!!! Απο αυτο πασχουμε!!!!!!Καλημερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/2/19 11:27

    Και η αυτοκριτικη προσον ειναι Μανο!!!!!Ζητα ενα συγνωμη που το νησι επεσε στην ξερα απο την κακοδιαχειρειση τοσων ετων και μετα τα λεμε!!!Για τον κοσμο δεν εισαι θυμα ουτε κυνηγημενος!!! Θυτης εισαι!!!!Οπως και ολοι αυτοι που ασκησαν εξουσια τοσα χρονια!!! ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ λοιπον!Απο αυτο πασχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/2/19 12:11

    Το νέο από μόνο του δε λέει τίποτα, το είδαμε στην κεντρική πολιτική σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/2/19 12:20

    Αν δεν βαρησεις ματσακονι φιλε μου καπετανιος δεν γινεσαι!Αυτο για τους νεους με τις εκθεσεις ιδεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/2/19 12:26

    Κύριε Δερτουζο μπορείτε να μας πείτε την ΑΛΉΘΕΙΑ τη έγινε με την αποχέτευση του Αιαντειου; Την ΑΛΗΘΕΙΑ όμως. Όσο για την κατάσταση του Δήμου ζητήστε και ένα συγγνώμη από τους δημότες. Η δικιά μας θητεία τον κατέστρεψε και τον φαληρησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΓΑΛΟΝ ΠΡΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ........ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ........? ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΟΝ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΛΕΙ..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/2/19 12:43

    Ο κ. Μάνος έχει κάνει την αυτοκριτική του, όπως και οι υπλολοιποι που ήταν μόνο 3,5 χρόνια! Είναι οι μοναδικοί που μπορούν να πάνε το Δήμο μπροστά ώστε να ξεβρωμίσει ο τόπος με τα λαμόγια. Αυτό που έγινε το 2014 εμείς δεν θα το επιτέψουμε να ξαναγίνει. Μια φορά μας πιάσανε μα@@@@@ δεύτερη φορά δεν έχει όσους λαγούς και πετραχήλια να ρίξετε μπροστά όλοι πλέον ξέρουμε τι προσπαθείτε να κάνετε. Έχουν γνώση οι φύλακες! Θα πάρετε αυτό ακριβώς που σας αξίζει γλίτσιδες της συμφοράς και θα μπείτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σαν ότι ποιό βρώμικο υπήρξε στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/2/19 15:20

    Η Σαλαμίνα σε αυτά τα χάλια την έφτασαν εσείς οι έμπειροι της πολιτικής.

    Οσο και να θέλετε να το κρύβεται ο κόσμος έχει αγανακτήσει.

    Οσο για τον νέο δεν ήμουν εκεί, όμως από αυτά που γράφουν εδώ και στο άλλο blog έχει πετύχει το στόχο του, αλλιώς εσείς εδώ δεν θα γράφετε για αυτόν.

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με σχολιαστή 12:26, ζητήσατε Συγνώμη για τη θητεία σας με τα χρέη που αφήσατε;
    Και για ξεκαθαρίσω ότι εφόσον βλέπεις ότι χρεοκοπει ο δήμος και παραμένεις δίπλα από το δήμαρχο, και να μην κάνεις κάτι ύποπτο, σε θεωρώ συνυπευθυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/19 09:41

      Πολλές συγνώμες χρωστάς
      Κυρ'Μανωλακη
      και σ' εμένα...
      Είπες και τι δεν είπες
      συνεντευξηαζωμενος.
      Και μετά μου την"είπαν τυχαία "
      Πες μου ποιος άνθρωπος
      είναι αυτός που δεν θέλει
      να διαβάζει ωραία λόγια και
      να κυλάει η μέρα του...
      χαρούμενη ...
      κι οι νύχτες του ήρεμες ;;;
      Αλλά δεν προκάλεσε
      και θίχτηκε ...
      Μόνο οι γκρινιάρηδες δεν θέλουν ...
      που όλα τους"φταίνε"
      Καλή Κυριακή
      να έχεις
      και να λες αληθειες για τ'
      αλλα θεματακια ...
      ΥΓ.
      Έχεις ακούσει την
      Γιώτα Γιάννα
      να τραγουδάει τον
      -Αμλετ της Σελήνης -;;;
      Να πας γιατί δεν έχεις
      πάει
      !•^•%

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/2/19 13:32

      Απόγευμα ξύπνησες εσύ
      γκρίνιαρο'γατε;;;
      Εμείς ξύπνιοι ακόμη και
      από ξενύχτι ξενυχτισμενοι...
      Χα
      Κακοκαιρία λένε
      Ε και;;;
      Τι έχουμε εδώ ηλιοφάνεια
      και διαφάνεια ;;;
      Δεν μου λέτε σεις όλοι εδώ
      αυτή η διαπλεκόμενη με δολιοφθορες την "έβγαλε καθαρή "
      Από τον κακό της τον καιρό
      η τα'φτυσε;;;
      Αλλάζουμε Ρότα
      Πρέπει να το έχει παρη
      χαμπάρι
      Η κακούργααααααααααααα...
      Κι εσύ να είσαι στην ώρα
      σου εντάξει ;;;
      Ένσημο σήμερα δεν - κολλας -
      Τι θα γίνει το βιβλιοπωλείο
      ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;
      Δεν το γράφω όχι ...
      Πρόσεξε το ωράριο και θα
      καταλάβεις ...
      Τέτοιες ώρες τέτοιες μέρες
      και με το πάσο μας...
      Δεν λέει.
      Άιντε
      Καλό υπόλοιπο Κυριακής
      και για σένα.
      !•^•%

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος23/2/19 16:52

    το μονο 3,5 τι ειναι?? Τα θεωρεις λιγα?το καλο αργει φιλε 12.43.Το κακο γινεται ευκολα και γρηγορα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/19 19:47

      ((( Το κακό γίνεται εύκολα
      και γρήγορα )))

      24/2/1981.
      Λίγο πριν τις 23:00 μμ.

      ΑΛΚΙΟΝΙΔΕΣ...

      Και "είσαι παιδί μου
      πειρασμός "

      ΣΕΙΣΜΟΣ...
      !!!
      ΥΓ.
      Που να ήταν η κακουργα
      αυτή την ώρα ;;;
      Εμείς στο εξωτερικό
      αλλά οι μετασεισμοί
      κράτησαν έως τον
      Σεπτέμβρη ...
      Θυμάσαι κυρ'Μανωλακη;;;
      Φυσικά και θυμάσαι ...
      Ήρθε ο Ανδρέας
      Οκτωβρίου 18

      Κι από τότε έως και στο
      μέλλον
      Όλα κυλούν
      ΩΡΑΙΑ...
      ΥΓ.
      Και αφήστε τον νέο
      στήριξη θέλει
      και και κάποιον να του
      πει πως να στέκεται στο
      - βήμα όταν μιλάει
      δεν κάνεις βρε
      Υπ'αναπαυση δεν ακουμπάς τα
      χέρια αχ και παλι αχ για
      ξεκούραση σ αυτό
      δεν κοιτάς με του χαμού το
      βλέμμα τον κόσμο ...
      Ήσουν στην ομιλία παρουσίαση την δική σου
      Όχι εκδρομή με το
      φροντιστήριο Αγγλικών στο
      Ξυλόκαστρο
      για να πέσεις στα πατώματα
      οκλαδόν για φωτογραφίες...
      Κι άλλαξε κοστούμι το μπλου
      ούτε σε μπλουζάκια δεν σου
      πάει ...
      Κι εσύ κυρ'Μητσο
      βάλε άλλη γραβάτα ...έλεος
      σου έχουν πει ότι φέρνει
      γούρι ;;;

      Το "πατατουκο"
      το είχε από τον πόλεμο του
      "40 που φορούσε στο γλέντι της Κουλουριωτικης Αποκριάς
      η κακουργα γυνή ;;;

      Δεν γράφω Πολιτικά όρκο δεν
      πατω
      Λίγη κριτική και όχι σ'ολους τους κρινομενους
      Η κακουργαααααααααααααα
      από συνειθεια...

      Ο κανόνας έχει την αιξεραιση-
      Έχω δίκιο Κυρ'Μανωλακη...
      Και του λόγου σου αγορευεις
      με ζήλο
      και το ένα χέρι εις τα ύψη ...κάποιον γνωστό σου μου
      θύμησες απ'τα παλιά ...
      Άνετα και αμετάκλητα
      αμετανόητος...
      Υγεία
      Γειά σου.
      !•^•%

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος23/2/19 20:31

    O Tσαβαρής έφερε στο νησί 80 εκατομμύρια ευρώ σε εργα απο την Ευρωπαική Ένωση. Αυτή λοιπόν την εμπειρία δεν την χρειάζεται η Σαλαμίνα; Και τι χρειάζεται τους νεόκοπους τις πολιτικής που δεν ξέρουν τι θα κάνουν στη πρώτη δυσκολία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/2/19 20:39

    Aυτό που είναι ανήθικο από πλευράς νέων που θέλουν ασχοληθούν με την πολιτική, ειναι ότι απαξιώνουν όλους που αγωνίσθηκαν και προσπάθησαν στη Σαλαμίνα. Μεγαλύτερη αλαζονεία δεν μπορεί να γίνει. Τουλάχιστον πείτε ότι έγινε και κάτι καλό σε αυτό το νησί. Εσείς σαν επίδοξοι σωτήρες ξευτιλίζετε όλους , καβαλήσατε το καλάμι ενώ ακόμη δεν ξέρετε που είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σοβαρευτείτε γιατί κάνετε κακό στον συνδυασμό σας με αυτά που γράφετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/2/19 21:05

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΥΠΕΡΟΨΊΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ

    ΥΠΕΡΟΨΙΑ

    Αλαζονεία· υψηλοφροσύνη· έπαρση. Η υπεροψία είναι το αντίθετο της ταπεινοφροσύνης. Οι λέξεις του πρωτότυπου ελληνικού και εβραϊκού κειμένου που αποδίδονται «υπεροπτικός», «υπερόπτης» και «υπεροψία» σημαίνουν βασικά το να κάνει κάποιος τον εαυτό του να φαίνεται «υψηλός», «εξυψωμένος», «μεγαλοπρεπής», «εξέχων». Ο υπερόπτης είναι, κατά τη δική του εκτίμηση, ανώτερος από τους συνανθρώπους του και υπερέχει από αυτούς. Ως αποτέλεσμα, ένα τέτοιο άτομο απαιτεί συνήθως υπερβολική τιμή και προσοχή και συμπεριφέρεται στους άλλους με έλλειψη σεβασμού και θρασύτητα.

    φιλόλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/19 16:04

      Τίποτα δικό σου και όχι αντιγραφές δεν ξέρεις κινεζάκι; Ρε ούστ!

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος24/2/19 01:32

    ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ; ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ . Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ . "Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!" ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. ΔΙΚΑΡΙΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΌΤΙ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ Ή ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος24/2/19 09:29

    Αυτοί που μας χρεοκόπησαν και αυτοί που θα μας σώσουν, τα λαμόγια και οι καθαροί, οι γέροι και οι νέοι, οι ντόπιοι και οι ξένοι. Παραμύθια!!

    Τι φταίει που η Σαλαμίνα είναι σε αυτή την κατάσταση? ΤΙ πρέπει να αλλάξει και ΠΩΣ??
    Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
    Οι μονόλογοι δεν πείθουν.
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος24/2/19 20:08

    ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΣ ΑΠ ΕΞΩ;
    ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗΚΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ.
    ΚΡΙΘΗΚΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
    ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.
    ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΝ;
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΟΚΑΤΙΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/19 21:49

      Φίλε μου η σπατάλη, η ανομία και η παρανομία αποδείχνονται στα δημοτικά συμβούλια και τα δικαστήρια. Τα ανώνυμα σχόλια είναι τσάμπα μπούρδες. Αν κάποιος αθωώνεται δεν πρέπει να ντρέπεται ο ίδιος αλλά εκείνος που τον έστειλε άδικα στο δικαστήριο.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος24/2/19 21:11

    Οι μοιραίοι
    Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
    Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
    1η ερμηνεία: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
    Mες την υπόγεια την ταβέρνα,
    μες σε καπνούς και σε βρισές
    (απάνω στρίγγλιζε η λατέρνα)
    όλ’ η παρέα πίναμ’ εψές·
    εψές, σαν όλα τα βραδάκια,
    να πάνε κάτου τα φαρμάκια.

    Σφιγγόταν ένας πλάι στον άλλο
    και κάπου εφτυούσε καταγής.
    Ω! πόσο βάσανο μεγάλο
    το βάσανο είναι της ζωής!
    Όσο κι ο νους να τυραννιέται,
    άσπρην ημέρα δε θυμιέται.

    Ήλιε και θάλασσα γαλάζα
    και βάθος τ’ άσωτ’ ουρανού!
    Ω! της αβγής κροκάτη γάζα,
    γαρούφαλα του δειλινού,
    λάμπετε, σβήνετε μακριά μας,
    χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!

    Tου ενού ο πατέρας χρόνια δέκα
    παράλυτος, ίδιο στοιχειό·
    τ’ άλλου κοντόημερ’ η γυναίκα
    στο σπίτι λυώνει από χτικιό·
    στο Παλαμήδι ο γιος του Mάζη
    κι η κόρη του Γιαβή στο Γκάζι.

    ― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
    ― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
    ― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
    ― Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
    Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
    δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.

    Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
    πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
    Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
    όπου μας έβρει μας πατεί.
    Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
    προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος24/2/19 21:40

    Δυστυχώς η σπατάλη, η ανομία και η παρανομία είναι δικό σας επίτευγμα! Το μάτι σας δεν χόρτασε ακόμα και θέλετε κι άλλα.... Μάλλον δεν σου τα έχουν πει καλά ή δεν τα ξέρεις καλά.... Όταν κάποιος φυλακίζεται και αθωώνεται το μητρώο του παραμένει "μηδέν" πρέπει να ντρέπονται όλοι οι άλλοι που έφεραν κάποιον σε αυτή τη δεινή θέση και σε καμία περίπτωση να ντρέπεται ο ίδιος. Και κερατάς και δαρμένος δεν πάει....
    Εάν έχουν συμβουλάτορες οι όποιοι "πολιτικοί" ξεφτιλοκατίνες που νομίζουν ότι "κάτι είναι" ο κόσμος δεν τρώει πια σανό γιατί από το πολύ που του ρίξατε το 2014 μαζί με κάτι εικοσάρικα, πενηντάρικα μετά βίας κατοστάρικα με το κερασάκι στην τούρτα όταν ανέβηκαν και οι τέσσερις πάνω στην εξέδρα για να νικήσετε τον έναν, όλοι οι κουλουριώτες σας τα ξεχρέωσαν και το μόνο που σας χρωστάνε είναι κάτι κλωτσιές!
    Βγάλτε λοιπόν τον σκασμό που έχετε γλώσσα ακόμη και μιλάτε και να σκέφτεστε που απευθύνεστε διότι οι μα@@κες ΤΕΛΟΣ! Καλά περάσετε εις βάρος μας όμως μέχρι εδώ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.