Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Ιουν 2018

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ


Μετά την πρόταση των Ποντιακών Συλλόγων «Αργοναύται-Κομνηνοί», «Ο Μιθριδάτης» Λαυρίου, «Μανουήλ Κομνηνός» Πετρούπολης, «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας και του Συλλόγου Ασσυρίων Ελλάδος για τη δημιουργία Μνημείου τιμής και μνήμης για τους νεκρούς πρόσφυγες στα λοιμοκαθαρτήρια της Μακρονήσου κατά την περίοδο 1921-1922,
πραγματοποιήθηκε η 1η σύσκεψη στο Δημαρχείο Λαυρίου με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου, του Δημάρχου Λαυρίου Δημήτριου Λουκά, του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου κ. Γεώργιου Βαρυθυμιάδη, του Προέδρου του Συλλόγου των Ασσυρίων κ. Κυριάκου Μπατσάρα, του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» κ. Θεόφιλου Καστανίδη και του πρώην Προέδρου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας κ. Ιωάννη Σαββίδη.
Στην εν λόγω σύσκεψη, έγινε ευρύτατη ενημέρωση για το ιστορικό και τις διαδικασίες που ακολουθούντο την εποχή εκείνη για την υποδοχή των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας, καθώς επίσης και για την προσφορά των εθελοντικών διεθνών οργανώσεων αλληλεγγύης των ΗΠΑ, του Ερυθρού Σταυρού Ελλάδος, Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας και της Διεθνούς ΧΕΝ.
Κλείνοντας τη σύσκεψη, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί  επίσκεψη στον ορισθέντα χώρο επί της νήσου της Μακρονήσου όπου ήταν ο τόπος του λοιμοκαθαρτηρίου προκειμένου να εντοπιστεί η περιοχή όπου θα τοποθετηθεί το μνημείο προς τιμήν των χιλιάδων νεκρών προσφύγων της εποχής εκείνης. Στη συνέχεια, θα ακολουθηθεί η  διαδικασία αδειοδοτήσεων από το Υπουργείο Πολιτισμού κλπ.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/6/18 20:59

    Α ρε Αντιπεριφερειάρχη μου
    Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή
    Άλλα ντάλλα της Παρασκευής το γάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/6/18 21:56

    Καλή νΰκτα κε τσαβαρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/6/18 07:06

      Ρε τι κώλυμα είναι τούτο;
      Κοιμάσαι ξυπνάς με το όνομα του

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.