Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Ιουν 2020

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Γνωριμία με την ειδικότητα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων


“Σαν έκλεινε το μουσείο
αργά τη νύχτα η Δηιδάμεια
κατέβαινε από το αέτωμα.
Κουρασμένη από τους τουρίστες
έκανε το ζεστό λουτρό της και μετά
ώρα πολλή μπροστά στον καθρέφτη
χτένιζε τα χρυσά μαλλιά της.
Η ομορφιά της ήταν για πάντα
σταματημένη μες στο χρόνο...”
Γ. Παυλόπουλος
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) Σαλαμίνας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για εγγραφή και φοίτηση πως για το επόμενο έτος 2020-2021 θα προτείνει, μεταξύ άλλων,   τη λειτουργία της ειδικότητας  Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.

Με δωρεάν απογευματινή φοίτηση και εγγραφή  με απολυτήριο οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου σπουδών και ανεξάρτητα από ηλικία, οι απόφοιτοι της ειδικότητας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, το οποίο και μοριοδοτείται σε σχετικές προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.
Η ειδικότητα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές μας, να διεκδικήσουν δυναμικά μια θέση στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα, οι απόφοιτοι μπορούν να εργασθούν:
α) Στο Υπουργείο Πολιτισμού (Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία όλων των ειδών, Μονές και Ιεροί Ναοί,Πινακοθήκες, Γλυπτοθήκες, αλλά και Πολιτιστικοί Χώροι γενικά, εφόσον διαθέτουν και εκθεσιακούς χώρους,όπως Βιβλιοθήκες, Χώρους μουσικών ακροάσεων και άλλων θεαμάτων,Αστεροσκοπεία, Πλανητάρια, ενυδρεία, κ.λ.π. χώροι δηλαδή που εντάσσονται στην έννοια μουσείο, σύμφωνα με το καταστατικό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, ICOM).
β) Στον ιδιωτικό τομέα (Ιδιωτικά Μουσεία, Πινακοθήκες καθώς και Συλλογές έργων τέχνης Οργανισμών,Τραπεζών, ή Βιομηχανιών ή άλλων ιδιωτικών πολιτιστικών φορέων.)
Επιπλέον η ειδικότητα αυτή προσφέρεται και για όλες εκείνες και εκείνους που επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους παρακολουθώντας μαθήματα, όπως: Ιστορία Τέχνης, Ελληνική Λαϊκή Τέχνη, Στοιχεία Μουσειολογίας, Τουριστική Ψυχολογία, Αρχές Προληπτικής Συντήρησης, Ιστορία και Υλικός Πολιτισμός κ.ά.
Περισσότερες πληροφορίες για την ειδικότητα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, μπορείτε να αντλήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (www.gsae.edu.gr→ Οδηγοί Σπουδών Ειδικοτήτων →Νέες Ειδικότητες )καθώς και από το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας (Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα, τηλ.: 216 700 30 95, email: mail@iek-salam.att.sch.gr).
Σημειώνουμε πως εκτός από την ειδικότητα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, οι  άλλες προτεινόμενες ειδικότητες για το έτος 2020-2021 θα είναι: 1. Αρχιτεκτονική Τοπίου (Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος), 2. Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, 3. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, 4.Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, 5. Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, 6.Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/6/20 15:36

    Έχει κινήσει τις διαδικασίες για εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 59 παρ.6 του Ν. 4512/18;
    1.........................

    2) Αν πρόκειται για παράβαση που έχει τελεστεί για περισσότερες από μία φορές, το πρόστιμο υπολογίζεται ως η μέγιστη τιμή: 1) του τριπλάσιου του προστίμου που είχε επιβληθεί στην αμέσως προηγούμενη παράβαση ή 2) του μέγιστου ποσού που αντιστοιχεί στην κατηγορία στην οποία ταξινομείται η τρέχουσα παράβαση με βάση τον Πίνακα 1.

    Τα παρανόμως παραχθέντα λατομικά προϊόντα περιέρχονται στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εφόσον προέρχονται από δημόσιο χώρο ή στην οικεία Περιφέρεια σε κάθε άλλη περίπτωση. Τα υλικά αυτά, καταρχήν, χρησιμοποιούνται για την επαναφορά του αναγλύφου και την αποκατάσταση του χώρου και τα εναπομείναντα εκποιούνται με πλειοδοτική δημοπρασία από την κατά περίπτωση αρμόδια για τη διαχείρισή τους υπηρεσία, στην οποία περιέρχεται το προκύπτον από την εκποίηση τίμημα.

    Σε περίπτωση καθ΄ υποτροπή τέλεσης της παράβασης, με την απόφαση επιβολής προστίμου, διατάσσεται και η σφράγιση των τυχόν υπαρχόντων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας καθώς και η κατάσχεση του κινητού εξοπλισμού (εξόρυξης, φόρτωσης και μεταφοράς) του διενεργούντος την παράνομη πράξη.

    Μετά την απόρριψη της προβλεπόμενης στο άρθρο 61 ενδικοφανούς προσφυγής ή την παρέλευση άπρακτου του χρονικού διαστήματος για την άσκησή της, η απόφαση της επιβολής του προστίμου καθίσταται εκτελεστή και κοινοποιείται στην αρμόδια Περιφέρεια. Ο αρμόδιος Περιφερειάρχης εκδίδει αμελλητί απόφαση, με την οποία συγκροτεί τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από υπαλλήλους της Περιφέρειας, η οποία διενεργεί τη σφράγιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν και την κατάσχεση του κινητού εξοπλισμού.

    Η απόφαση για την επιβολή του προστίμου κοινοποιείται και σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τις δικές τους ενέργειες ιδίως στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή και στις αρμόδιες δασικές Υπηρεσίες, σε περίπτωση παράνομης εξόρυξης σε δασικές ή δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις. Η απόφαση σφράγισης κοινοποιείται και στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις αυτές.

    Η εκποίηση του εξοπλισμού πραγματοποιείται από την οικεία Περιφέρεια. Αν ο εξοπλισμός δεν μπορεί να εκποιηθεί, διατίθεται στον οικείο δήμο ή καταστρέφεται με τη σύνταξη πρωτοκόλλου καταστροφής, με ευθύνη της ανωτέρω επιτροπής. Το τίμημα που προκύπτει από την εκποίηση κατατίθεται υπέρ του ειδικού λογαριασμού της παρ. 2 του άρθρου 55. Αν η παράνομη εξόρυξη πραγματοποιήθηκε σε εκτάσεις που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία, το ποσό αποδίδεται στις δασικές υπηρεσίες για την αποκατάσταση του δασογενούς περιβάλλοντος. Ως μεσεγγυούχος και υπεύθυνος για τη φύλαξη των κατασχεμένων υλικών ορίζεται ο Περιφερειάρχης.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΚΑΙ ΚΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/6/20 15:42

    Η αντιπεριφερειάρχης Βάσω Μπογρη έκανε ανακοίνωση στο facebook 5/2/2020 για το μεγάλο κατόρθωμα της που θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές εκτός κεντρου
    Και σας ρωτάμε κ. ΜΠΟΓΡΗ τα super marker καθώς και τα μαγαζιά σε Αμπελακι και Μουλκι θα ανοίγουν καθώς και ο Κρητικος
    Σίγουρα ΝΑΙ
    Γνωρίζεις κ. ΜΠΟΓΡΗ ότι αγοραστικε οικόπεδο Στη Λ. ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ και θα ανοίξει πολυκατάστημα με όλων των ειδών τα μαγαζιά ρουχισμού καφετέριες φαγητού μέχρι και φαρμακεια
    Με αυτήν σας την απόφαση αυτό σίγουρα θα ανοίγει όλες τις ημέρες και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
    ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
    Το οικόπεδο να γνωρίζετε πουλήθηκε από την οικογένεια Μπεγνη 40 στρεμμάτα σε γνωστή αλυσιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/6/20 06:18

    Η διαδυκτιακη εφΗμερίδα Ανατροπές έγραψαν 23.10.2019. για το νταμάρι Άγγελου ότι θαβονται σκουπίδια
    Το επισκευτικαν Η αντιπεριφερειαρχης κ.Βάσω Μπογρη και ο διοικητής της πυροσβεστικής και διαπίστωσαν ότι πραγματικά θάβονται σκουπίδια

    διάβασε την εφημερίδα Ανατροπές φύλλο 70 Οκτώβριος 2019
    23 Οκτωβριου το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η αντιπεριφερειαρχης Β Μπογρη μαζι με τον διοικητή πυροσβεστικής Πειραιά κ. Σταμουλη και τον διοικητή Σαλαμινας κ. ΑΡΑΠΗ και διαπίστωσαν την ταφή χιλιάδων κυβικών σκουπιδιών καθώς και καπνό από ανταναφλεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/6/20 14:47

    Tο 1/5 του βυθού των ωκεανών έχει πλέον χαρτογραφηθεί, έναντι του 6% το 2017, όταν άρχισε η συγκεκριμένη προσπάθεια, που ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί το 2030, όπως μεταδίδει το BBC. Πριν από έναν χρόνο είχε χαρτογραφηθεί το 15% του πυθμένα των ωκεανών, ενώ πλέον αυτό το ποσοστό ανέρχεται στο 19% και σε 14,5 εκ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, μία έκταση διπλάσια από την Αυστραλία. Παρόλα αυτά το 81% του βυθού παραμένει αχαρτογράφητο, πρόκειται για μία έκταση διπλάσια του πλανήτη Άρη και μία μεγάλη πρόκληση για την προσεχή δεκαετία.

    Οι χάρτες του βυθού είναι απαραίτητοι τόσο για τη ναυσιπλοϊα, όσο και για την τοποθέτηση υποβρύχιων καλωδίων και αγωγών. Είναι επίσης σημαντικοί για τη διαχείριση και διατήρηση των αλιευμάτων, διότι η υποθαλάσσια ζωή συγκεντρώνεται κυρίως γύρω από υποβρύχια βουνά και κάθε ένα εξ αυτών είναι ένα κομβικό κέντρο βιοποικιλότητας. Επιπρόσθετα, η μορφολογία του πυθμένα επηρεάζει τη συμπεριφορά των ωκεάνιων ρευμάτων και την ανάμιξη των υδάτων. Έτσι, είναι απαραίτητη η γνώση του ανάγλυφου στον βυθό για να βελτιωθεί και η πρόγνωση από τα μοντέλα της μελλοντικής κλιματικής αλλαγής, καθώς οι ωκεανοί παίζουν ρόλο στη μετακίνηση της ζέστης στον πλανήτη. Και αν κάποιος θέλει να κατανοήσει πώς αυξάνεται η στάθμη των θαλασσών, είναι "must" οι χάρτες του βυθού.

    Για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα της χαρτογράφησης πολύτιμες είναι και οι πληροφορίες από τα σόναρ μεγάλων, αλλά και μικρότερων σκαφών. Μία πολύ αποτελεσματική στρατηγική ακολουθεί και η British Antarctic Survey (ΒΑS), που επιχειρεί στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, απλά συλλέγοντας πληροφορίες από τη ρότα πολλών πλοίων. Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα αποτελεί ο βαθυμετρικός χάρτης του Περάσματος Drake (ανάμεσα στη Νότια Αμερική και στην Ανταρκτική), που φτιάχτηκε από πολλά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία "χτένισαν" τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

    Η τεχνολογία είναι επίσης απαραίτητη και ένας στόλος από ρομποτικά σκάφη επιφανείας, που θα ονομάζεται "Αρμάδα" κατασκευάζεται από την αμερικάνικη - βρετανική εταιρία Ocean Infinity, σύμφωνα με την οποία τα χαμηλού κόστους μη επανδρωμένα σκάφη είναι ο μόνος τρόπος για να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030 ο χάρτης. Κοντά στις ακτές η δουλειά γίνεται γρήγορα, αλλά σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, το θέμα γίνεται περίπλοκο και καθαρά επιστημονικό.

    Και χρειάζονται συνεργασίες με κυβερνήσεις, τη βιομηχανία, ακαδημαϊκούς, φιλάνθρωπους (χρηματοδότες - χορηγούς εννοεί) και πολίτες επιστήμονες για να φτιαχτεί ένας χάρτης των ωκεανών θεμελιώδης για την ανθρωπότητα.
    https://www.bbc.com/news/science-environment-53119686

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.