Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Ιουν 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


ΣΑΛΑΜΙΝΑ, 05.06.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στους 6 τόνους ανέρχεται η ποσότητα ανακυκλώσιμων απορριμμάτων τον Φεβρουάριο, 16,22 τόνοι τον Μάρτιο, 16,56 τόνοι τον Απρίλιο, 26,7 τόνοι τον Μάιο!
Η ανακύκλωση στο νησί μας αναπτύσσεται, το στοίχημα μήνα με τον μήνα κερδίζεται! Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Με την βοήθεια όλων μας θα πετύχουμε τον μεγάλο στόχο μας η ανακύκλωση να γίνει συνείδηση στη Σαλαμίνα.
Εκ του Γραφείου Τύπου
του Δήμου Σαλαμίνας

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/6/20 07:54

    Η αντιπεριφερειάρχης Βάσω Μπογρη έκανε ανακοίνωση στο facebook 5/2/2020 για το μεγάλο κατόρθωμα της που θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές εκτός κεντρου
    Και σας ρωτάμε κ. ΜΠΟΓΡΗ τα super marker καθώς και τα μαγαζιά σε Αμπελακι και Μουλκι θα ανοίγουν καθώς και ο Κρητικος
    Σίγουρα ΝΑΙ
    Γνωρίζεις κ. ΜΠΟΓΡΗ ότι αγοραστικε οικόπεδο Στη Λ. ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ και θα ανοίξει πολυκατάστημα με όλων των ειδών τα μαγαζιά ρουχισμού καφετέριες φαγητού μέχρι και φαρμακεια
    Με αυτήν σας την απόφαση αυτό σίγουρα θα ανοίγει όλες τις ημέρες και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
    ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
    Το οικόπεδο να γνωρίζετε πουλήθηκε από την οικογένεια Μπεγνη 40 στρεμμάτα σε γνωστή αλυσιδα


    Μετά το κράξιμο που κάνουν στην κ. ΜΠΟΓΡΗ στο πρωσοπικο της προφίλ στο Facebook για τις Κυριακές
    Έκανε και εκείνη επώνυμα απάντηση
    "Ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσω ότι ανοιχτά μένουν όσα εμπορικά το επιθυμούν εκτός κεντρου
    Η απόφαση αφορά τις περιοχές Κυριζας Περιστέρια Κακή Βίγλα κ. Α"
    Τόσο άσχετη κορίτσι μου είσαι?
    Έχεις πάει ποτέ σε αυτές τις περιοχές κ. ΜΠΟΓΡΗ
    ΣΊΓΟΥΡΑ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/6/20 14:17

    Πάνω από 720 χιλιάδες ηλικιωμένοι Γάλλοι που ζουν έτσι κι αλλιώς σχετικά απομονωμένοι, έμειναν εντελώς μόνοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας (17/3 - 11/5), σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης "Οι μικροί αδερφοί των φτωχών", που δημοσιεύει η Le Monde. "H υγειονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση για την ούτως ή άλλως εύθραυστη και εξαρτώμενη τρίτη ηλικία" αναφέρει η οργάνωση που ιδρύθηκε το 2003, με τον ισχυρό καύσωνα που έπληξε τότε τη Γαλλία. Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν, λοιπόν, ότι το 90% των ηλικιωμένων είχε επαφή μία φορά τη βδομάδα με τους δικούς του, το 43% μία φορά τη μέρα, αλλά 720 χιλιάδες άνθρωποι δεν μίλησαν ούτε μία φορά με την οικογένειά τους.

    Το 11% (έναντι 5% πριν την καραντίνα) δεν είχε καμία επαφή και με φίλους, ποσοστό που ανέρχεται στο 20% για άτομα άνω των 80 ετών. Το 19% δεν είδε καθόλου τους γείτονες του (έναντι 10% πριν την καραντίνα), ενώ το 70% σταμάτησε κάθε δραστηριότητα. Μάλιστα, το 51% (έναντι 23% πριν την καραντίνα) δεν δέχτηκε καμία επίσκεψη από γιατρό ή, οικιακή βοηθό. Και μπορεί η καραντίνα να επιβλήθηκε για να σώσει ζωές, αλλά επιδείνωσε την κοινωνική απομόνωση για τους ηλικιωμένους, επηρεάζοντας αρνητικά κατά 41% την ψυχική και κατά 31% τη σωματική τους υγεία. Όταν μετά το τέλος της καραντίνας, ο Macron συνέστησε στους ηλικιωμένους να παραμένουν όσο μπορούν σπίτι, ήταν ένα ακόμα χτύπημα για αυτούς.
    https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/06/05/le-confinement-a-accentue-l-isolement-des-personnes-ages_6041876_3224.html

    Τουλάχιστον το Σάββατο βγήκε με άδεια χέρια ένας ψαροτουφεκάς από τη δαντελένια ακρογιαλιά. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά. Αν και δεν είχε και ψάρια, απ' ό,τι είδα κι εγώ με τη μάσκα. Όπως πάντα, άλλωστε, όταν έχει κυματάκι. Δεν διακρίνεται καλά στις φωτό, διότι ήταν το swell, το βουβό κύμα, αυτό που δεν αφρίζει και απλά συνεχίζεται και όταν έχει πάψει πια η αιτία (νοτιάς 5-6 beaufort), που το προκάλεσε αρχικά. Σε κάθε περίπτωση εξακολουθούμε να έχουμε καιρό Απριλίου με νοτιάδες και σκόνη τον Ιούνιο. Και τον Απρίλιο είχαμε καιρό Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου. Ας ελπίσουμε απλά ότι καθυστέρησαν οι εποχές. Αλλά και ότι υπάρχουν ακόμα και δεν έχουν αντικατασταθεί από μία εναλλαγή ακραίων καιρικών φαινομένων. Ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι θα έρθει και θα αργήσει να φύγει. Τουλάχιστον το καλοκαίρι είναι μπροστά. Κι αυτό είναι επίσης μια παρηγοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/6/20 21:02

    Κ. Μάνο, αληθεύουν οι φήμες ότι δέχηκες έμμεση πρόταση να μεταπηδήσεις σε κάποιον άλλο συνδιασμό ; Mια ολιγόλογη απάντηση θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Αναμένουμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/6/20 08:35

    κ.Μάνο, δυστυχώς για εσάς ΕΠΕΡΧΟΜΑΙ. Είναι ΝΤΡΟΠΗ σας να μην απαντάτε. Δεν μας είχατε συνηθίσει σε κάτι τέτοιο.Η σιωπη σας είναι ένοχη....Εγώ πάντως θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.