Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Ιουν 2020

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων


Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Σαλαμίνας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι για το επόμενο έτος κατάρτισης 2020-2021, μία από τις ειδικότητες που θα προτείνει να λειτουργήσουν, θα είναι και η ειδικότητα Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση &Σχεδιασμός Αντικειμένων.

Η ειδικότητα αυτή απευθύνεται τόσο σε εκείνους που επιθυμούν να απασχοληθούν σε τεχνικές εταιρείες, σε αρχιτεκτονικά γραφεία, γραφεία διακοσμητών, γραφεία πολιτικών μηχανικών, εταιρίες κατασκευών, εταιρίες σχεδιασμού και εμπορίας επίπλων, εταιρίες σχεδιασμού και εμπορίας αντικειμένων χρήσης και εταιρείες ή καταστήματα υλικών δόμησης και διακόσμησης, εταιρίες οργάνωσης εκθέσεων και εκδηλώσεων, σε γραφεία μελετών και κατασκευών έργων διακόσμησης, σε εταιρείες παραγωγής ή εφαρμογής υλικών και συστημάτων διακόσμησης, ως σύμβουλοι προβολής και marketing επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο του Design και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, όσο και σε εκείνους που επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, παρακολουθώντας μαθήματα από προσωπικό ενδιαφέρον και μεράκι σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας.
Προϋποθέσεις εισαγωγής: Απολυτήριο οποιουδήπoτε τύπου Λυκείου ή ισότιμος τίτλος σπουδών.
Διάρκεια φοίτησης-Τίτλοι σπουδών: Η φοίτηση είναι δωρεάν και απογευματινή και διαρκεί, όπως και σε όλες τις ειδικότητας των Δ.Ι.Ε.Κ. 4 εξάμηνα. Προβλέπεται επίσης πρακτική άσκηση (5ο εξάμηνο σπουδών), την οποία όμως, εάν ο καταρτιζόμενος το επιθυμεί μπορεί να την υλοποιήσει και ταυτόχρονα με τις σπουδές, μετά την ολοκλήρωση του 2ου εξαμήνου. Οι απόφοιτοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5.
Διδασκόμενα μαθήματα:
Μαθήματα Α΄εξαμήνου: Μέθοδοι Αποτύπωσης και Σχεδίασης, Ελεύθερο Σχέδιο και Πρακτική Χρώματος, Τεχνολογία Υλικών, Ιστορία Τέχνης-Αρχιτεκτονικής, Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.
Μαθήματα Β΄εξαμήνου: Διακοσμητικό Σχέδιο, Δομικό-Κατασκευαστικό Σχέδιο, Τεχνολογία Υλικών, Ιστορία Τέχνης-Αρχιτεκτονικής, Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.
Μαθήματα Γ΄εξαμήνου: Δομικό-Κατασκευαστικό Σχέδιο, Τεχνολογία Υλικών, Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα, Οργάνωση Εργασιών Κατασκευής, Σχέδιο μέσω Η/Υ.
Μαθήματα Δ΄εξαμήνου: Σχέδιο μέσω Η/Υ, Διαθεματική Εργασία, Πρακτική Άσκηση.
Περισσότερες πληροφορίες για την ειδικότητα: Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης  (www.gsae.edu.gr Οδηγοί Σπουδών Ειδικοτήτων →Νέες Ειδικότητες ) και στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας (Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα, τηλ.: 216 700 30 95, email: mail@iek-salam.att.sch.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.