Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Ιουν 2020

Η Star Hellas Ραφαέλα Πλαστήρα Πρέσβειρα Πολιτισμού 2020 – 2021


Επισήμως, το Γραφείο Προέδρου της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης ανακοινώνει την Πρέσβειρα Πολιτισμού για το 2020 – 2021.
Η Ραφαέλα Πλαστήρα, η οποία κατέχει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς 2019 θα είναι νέα Πρέσβειρα Πολιτισμού.
Η ωραιότερη γυναίκα της χώρας - γεννημένη στην Ολλανδία με καταγωγή από τα Τρίκαλα -  επικράτησε με σημαντική διαφορά στην τρίτη φάση της ψηφοφορίας ανάμεσα στις υπόλοιπες τέσσερις υποψήφιες και ξεχώρισε τόσο για την προσωπικότητά της όσο και για το κοινωνικό έργο με το οποίο επιθυμεί να ασχοληθεί, και αφορά την τρίτη ηλικία, τα παιδιά και την κακοποίηση των γυναικών.

Αν και είναι μόλις 20 ετών, σκοπεύει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ασχοληθεί με την υποκριτική τέχνη που λατρεύει, παράλληλα με την ενασχόλησή της ως μοντέλο. Στα σχέδιά της είναι μια διεθνής διάκριση και καριέρα, καθώς πέρα από τα προσόντα που ήδη διαθέτει, μιλάει άπταιστα Ολλανδικά, Γερμανικά και Αγγλικά.
Η Ραφαέλα, ως νέα Πρέσβειρα Πολιτισμού, δήλωσε γα την εκλογή της :
«Η συγκίνηση μου είναι τεράστια καθώς στα 20 χρόνια μου κατάφερα να λάβω αυτόν τον τόσο σημαντικό τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με την ψήφο τους μου έδειξαν προκαταβολικά την εμπιστοσύνη τους για ένα καλύτερο αύριο. Θα βάλω τα δυνατά μου ακόμα μια φορά για να κάνω την Ελλάδα περήφανη με τον όνομα μου!
Σας ευχαριστώ πολύ!»
Επισήμως, με τον νέο της τίτλο, θα εμφανιστεί στην απονομή των βραβείων «Προσωπικότητες 2020» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου στον Κήπο του Θεάτρου Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Αθήνα)
Ø    Η τελετή απονομής τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και  είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη Γιάννη Σπανού.
Για το Γραφείο Τύπου
Κατερίνα Ζαχαριουδάκη
Ηθοποιός – Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Τ: 6936555719

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/6/20 14:57

    Παρά τους φόβους του ΠΟΥ και άλλων ειδικών και λοιμωξιολόγων η Αφρική επλήγη λιγότερο από κάθε άλλη ήπειρο από την επιδημία του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η Le Monde. Συγκεκριμένα, στη Μαύρη Ήπειρο των 1,2 δισεκατομμυρίων κατοίκων αντιστοιχεί μόνο το 1% των θανάτων και το 2,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Αλλά παρόλα αυτά οκτώ στους δέκα Αφρικανούς ανησυχούν για την εξάπλωση της Covid 19 και έξι στους δέκα για τη συρρίκνωση της οικονομίας. Το 53% περιμένει ένα χειρότερο μέλλον για τα νοικοκυριά, το 54% για τις επιχειρήσεις και το 84% θεωρεί ότι η φτώχεια θα αυξηθεί. Αυτά ήταν τουλάχιστον τα ευρήματα από δύο έρευνες που έγιναν και στις οποίες συμμετείχαν 4.017 Αφρικανοί από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Νιγηρία, την Αιθιοπία, το Κονγκό και τη Ν. Αφρική εκ των οποίων το 60% κατοικεί στις πόλεις και το υπόλοιπο 40% σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές.

    Σε μία ήπειρο που συχνά, πυκνά χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια, φαντάζει μάλλον λογικό το 54% να αγωνιά για πιθανές ελλείψεις αγαθών. Ωστόσο, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον βορρά, όπου το 67% των Αλγερινών και το 96% των Μαροκινών θεωρούν ότι θα καταφέρουν να αντεπεξέλξουν και τον νότο, όπου το 70% φοβάται για έλλειψη βασικών αγαθών, όπως το ρύζι, το σιτάρι, το αλεύρι, τα φασόλια και το λάδι. Μάλιστα, οι πιο απαισιόδοξοι είναι στη Νότια Αφρική, τη μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου, καθώς το 82% θεωρεί ότι θα έχει δυσκολίες για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Η Ν. Αφρική έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ηπείρου από τον κορωνοϊό και είχε πάρει και τα αυστηρότερα μέτρα, όπως καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και πώλησης τσιγάρων και αλκοόλ. Πολλοί θυμούνται τις βίαιες διαδηλώσεις, που είχαν γίνει το 2008 με αφορμή την αύξηση των τιμών γεωργικών προϊόντων στο Ντακάρ (Σενεγάλη), το Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού), την Ουαγκαντούγκου (Μπουρκίνα Φάσο), τη Γιαουντέ (Καμερούν), τη Νουακτσότ (Μαυριτανία), το Γιοχάνεσμπουργκ (Ν. Αφρική) και το Κάιρο (Αίγυπτος).

    Κι αν η ανησυχία για τη φτώχεια υπάρχει παντού, δεν έχουν πληγεί σε όλες τις χώρες της Αφρικής το ίδιο από την επιδημία. Στη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο, την Αλγερία, το Μαρόκο και τη Νιγηρία έχει καταγραφεί το 66% των κρουσμάτων του ιού και το 60% των θανάτων που σχετίζονται με αυτόν σε όλη την ήπειρο. Αντίθετα χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπως η Αιθιοπία, η Ακτή Ελεφαντοστού και το Κονγκό έχουν όλες μαζί 117 θανάτους και 7.534 κρούσματα. Έτσι, η Μαύρη Ήπειρος φαίνεται να γλιτώνει τα χειρότερα και το 81% των Αφρικανών δηλώνει ικανοποιημένο από τη διαχείριση της πανδημίας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στη Γαλλία είναι μόλις 59%. Αυτή η παναφρικανική ικανοποίηση οφείλεται και στην καλή επικοινωνία που υπήρξε για το θέμα ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τους πολίτες. Είναι καρπός και της γρήγορης (και διαφορετικής) αντίδρασης που είχαν κάποια κράτη, όπως το Μαρόκο και η Σενεγάλη, που έκλεισαν νωρίς τα σύνορα και ανέστειλαν τις διεθνείς και υπερατλαντικές πτήσεις, όταν ακόμα τα κρούσματα ήταν λίγα και δεν είχε αναφερθεί κανένας θάνατος.

    Η αξιοθαύμαστη αφρικανική ανθεκτικότητα οφείλεται, όμως, και στην αλληλεπίδραση κυβερνήσεων, που εκπόνησαν πλάνα για να στηρίξουν τις οικονομίες τους, τις επιχειρήσεις και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους με τη διανομή βοήθειας. Και σε αντίθεση με ό,τι πολλοί ίσως θα πίστευαν, αυτή η κρίση αποκάλυψε και μία μεγάλη συμμόρφωση των Αφρικανών, που απέφυγαν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, τους δημόσιους χώρους, αποδέχτηκαν τους περιορισμούς, ακόμα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τελικά τήρησαν τόσο τα περιοριστικά (77%), όσο και τα υγειονομικά (96%) μέτρα. Για μία φορά οι Αφρικανοί νίκησαν. Για να παραφράσω ένα ωραίο κείμενο που είχα διαβάσει κάποτε με τίτλο "για μια φορά οι Ινδιάνοι νίκησαν".
    https://www.lemonde.fr/afrique/article/2020/06/02/penuries-faim-et-pauvrete-les-africains-inquiets-des-consequences-du-coronavirus_6041513_3212.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/20 05:50

    Να ασχολείται με ότι θέλει,δεν μας
    αφορά
    Πόσα γεροντια είπαμε ότι ήταν στην
    επιτροπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.