23 Ιουν 2020
Έπεσε σοβάς την ώρα των πανελλαδικών σε εξεταστικό κέντρο της Σαλαμίνας!
Από τύχη δεν τραυματίστηκε
κάποιος μαθητής στη Σαλαμίνα,
όταν την περασμένη Παρασκευή έπεσε από το ταβάνι ένας μεγάλος σοβάς στο
εξεταστικό κέντρο των πανελληνίων εξετάσεων (1ο – 2ο Λύκειο Σαλαμίνας), την
ώρα που οι μαθητές της Γ Λυκείου εξετάζονταν στο μάθημα της Βιολογίας.
«Η πολιτική, που
ακολουθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές της
Σαλαμίνας η οποία απαξιώνει τη σχολική στέγη και αντιμετωπίζει ως "περιττό
κόστος" τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών
μονάδων, είναι επικίνδυνη για τα μορφωτικά δικαιώματα, για την υγεία και
ασφάλεια των παιδιών μας», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».
Είναι χαρακτηριστικό πως
στην αυτοψία που έκανε κλιμάκιο του Δήμου, έβγαλε ακατάλληλες τέσσερις
αίθουσες.
«Μόνη λύση για τα σύγχρονα
μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της Σαλαμίνας είναι η σταθερή γενναία κρατική
χρηματοδότηση για την εκπαίδευση, για τη σχολική στέγη»,
προσθέτει η η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (διαβάστε εδώ περισσότερα).
1 σχόλιο:
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.
Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).
Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.
Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Έχει κινήσει τις διαδικασίες για εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 59 παρ.6 του Ν. 4512/18;
ΑπάντησηΔιαγραφή1.........................
2) Αν πρόκειται για παράβαση που έχει τελεστεί για περισσότερες από μία φορές, το πρόστιμο υπολογίζεται ως η μέγιστη τιμή: 1) του τριπλάσιου του προστίμου που είχε επιβληθεί στην αμέσως προηγούμενη παράβαση ή 2) του μέγιστου ποσού που αντιστοιχεί στην κατηγορία στην οποία ταξινομείται η τρέχουσα παράβαση με βάση τον Πίνακα 1.
Τα παρανόμως παραχθέντα λατομικά προϊόντα περιέρχονται στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εφόσον προέρχονται από δημόσιο χώρο ή στην οικεία Περιφέρεια σε κάθε άλλη περίπτωση. Τα υλικά αυτά, καταρχήν, χρησιμοποιούνται για την επαναφορά του αναγλύφου και την αποκατάσταση του χώρου και τα εναπομείναντα εκποιούνται με πλειοδοτική δημοπρασία από την κατά περίπτωση αρμόδια για τη διαχείρισή τους υπηρεσία, στην οποία περιέρχεται το προκύπτον από την εκποίηση τίμημα.
Σε περίπτωση καθ΄ υποτροπή τέλεσης της παράβασης, με την απόφαση επιβολής προστίμου, διατάσσεται και η σφράγιση των τυχόν υπαρχόντων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας καθώς και η κατάσχεση του κινητού εξοπλισμού (εξόρυξης, φόρτωσης και μεταφοράς) του διενεργούντος την παράνομη πράξη.
Μετά την απόρριψη της προβλεπόμενης στο άρθρο 61 ενδικοφανούς προσφυγής ή την παρέλευση άπρακτου του χρονικού διαστήματος για την άσκησή της, η απόφαση της επιβολής του προστίμου καθίσταται εκτελεστή και κοινοποιείται στην αρμόδια Περιφέρεια. Ο αρμόδιος Περιφερειάρχης εκδίδει αμελλητί απόφαση, με την οποία συγκροτεί τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από υπαλλήλους της Περιφέρειας, η οποία διενεργεί τη σφράγιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν και την κατάσχεση του κινητού εξοπλισμού.
Η απόφαση για την επιβολή του προστίμου κοινοποιείται και σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τις δικές τους ενέργειες ιδίως στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή και στις αρμόδιες δασικές Υπηρεσίες, σε περίπτωση παράνομης εξόρυξης σε δασικές ή δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις. Η απόφαση σφράγισης κοινοποιείται και στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις αυτές.
Η εκποίηση του εξοπλισμού πραγματοποιείται από την οικεία Περιφέρεια. Αν ο εξοπλισμός δεν μπορεί να εκποιηθεί, διατίθεται στον οικείο δήμο ή καταστρέφεται με τη σύνταξη πρωτοκόλλου καταστροφής, με ευθύνη της ανωτέρω επιτροπής. Το τίμημα που προκύπτει από την εκποίηση κατατίθεται υπέρ του ειδικού λογαριασμού της παρ. 2 του άρθρου 55. Αν η παράνομη εξόρυξη πραγματοποιήθηκε σε εκτάσεις που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία, το ποσό αποδίδεται στις δασικές υπηρεσίες για την αποκατάσταση του δασογενούς περιβάλλοντος. Ως μεσεγγυούχος και υπεύθυνος για τη φύλαξη των κατασχεμένων υλικών ορίζεται ο Περιφερειάρχης.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΚΑΙ ΚΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ;