Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Ιουν 2020

Ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, στον Νίκο Μπουρσινό και την εκπομπή «Λαϊκή Αγορά», στο Κανάλι Ένα 90,4.


Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν ελέγχεται από εγχώριες δυνάμεις και πλέον δεν επιτελεί το σκοπό για τον οποίο υπάρχει, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην στον Νίκο Μπουρσινό και την εκπομπή «Λαϊκή Αγορά», στο Κανάλι Ένα 90,4.
 «Το ζήτημα με το τραπεζικό σύστημα είναι να ενισχυθεί πραγματικά η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες και όχι σύμφωνα με την τραπεζική τους ενημερότητα» επεσήμανε ο βουλευτής.

Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι από σήμερα  ξεκινούν από τις τράπεζες οι διαταγές πληρωμής, όσον αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι μαζικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Επιπλέον, μιλώντας για τη σχέση Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε ιστορικά, πολύ φορτισμένη, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επιθετική πολιτική με «κανιβαλιστικά» χαρακτηριστικά, τα οποία, όπως είπε, δεν ανταποδόθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/6/20 22:41

    ΣΩΚΡΑΤΗΣ
    ΜΑΡΙΟΣ ΤΑΜΤΑΚΟΣ
    Γιωργάκης ο ΕΠΙΚΗΝΔΗΝΟΣ
    ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΤΑΚΟΥ
    ΦΤΟΥΣΑΣ ΞΕΦΤΥΛΕΣ

    Απάντηση

    Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΟΥΛΑΣ; ΑΝ ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΗΤΕ Η ΑΝΑΞΑΡΤ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/20 07:43

    Δημος Σαλαμινας:Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο 28/5
    Μπειτε όλοι να το δειτε
    Ένας ανύπαρκτος δήμαρχος 3 Ανεξάρτητοι ανύπαρκτοι επίσης και ένας Τσαβαρης πολιτικά τεκμηριωμένος με προτάσεις καιιδεες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/20 07:48

    30 Μαΐ 2020
    «Άλλη μία λανθασμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής με τεράστιες οικονομικές συνέπειες»


    Αγαπητοί συνδημότες
    Στις 28-05-2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας με θέμα : «Την παροχή σύμφωνης γνώμης επί αγοραίων αξιών ακινήτων σε όλες τις εντός σχεδίου περιοχές του δήμου Σαλαμίνας».
    Ένα θέμα, για τους γνωρίζοντες, ιδιαίτερα σοβαρό, αφού σε αυτήν την αναδιαμόρφωση εδράζεται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική ζωή του νησιού μας.
    Οι νέες λοιπόν τιμές πρόκειται να επηρεάσουν πολλούς φόρους και επιδόματα , αφού αυτά συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές ή με τον τεκμαρτό προσδιορισμό εισοδήματος , που βασίζεται και αυτός στις τιμές ζώνης της εφορίας.
    Για παράδειγμα τα επιδόματα που «επηρεάζονται» λόγω αντικειμενικών αξιών των ακινήτων (κτισμάτων και οικοπέδων) είναι μεταξύ άλλων: επίδομα θέρμανσης, επιδότηση ενοικίου , κάρτα σίτισης, δωρεάν ρεύμα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οικογενειακό επίδομα . όσο για τους φόρους αυτοί είναι: ΕΝΦΙΑ, τεκμήριο κατοικίας (ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή) τέλη ακίνητης περιουσίας (μέσω ΔΕΗ), φόροι μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεάς, γονικών παροχών, πολεοδομικά πρόστιμα κ.α.

    Γι αυτό το σημαντικό θέμα που απαιτούσε την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποστείλει στον δήμο μας σχετικό έγγραφο (βλέπε ΕΔΩ) με αριθμό πρωτοκόλλου 29065ΕΞ/2020 στις 10/03/2020 και παρελήφθη από τον δήμο μας στις 11/03/2020 προκειμένου να εκφράσει την γνώμη του το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Δυστυχώς , με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου, αυτή η τόσο σοβαρή υπόθεση συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις προχθές 28/05/2020 και ενώ η προθεσμία απάντησής μας λήγει αύριο 31/05/2020. Η εισήγηση δε από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ήταν τουλάχιστον ατυχής , αφού χωρίς τεκμηρίωση για κάθε πρόταση που αφορούσε την αναδιαμόρφωση των αντικειμενικών αξιών , ο δήμος πρότεινε μείωση 20-25%.
    Με αυτά ως δεδομένα, εγκαλέσαμε καταρχήν τον δήμαρχο για την τραγική αβελτηρία που επέδειξε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα (αφού το εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κυριολεκτικά στο παρά πέντε!!!!), του προτείναμε να ζητήσει με ΑΜΕΣΗ παρέμβασή του μια μικρή χρονική παράταση, ενώ παράλληλα να συστήσουμε μια ομάδα εργασίας (όπως έκαναν ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ όλοι σχεδόν οι δήμοι) αποτελούμενη π.χ. από επαγγελματίες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία ακινήτων, προσδιορισμού φόρων, πολεοδομικών προστίμων κλπ και η οποία θα είχε ως έργο την ΑΜΕΣΗ κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο τεκμηριωμένης πρότασης –εισήγησης , για συζήτηση.
    Δυστυχώς η πρότασή μας απερρίφθη από τον δήμαρχο κατηγορώντας μας μάλιστα, ότι αυτή δεν λύνει το πρόβλημα και ότι ευθυνόμαστε που δεν καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για καθεμία από τις 47 περιοχές!!!!! Μέσα σε μόλις δύο μέρες που είχαμε προθεσμία (αφού η πρόσκληση για έκτακτη!!! σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποσταλεί στις 26/05/2020) (βλέπε ΕΔΩ). Δηλαδή , δήμαρχε, εκεί που μας χρωστούσατε μας πήρατε και το βόδι….
    κ. Παναγόπουλε , στους εννέα μήνες που διοικείτε το δήμο, η απειρία σας περί αξιολόγησης της σπουδαιότητας των θεμάτων ,ειλικρινά είναι ιδιαίτερα έκδηλη κι έχει καταγραφεί σε σημαντικά θέματα μέχρι σήμερα, όπως στο «δήθεν» χρέος της Ε.ΥΔ.ΑΠ. για την αποχέτευση, στις τραγικές αποφάσεις της Ε.Σ.Α.Λ. για την Κυνόσουρα κ.α.
    Όμως δήμαρχε, όσο μας αφορά, εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε (και θα το κάνουμε) τιμώντας την εντολή των δημοτών , σοβαροί στην άσκηση του καθήκοντός μας που είναι ο έλεγχος των πράξεων της διοίκησης και δεν θα περιπέσουμε στο πολιτικό ολίσθημα να γίνουμε εξαπτέρυγό σας.
    Νομίζω με τα «πολιτικά» φαινόμενα που βιώνουμε στον δήμο, κάθε περαιτέρω εξήγηση είναι περιττή….

    Με τιμή
    Γιάννης Τσαβαρής
    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/6/20 07:52

    Μετά και το έκτακτο συμβούλιο της 28/5/2020 δεν χωρεί καμία αμφιβολία πλέον ότι ο Παναγόπουλος, μολονότι λανσάρεται ως δικηγόρος, είναι αφελής και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό και αγενής. Εννέα μήνες στο θώκο του Δημάρχου και δεν έχει πάρει ούτε μυρουδιά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί είχε μόνο 7.000 € μικτό ετήσιο εισόδημα ως δικηγόρος το 2018. Κρίμα για τη Σαλαμίνα να διοικείται από έναν άσχετο Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/6/20 08:48

    Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
    Εισόδημα 302.000 ευρώ για τον Μαρκόπουλο της ΝΔ με... 225.000 ευρώ δωρεές!

    Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το πόθεν έσχες του βουλευτή Β' Πειραιά της ΝΔ και δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρκόπουλου.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το documentonews.gr:


    Ρε δήμαρχε με 7.000 τον χρόνο πως έχεις 2 αυτοκίνητα οικογένεια ακίνητα δάνεια που ξεπερνάνε της 200.000 ευρώ πως τα έβγαζες πέρα ευτυχώς που βγήκες να σωθείς γιατί δική από ότι φενετε δεν είχες πάρεις ποτέ


    Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
    Πόθεν έσχες: Δείτε την περιουσιακή κατάσταση του Γ. Παναγόπουλου


    Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) για βουλευτές, υπουργούς και αιρετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/6/20 11:21

    Πολύ σοβαρή καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο περί διαφάνειας. Μόνο που μας είπε την μισή αλήθεια,Τα έγγραφα,τις συζητήσεις,την πίεση προς ΤΥ να αλλάξουν μελέτες,την επιλεγμένη ενημέρωση προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις ΜΟΥΓΚΑ το παλικάρι!!! Η συνέχεια θα είναι πολιτικά οδυνηρή για ανεγκέφαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.