Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Ιαν 2019

Στην Σαλαμίνα η θαλάσσια ρύπανση στα ΒΑ από βαρέα μέταλλα έχει μετρηθεί στα 1000% από τα κανονικά επίπεδα!


Κατά πλειοψηφία, απορρίφθηκε η μετατόπιση και επέκταση κατά 5 στρέμματα της πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, εξωτερικά του όρμου «Βαθύ» του Δ. Σαλαμίνας.
Κατά την παρέμβαση και τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επεσήμανε ότι το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας βρίσκεται μέσα σε έναν ασφυκτικό κλοιό ρυπογόνων δραστηριοτήτων, όπως είναι η Ψυτάλλεια, τα Ναυπηγεία, οι υπάρχουσες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών και οστρακοκαλλιεργειών. 
Μάλιστα, ο κ. Χατζηπέρος στο πλαίσιο αυτό συνεκάλεσε χτες σύσκεψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υ.ΝΑ.Ν.Π. προκειμένου να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Κυνόσουρας, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, από 2 επιπλέον ναυπηγεία τα οποία προτείνεται να εγκατασταθούν στην περιοχή από την ΟΛΠ Α.Ε.-COSCO…και όχι μόνο!

Στη συνέχεια, μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση αλλά και την αρνητική στάση των κατοίκων του τελείως υποβαθμισμένου νησιού της Σαλαμίνας. 
Η θαλάσσια ρύπανση στα ΒΑ από βαρέα μέταλλα έχει μετρηθεί στα 1000% από τα κανονικά επίπεδα! 
Οι Σαλαμίνιοι δεν παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για να διαμαρτυρηθούν διότι αντιδρούν στην εγκατάσταση μια μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο, η οποία είναι σε εξέλιξη.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/1/19 20:03

    Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΊ. ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ? ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΉ ΜΑΣ ΚΥΡΊΑ ΔΉΜΑΡΧΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/1/19 22:53

      Η Δήμαρχος παίζει η Ο πρώην Δήμαρχος; Που σηκώθηκε και έφυγε από το έκτακτο Συμβούλιο σήμερα; Που έχει εγκριθεί η άδεια από το 2011 αλλά κάνει την πάπια.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/1/19 20:05

    Που να παρευρεθουν οι Σαλαμίνιοι; Μόνο οι πίτες και η μόστρα τους νιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/1/19 20:50

    1000% βαρέα μέταλλα, σε ποιες περιοχές, από ποιες δραστηριότητες,γιατί δίνουν άδειες για όστρακα; Έχουμε στοιχεία για τις άλλες περιοχές της Σαλαμίνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.