Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Ιαν 2019

Απολογισμός ΠΕ Νήσων 2018: Μιλάμε με το έργο μας!


Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων, έγινε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πειραιά και των Νησιών, με θέμα την παρουσίαση του απολογισμού δράσεων του έτους 2018 της Π.Ε. Νήσων καθώς και τον προγραμματισμό των έργων και στόχων της νέας χρονιάς. 
Στην εν λόγω εκδήλωση, παρευρέθηκαν η βουλευτής Α’ Πειραιά κα Ελένη Σταματάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κος Γιώργος Γαβρίλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μαρία Λαμπρίδου και Ιωάννης Μοίρας, Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές της Περιφέρειας Αττικής, δημοσιογράφοι των Πειραιώτικων και Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης καθώς και κάτοικοι των νησιών και του Πειραιά.
Μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και μετέφερε τις ευχές της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου.

Ο κ. Χατζηπέρος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που ολοκληρώθηκαν, σε αυτά που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή αλλά και σε αυτά που προγραμματίζονται να γίνουν σε κάθε νησί ξεχωριστά και αφορούν κυρίως την αναβάθμιση των υποδομών. Ξεκινώντας από το κεφαλαιώδους σημασίας έργο του υποθαλάσσιου αγωγού εφοδιασμού της Αίγινας με νερό ΕΥΔΑΠ από τη Σαλαμίνα, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η τοποθέτηση των βαρών και η πόντισή τους στον βυθό της θάλασσας. Ακολουθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση με τον καθαρισμό ρεμάτων πρ. 2.000.000€/τριετία, την ανακατασκευή γεφυρών με διεύρυνση των διατομών, κ.ά., το οδικό δίκτυο και τα λιμενικά έργα. Σειρά έχουν τα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Όλα τα παραπάνω με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών, αλλά και την αναβάθμιση του Τουριστικού Προϊόντος, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της Πρωτογενούς Παραγωγής.
Τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών της Αττικής και της Τροιζηνίας-Μεθάνων από τον Τουρισμό και την αξιοποίηση του φυσικού κάλλους, της πολιτιστικής κληρονομιάς τους και του πλούσιου πολιτιστικού τους αποτυπώματος. Αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού στις περισσότερες των περιπτώσεων καθώς και την ανάγκη χάραξης ενός ευρύτερου σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις.
Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της ΠΕ Νήσων και τόνισε ότι στο επίκεντρο της Περιφέρειας είναι πάντα ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Κεντρικό όραμα της Π.Ε. Νήσων είναι η ποσοτική και ποιοτική επάρκεια νερού με συγκεκριμένο προγραμματισμό, η δημιουργία των απαιτουμένων υποδομών, η ανάσχεση του φαινομένου της ερήμωσης των νησιών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η διατήρηση και ανάδειξη της νησιωτικότητας, σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε τον Νοέμβριο του ’18 στα Κύθηρα η σύμβαση παραχώρησης 35 στρεμ. στα Αντικύθηρα από την Εγχώριο Περιουσία ενώ έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου για τη δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου για την κλιματική αλλαγή. Εκκρεμεί η κατασκευή του κτιρίου. Προς το παρόν, φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της COSMOTE!
Λόγω τεχνικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας των Νησιωτικών Δήμων και της Τροιζηνίας, η Δ/νση Τεχνικών Έργων και το τμήμα ΤΥΔΝ της Π.Ε. Νήσων έχει εκπονήσει περί τις 230 και έχει δημοπρατήσει, παρακολουθήσει και παραλάβει πάνω από 450 έργα των Νησιωτικών Δήμων και της Τροιζηνίας.
Για τους λόγους αυτούς πέραν των προβλεπόμενων από τον Κλεισθένη υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων μας, αναλαμβάνουμε επιπλέον δράσεις και ενέργειες. Σκοπός της συνεχούς ενασχόλησης με προβλήματα και πέραν των ρητά προσδιορισμένων αρμοδιοτήτων μας είναι η παραγωγή εκείνου του έργου και αποτελέσματος, που αναμένουν οι πολίτες της Π.Ε. Νήσων, που μας εμπιστεύτηκαν.
Η διοίκηση μας είναι ανοιχτή στους πολίτες, τείνει ευήκοο ους στα αιτήματα και στις ανάγκες τους γιατί τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν κομματική ταυτότητα! Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών, καθώς και πλήρους απαξίωσης της πολιτικής, είμαστε εδώ αταλάντευτα για να κάνουμε την υπέρβαση με τη δύναμη της λαϊκής συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.