Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Ιαν 2019

ΛΙΝΑ (ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ) ΠΑΠΠΑ Η ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Άρθρο της κας Λίνα (Πασχαλίτσα) Πάππα
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ»
Η πλήρης εγκατάλειψη που βιώνει σήμερα  το νησί της Σαλαμίνας  είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οικονομικών  πόρων  και στοιχειώδους  πολιτισμού που χαρακτηρίζει  κυβερνήτες και κυβερνημένους  αιώνες  τώρα.
Οι Θλιβερές εικόνες  της εγκατάλειψης  και  της συνεχιζόμενης  ανοχής  μας  μπροστά στην καταστροφή του μεγαλύτερου  σε πληθυσμό Νησιού του Σαρωνικού είναι αμέτρητες.
Τόνοι Σκουπίδια  και Μπάζα γεμίζουν δρόμους, δάση και παραλίες, δίπλα στα  αρχαιολογικά μνημεία μας στα σπίτια μας και τα σχολεία μας

Αποτελέσματα  της Ατελούς Συγκομιδής  των Απορριμμάτων Λόγω Έλλειψης Συντονισμένης Οργάνωσης και Οικονομικών Πόρων!
Ανύπαρκτα πεζοδρόμια σε μεγάλες  λεωφόρους  και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας  που συνδέουν το Νησί  και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο  Αιαντείου (Δρόμος  Σκοτώστρα)  σύμφωνα με τα πολυπληθή οδικά ατυχήματα εκεί  ετησίως υπάρχουν  κατεστραμμένες  οδικές ταμπέλες  μήνες τώρα,  κατεστραμμένες ή  ανύπαρκτες στάσεις Λεωφορείων, έλλειψη ή υπολειτουργία Σωστού Οδικού Φωτισμού την Νύχτα!  Έλλειψη προστατευτικών μπαρών η κολωνάκια στην κεντρική παραλία του Αιαντείου.
Να θυμίσω τα δύο αυτοκίνητα που εισβάλανε  στην  κατάμεστη από κόσμο παραλία το περσινό καλοκαίρι! Μηδενικές υποδομές  οδικής  προστασίας ασφάλειας και καθαριότητας σε όλο το νησί!!!
Σαφώς  έχουν ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης οι Δημοτικές Αρχές  λόγω έλλειψης ελέγχου για όλα τα παραπάνω  αλλά και οι  μόνιμοι κάτοικοι που δυστυχώς λόγω μη ενημέρωσης  τους  από τον Δήμο δεν κάνουν όλοι μεταδημότευση.
Έτσι Δηλώνονται  στους  κρατικούς καταλόγους   περίπου 39,500 μόνιμοι  κάτοικοι, αριθμός κατά πολύ μειωμένος του σημερινού πληθυσμού  της Σαλαμίνας  που σύμφωνα με την καταμέτρηση των εισιτηρίων στα φέρυ μπώτ και την ζήτηση ετήσιων ενοικιαζόμενων μόνιμων  κατοικιών  αγγίζει τους  90,000 κατοίκους τον Χειμώνα και τους 200,000 το καλοκαίρι. 
Με Αποτέλεσμα να μειώνονται και οι πόροι των επιδοτήσεων που απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος  για  το νησί  και να ζούμε σε συνθήκες  σήψης  ανάμεσα σε άλυτα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν χρόνια και ταλανίζουν τους  22,000 ψηφοφόρους  οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν Δημοτική Διοίκηση για τους  150,000 συμπολίτες  τους  δίνοντας την σκυτάλη της ευθύνης στον εκάστοτε Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους  οι οποίοι εθελοντικά προσπαθούν να πλεύσουν ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη Αλώβητοι και να  επιμεριστούν πρώτα τα προβλήματα των πολλών και μετά τα δικά τους.
Καιρός λοιπόν να προστατεύσουμε τη Μοναδική μας Πόλη της ελπίδας  να την ανασύρουμε από τον βούρκο και τη σκουριά. Καιρος  να υποστηρίξουμε  να  σεβαστούμε και να  εκτιμήσουμε  αυτό το Παραδεισένιο Νησι της Σαλαμίνας  που έχουμε όλοι την τύχη ή οικιοθελώς  επιλέξαμε να ζούμε.
Καιρός να κοιτάξουμε όλοι  τα λάθη μας  κατάματα χωρίς δειλία,  για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε  και να παραδεχτούμε ότι  έχουμε ίσο μερίδιο ευθύνης όταν εθελοτυφλούμε και όσο συγχωρούμε Εφιάλτες!
Πάππα Πασχαλίτσα (Λινα)
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ».

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/1/19 23:08

    ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

    ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ

    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

    ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ
    ΜΕΘΟΔΙΚΟΣ
    ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗΣ ΑΜΜΕΣΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/1/19 17:03

      ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ; ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ; MA KAΛΑ ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ; AN EINAI ΔYNATON...ΤΟΣΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ; MAΛΛΟΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΕ 23.Ο8

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/19 23:15

    Πασχαλίτσα ..!
    Ζητάς την ψήφο και δεν ξέρεις πόσους μόνιμους έχει το νησι μας;
    Εσύ παρουσιάζεις ένα νησί μπαχαλο
    Και εσείς δλδ θα το φτιάξετε σε μια θητεία;
    Δλδ ο δήμαρχος πχ που είναι επάνω
    Ασχετα αν είναι γυναίκα η άντρας
    Δεν θέλει να φτιάξει;
    Μα για χαζούς μας περνάτε;
    Δεν σας έχω δει σε ένα δημοτικό συμβούλιο κανέναν από εσας
    Και ζητάτε ψήφο;
    Δεν λέω μου αρέσει το νέο
    Μου αρέσουν τα φρέσκα μυαλά.
    Αλλά βρε κορίτσι μου
    Ενδιαφερσου να μαθεις και 5 πράγματα.
    Καλά όλα αυτά που λες.
    Αλλά το πως θα τα κάνετε δεν μας είπες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως δεν ξερεις ναδιαβαζεις το αρθρο αναφερεται στην μεταδημοτευση βαση του σημερινου αριθμου μονιμων κατοικων του νησιου που σιγουρα δεν ειναι ουτε 22.000 δηλωμενοι εκλογικων καταλογων ουτε 39500 βαση τελευταιας απογραφης αλλα κοντα στους 90.000 συμφωνα με την καταμετρηση των εισιτηριων στσ φερυ τον χειμωνα και 200.000 το κσλοκαιρι με τους παραθεριστες.
      Ξερεις οτι τα οσα επιδοτησεων για εργα υποδομων δινονται στους δημους βαση πλυθησμου? Αντε αλλου λοιπον να πουλας εξυπναδα. Οσον αφορα τα δημοτικα συμβουλια μετα απο την συμμετοχη μου σ αυτα αντιληφθηκα οτι ο μονος που λειπει απο εκει μεσα ειναι ο θυριοδαμαστης. Τσιρκο τον καταντησανε τον Δημο. Με θεατες τους πολιτες οι οποιοι αφωνοι παρακολουθουν τους γυπες να τρωνε το πτωμα...καλη συνεχεια κσι καλη επιτυχια σε ολους μας!

      Διαγραφή
    2. Φαινεται δεν ησουν καλος στα Μαθηματικα ειπαμε 22.000 ψηφιζουν 39.500 τελευταια απογραφη 90.000 βαση χειμερινης κινησης στα φερυ και 200.000 σχεδον με τους παραθεριστες. Οσον αφορα τα δημοτικα συμβουλια οταν παψουν να ειναι τσιρκο ισως τοτε συμμετεχω και οσο οι πολιτες σε αυτα ειναι σπλα οι θεατες που βλεπουν τους γυπες να τρωνε το πτωμα εγω θα τασομαι υπερ των δικαιωματων τους κι εσυ θα σκας!

      Διαγραφή
    3. Φαινεται δεν ησουν καλος στα Μαθηματικα ειπαμε 22.000 ψηφιζουν 39.500 τελευταια απογραφη 90.000 βαση χειμερινης κινησης στα φερυ και 200.000 σχεδον με τους παραθεριστες. Οσον αφορα τα δημοτικα συμβουλια οταν παψουν να ειναι τσιρκο ισως τοτε συμμετεχω και οσο οι πολιτες σε αυτα ειναι σπλα οι θεατες που βλεπουν τους γυπες να τρωνε το πτωμα εγω θα τασομαι υπερ των δικαιωματων τους κι εσυ θα σκας!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/1/19 02:42

      Μάλλον δεν στα λένε καλα.
      Και μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

      Οι ψηφοφορία το 2014
      Εβγαλε.....
      22.805 ψηφοφόρους
      Και Καταγεωραμενους
      31.349

      Για τα φέρυμποτ άστο
      Εκεί χάνεις πανηγυρικά
      Το καλοκαίρι ξεπερνά της 300.000
      Όσο για τον χειμώνα δεν ξέρουν τι τους γίνεται πες τους!!!


      Τωρα ξέρω μαθηματικά;;;

      Διαγραφή
    5. Ακομα μεγαλυτερη λοιπον η αναγκη μεταδημοτευσης συμφωνα μα τα δικα σου νουμερα λοιπον. Ευχαριστω για τη βοηθεια.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος1/2/19 01:19

      Χαιρομαι που επιβεβαιωνεις την αναγκη της μεταδημοτευσης θα χαρω να συνεργαστουμε στο μελλον.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/1/19 15:33

    ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΚΑΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ! ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΤΩΡΑ! ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ? ΜΠΑ............ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΧΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/1/19 15:52

    ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.