Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιαν 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας για τη συμφωνία των Πρεσπών


Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την αντίθεσή της με το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ένα ψήφισμα που διαπνέεται από εθνικισμό και πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός του νησιού να το απορρίψουν.
Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι:
Το να μένει η συζήτηση στο ονοματολογικό κρύβει την ουσία της συμφωνίας, στην οποία και πρέπει να τοποθετηθεί κάθε πολιτική δύναμη. Και η ουσία δεν είναι άλλη από το αμερικανοΝΑΤΟικό περιεχόμενο της συμφωνίας που υπηρετεί το συνολικότερο σχεδιασμό διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια. Γι’ αυτό το θέματα το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου δε λέει ούτε μια κουβέντα, λες και δε συμβαίνει τίποτα.

Η κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ, είτε με το ναι στη συμφωνία είτε με το όχι ταυτίζονται στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών για πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή, για αναζήτηση ευκαιριών κερδοφορίας και γι’ αυτό συναινούν στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης. Σε αυτό το πνεύμα είναι και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.
Ακριβώς σε αυτήν την ουσία πρέπει να σταθεί ο λαός, για να καταλάβει τον χαρακτήρα της τοποθέτησης κάθε πολιτικής δύναμης, να δει καθαρά τι σημαίνει το «όχι» και το «ναι» του καθενός.
Παράλληλα η συμφωνία διατηρεί ζωντανά τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, με διατυπώσεις που αφήνουν ανοιχτό τον «εθνοτικό» χαρακτήρα του όρου «μακεδονικός» και δίνουν τροφή στους αλληλοτροφοδοτούμενους εθνικισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, που θα αξιοποιηθούν κατά το δοκούν στο πλαίσιο των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που είναι παρόντες.
Μόνο το ΚΚΕ, με την καταψήφιση της συμφωνίας, όσο και διαχρονικά με τον αγώνα και τη στάση του, εκφράζει το πραγματικό, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, «όχι» στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια, και ταυτόχρονα το «όχι» στους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί αυτών των σχεδιασμών.
Μόνο το ΚΚΕ λέει ταυτόχρονα «ναι» στην αλληλεγγύη, τη φιλία και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να υιοθετήσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.