Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Ιαν 2019

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού στη Σαλαμίνα


Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού -Παράρτημα Σαλαμίνος παραβρέθηκε την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων για την πρωτοβουλία τους να αναδείξουν και να τιμήσουν τον ηρωισμό του Κυβερνήτη Ιωάννη Τούμπα και του ηρωικού πληρώματος του Α/Τ Αδρίας στα πρόσωπα των τραυματισθέντων, του Ποριώτη Γεωργίου Παπαφρατζέσκου και του Σαλαμίνιου Χρονόπουλου. 

Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν ο Αντιναύαρχος Ε.Α. Ηλίας Παπαφρατζέσκος και η μεγαλύτερη κόρη του αείμνηστου Χρονόπουλου.
Το ότι το πλοίο πληγωμένο σοβαρότατα και χωρίς πλώρη κατάφερε να πλεύσει από την περιοχή της Δωδεκανήσου έως την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, περνώντας ανάμεσα σε ναρκοπέδια, από εχθρικά υποβρύχια και αεροπλάνα, αποτελεί μοναδικό γεγονός στην Παγκόσμια Ιστορία.
Τόνισε δε ότι αποτελεί φωτεινό φάρο και παράδειγμα προς μίμηση για τις νεώτερες γενιές ο ηρωισμός, η ναυτοσύνη και η γενναιότητα των Ελλήνων.
Η Ελληνική Ιστορία είναι γραμμένη με το αίμα ηρώων Αξιωματικών αλλά και απλών στρατιωτών, ναυτών και αεροπόρων. Δήλωσε δε ότι μέσα στο ηρωικό πλήρωμα του Α/Τ Αδρίας υπηρετούσε, ως υποναύκληρος, ο θείος του Δημήτριος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος απεδήμησε προ τριετίας σε ηλικία 100 ετών.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/1/19 21:24

    Τού λόγου σου κύριε χ"πεπε,
    χιλιόχρονος.
    Όποιος βρήκε το γούρικο φλωρακι
    να το προσέχει...
    Βλέπει το υπέρ ταμείο...
    γιατί και θα υποχρεωθεί να το
    δώσει,και θα πληρώνει για να το κοιτούν οι ξένοι,που θα πληρώνουν κι αυτοί...αν είχατε βάλει κανένα κωνσταντινατο κλαψτετο.
    Αν ήταν κανένα τσιγκακι πεταχτετο... Κανείς δεν ξέρει
    μ αυτούς...
    Κι έλεγα πάλι να μην δώσω την ψήφο μου, οχι,
    Τώρα κολύμπι στα βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.