Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Ιαν 2019

Συνάντηση του συνδυασμού ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ.


Την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, τα μέλη του Συντονιστικού του συνδυασμού ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θρασύβουλο Μπάγιο συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με το νησί και αντηλλάγησαν απόψεις και θέσεις που έχουν στόχο να αναβαθμίσουν την ποιότητα του περιβάλλοντος, τη ζωή των συμπολιτών μας και τη γενικότερη εικόνα του τόπου μας.

     Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δυνατότητα ανακύκλωσης απορριμμάτων από τον Δήμο μέσα σε ένα πλαίσιο σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Το θέμα της ανακύκλωσης προεκτάθηκε και στην κομποστοποίηση των απορριμμάτων, που θα αποτελέσει για τα δεδομένα του νησιού μια καινοτόμο και φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία.
     Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην προστασία των δασών και κατά κύριο λόγο σε εκείνο του Αγ. Νικολάου Κανακίων. Ο έγκαιρος καθαρισμός των πρανών σε συνδυασμό με την πρόληψη θα μειώσει τον όποιο κίνδυνο πυρκαγιάς παρουσιαστεί στο μέλλον, ιδίως τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους ο χώρος αποτελεί έναν από τους βασικότερους προορισμούς πολλών επισκεπτών.
     Επιπροσθέτως, κρίθηκε εφικτή η ένταξη του Δήμου σε προγράμματα για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων. Η συζήτηση προσανατολίστηκε στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και κυρίως στην προάσπιση των αγροτικών εκτάσεων του νησιού ενόψει της επικείμενης Ζεύξης της Σαλαμίνας με την Αττική. Όσον αφορά στο τελευταίο θέμα η συζήτηση έκλεισε με τις υποδομές που απαιτούνται, ώστε η Σαλαμίνα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θα επιφέρει ένα τόσο μεγάλο έργο.
     Ο συνδυασμός ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ εξέφρασε τη δέσμευσή του για την υλοποίηση των παραπάνω θεμάτων, η προτεραιότητα των οποίων κρίνεται σημαντική για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των Σαλαμινίων. Η δε μελλοντική συνεργασία με τον ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ. κρίθηκε απαραίτητη από τον υποψήφιο Δήμαρχο Θρασ. Μπάγιο, καθώς τα ζητήματα του περιβάλλοντος αντιμετωπίζονται από τον Όμιλο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.