Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιαν 2019

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ για την κατάσταση στο χώρο της υγείας. Δεν πάει άλλο με την κατάσταση στο χώρο της υγείας στο νησί!


Η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του λαού, κάτι που είναι φανερό και στο νησί μας. είναι μια πολιτική που βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες, ενώ ενισχύει πολλαπλά το κεφάλαιο. Αυτή η κατεύθυνση επιβεβαιώνεται και από τον τελευταίο προϋπολογισμό που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να κρατά τις δαπάνες της υγείας πολύ χαμηλά, ενώ και οι προσλήψεις που αναγγέλλει για το χώρο της υγείας, ίσα που θα καλύπτουν τις αποχωρήσεις για λόγους συνταξιοδότησης, λύσης συμβάσεων κλπ. Άρα η κατάσταση στην καλύτερη περίπτωση θα συνεχίσει να έχει τη σημερινή άθλια εικόνα.
Στη Σαλαμίνα η απόσταση που υπάρχει από τα δημόσια νοσοκομεία, σε συνδυασμό με την εικόνα που έχουν σήμερα οι δομές υγείας διαμορφώνουν μια κατάσταση «ως εδώ και μη παρέκει». 

Από το Μάη ως το Σεπτέμβρη η κατάσταση γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτη με δεδομένα ότι οι υπάρχουσες δομές δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες 250000 ατόμων που βρίσκονται εκείνη την περίοδο στο νησί.
Τεράστιες οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ)
Το ΚΥ αποτελεί στην ουσία τη μοναδική δημόσια δομή και μαστίζεται από τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Λείπουν βασικές ειδικότητες όπως παιδίατρος, καρδιολόγος ακτινολόγος, ορθοπεδικός Χειρούργο, οφθαλμίατρος αλλά και άλλες ειδικότητες αναγκαίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων του νησιού όπως ενδοκρινολόγος,  ουρολόγος, Ω.Ρ.Λ., ρευματολόγος, οδοντίατρος, κλπ. Η εξυπηρέτηση 35000 ασθενών το 2018 στηρίχτηκε στην ακούραστη δουλειά, στα εξοντωτικά ωράρια και το φιλότιμο των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού του ΚΥ. Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο άθλια, που θυμόμαστε ακόμα τις εικόνες από τα σκουλήκια στους τοίχους λόγω της υγρασίας και των νερών της βροχής κ.α.
Κοντά σε αυτά είχαμε και τα εξής γεγονότα που ενίσχυαν την εικόνα υποβάθμισης:
1.  Τον Οκτώβριο του 2018  ο υπέρηχος στάλθηκε στο  Κερατσίνι ενώ για χρόνια ήταν σε ακινησία αφού η εκάστοτε κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε διορισμό εξειδικευμένου προσωπικού.  
2.  Μειώθηκε ο αριθμός των ασθενοφόρων του νησιού, κάτι που δυσκολεύει την κάλυψη έκτακτων περιστατικών.
3.  Έλλειψη τεχνικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να μη συντηρούνται όπως πρέπει και να μην αποκαθίστανται ζημιές στις εγκαταστάσεις (πχ τουαλέτες, κουφώματα, τζάμια που μπάζουν βροχή και κρύο κλπ), ενώ δεν υπάρχει μόνιμο συνεργείο καθαριότητας.
4.  Τα εργαστήρια  ακτινολογικό και μικροβιολογικό δεν εφημερεύουν σε 24ωρη βάση.
5.  Υπάρχει ανάγκη για Δημόσια μονάδα Τεχνικού Νεφρού σε 24ωρη βάση
Κανένας συμβιβασμός με την πολιτική που έχει την υγεία εμπόρευμα
Η πολιτική που κάνει την υγεία εμπόρευμα έχει υπηρετηθεί και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι όλοι συνένοχοι, καμιά εμπιστοσύνη ότι αυτοί θα λύσουν το πρόβλημα.
Κυβέρνηση και περιφέρεια σκορπούν χρήμα για το κεφάλαιο αλλά όχι για την υγεία του λαού. Γιατί για το κεφάλαιο η υγεία μας είναι κόστος, γιατί βρίσκει δυνατότητα να κερδίζει με την ανάπτυξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών.
Η δημοτική αρχή στις διεκδικήσεις του λαού μας για την υγεία του ήταν απέναντι, αφού στηρίζει τη βασική γραμμή της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που γεννά τις τραγικές καταστάσεις που ζούμε.
Πάλη για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας για όλους
Καλούμε το λαό της Σαλαμίνας να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ για:
1.  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚENTΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  ΜΕ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ  ΚΑΙ  ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ  ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
2.  ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ  ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ
3.  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
4.  ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ.
5.  ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΡΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ! ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ
Με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ:
Υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.
Υποψήφια δήμαρχο στο Δήμο Σαλαμίνας, τη Μαρία Παπαελευθερίου, δημοτική σύμβουλο και στέλεχος του ΚΚΕ.

ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.