Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Ιαν 2019

17-01-2019 Συνέντευξη π Δημάρχου Σαλαμίνας Σπύρου Σοφρά

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/1/19 00:15


    Ο κύριος Σοφράς έχει ασθενή μνήμη.
    Για το θέμα της απομάκρυνσης των ναυπηγείων λέει.

    “Θα σου πω τι πρότασή είχα κάνει στο Δημ. Συμβούλιο. Η πρότασή μου ήταν με χρονοδιάγραμμα, αν θέλεις σε μία δεκαετία, να απομακρυνθούν όλα τα παράνομα και τα νόμιμα ναυπηγεία που είναι εγκατεστημένα εντός του καθορισμένου ιστορικού χώρου, ζώνη Α΄ αδόμητη. Από κει πρέπει να φύγουν όλα με ένα χρονοδιάγραμμα. Όχι μόνο να σταματήσουν αλλά να γίνει και αποκατάσταση του χώρου”.

    Κατ’ αρχάς ο κύριος Σοφράς αγνοεί ότι δεν υπάρχουν νόμιμα ναυπηγεία στην Α’ Ζώνη.
    Μετά, επειδή τα γραπτά μένουν, παραθέτω απόσπασμα από την συνεδρίαση του δ-σ που επικαλείται.

    Αριθμός Απόφασης Δημ. Συμβ. 161/2012
    1ον θέμα:
    -Απομάκρυνση των δραστηριοτήτων του ΟΛΠ από την Σαλαμίνα ως επιζήμιων για το φυσικό
    και πολιτισμικό περιβάλλον.

    “Ο εισηγητής κ. Μπακαούκας Στάμος προτείνει την σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής με σκοπό την επίσκεψη στον ιδιώτη ΟΛΠ για την διεκδίκηση του χώρου και την απομάκρυνση των οχλουσών δραστηριοτήτων”.

    “Ο κ. Σοφράς Σπυρίδων , συμφωνεί με την πρόταση του κ. Μπακαούκα Στάμου , αλλά
    με την επισήμανση να διατηρηθούν οι μονάδες στην έκταση και μορφή που είναι σήμερα
    χωρίς περαιτέρω επεκτάσεις και απομάκρυνση όλων των άλλων οχλουσών δραστηριοτήτων”.

    “Ο Δήμαρχος (κ. Τσαβαρής) προτείνει την πλήρη απομάκρυνση του ΟΛΠ από το Νησί μας χωρίς
    διαπραγμάτευση, στηρίζοντας απόλυτα την πολιτισμική μας κληρονομιά και την μεταφορά το συντομότερο δυνατόν των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων σε προτεινόμενη περιοχή της Ν/Ζ
    Σκαραμαγκά”.

    Δυστυχώς κ. Σοφρά scripta manent. Αν έχετε αλλάξει γνώμη σας καλωσορίζουμε στην παρέα.
    Σε επόμενο θα αναφερθώ στις υπόλοιπες απαντήσεις.
    Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/19 19:13

    Συνέχεια.
    Για την επιτροπή των αρχαιολογικών χώρων ο κ. Σοφράς αναφέρει:
    Κάποια στιγμή κάποια μέλη της επιτροπής ξεφύγανε από τη γραμμή που ήθελε να τηρήσει η δήμαρχος και εφαρμόσανε μία δική τους πολιτική. Πήγαν να επαναστατήσουν εναντίον της... Πήγαν να ξεφύγουν και σε μία σύγκρουση μεταξύ δημάρχου και μελών μιας επιτροπής εγώ θα στηρίξω το δήμαρχο.

    Ας δούμε τα γεγονότα.
    Η επιτροπή ενήργησε πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του καθηγητή συνταγματικού δικαίου κ. Γεραπετρίτη τον οποίο μας σύστησε η νομική υπηρεσία του δήμου και τον οποίο θα πλήρωνε ο δήμος. Όλες οι αποφάσεις της επιτροπής ήταν ομόφωνες.
    Δεν ξεφύγαμε ούτε στιγμή απ’ τις οδηγίες του καθηγητή και δεν αλλάξαμε ούτε κόμμα από τα κείμενά του. Αυτός ο οποίος αμφισβητούσε τη νομική επάρκεια του καθηγητή ήταν ο κύριος Μηνάς Νάνος, ο οποίος από το προσωπικό του μέιλ και υπογράφοντας σαν δήμαρχος ακύρωσε το πρώτο εξώδικο εναντίον του ΟΛΠ τον Μάιο του 2016. Το εξώδικο το υπόγραψαν λίγα μέλη της επιτροπής και το κοινοποίησαν στον ΟΛΠ και τη Βουλή. Επειδή έτυχε πολύ ευμενών σχολίων, η δήμαρχος στη συνέχεια καμάρωνε για το εξώδικο το οποίο πολέμησε και ποτέ δεν πλήρωσε!!

    Κάτι ανάλογο συνέβη και με το εξώδικο εναντίον του ΟΛΠ για τις πλωτές δεξαμενές στην Ψυτάλλεια. Το κείμενο το είχε συντάξει ο καθηγητής, το δ-σ είχε πάρει ομόφωνη απόφαση και έπρεπε να κατατεθεί. Για άγνωστο λόγο η δήμαρχος άλλαξε γνώμη και αντί να στείλει το εξώδικο στον ΟΛΠ, διέλυσε την επιτροπή και ακύρωσε την απόφαση.
    Το εξώδικο το υπόγραψε ΟΛΗ η αντιπολίτευση πλην Σοφρά. Οι πλωτές δεξαμενές δεν εγκαταστάθηκαν στην Ψυτάλλεια!!

    Ας δούμε τώρα τι λέει η απόφαση διαγραφής και τι σχέση έχει με τους ισχυρισμούς του κ. Σοφρά ότι κηρύξαμε την επανάσταση.
    Αναφέρει η απόφαση:
    “ο σκοπός για τον οποίο συστάθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή ολοκληρώθηκε μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης από τη Βουλή των Ελλήνων.(δ-σ 24/2017).
    Scripta manent κ. Σοφρά.

    Συνεχίζεται.
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/1/19 19:38

    Και κάτι ακόμα κ. Σοφρά.
    Είχατε συμμετάσχει στην πρώτη επιτροπή που συστάθηκε για τη διάσωση των αρχαιολογικών χώρων τον Οκτώβριο του 2014.
    Αν θυμάστε, είχα έρθει απρόσκλητος στην πρώτη σας συνεδρίαση (ίσως και τελευταία), και σας μοίρασα χαρτιά με τίτλο “σε ποιον ανήκει η Κυνόσουρα”. Εκεί εξηγούσα με ποιο τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία κατέχει και εκμεταλλεύεται παράνομα ο ΟΛΠ. Πιο αναλυτικά στοιχεία έδωσα αργότερα στον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου. Κανείς δεν με ρώτησε τι “βλακείες” λέω.
    Πέρασε ένας χρόνος και κάνατε μία τρύπα στο νερό.
    Κάνω λάθος κ. Σοφρά;

    Φτάσαμε στο παρά πέντε και η δήμαρχος συνέστησε τη δεύτερη επιτροπή η οποία πέτυχε το θαύμα. Μεγάλες ευχαριστίες στον κ. Σπύρο Ευσταθίου και Μιχ. Κανάκη (εκτός δημ. Συμβούλων) για την πολύτιμη συμβολή τους στο έργο της επιτροπής.
    Αυτή την επιτροπή διαγράψατε κύριε Σοφρά, ταυτιζόμενος απόλυτα με το δημαρχιακό κατεστημένο, κόντρα σε ΟΛΗ την αντιπολίτευση.
    Συνεχίζεται.
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/1/19 00:44

    Μία λανθασμένη αντίληψη του κ. Σοφρά είναι ότι ο χώρος της Κυνόσουρας που εξαιρέθηκε από την Παραχώρηση, αποδόθηκε στο Δήμο Σαλαμίνας.
    Ο κ. Σοφράς αγνοεί το βασικό γεγονός ότι οι εξαιρεθείσες περιοχές δεν πέρασαν στο Δήμο Σαλαμίνας, επειδή ο ίδιος και η δημοτική πλειοψηφία κατάργησαν με την ψήφο τους τη διαπαραταξιακή επιτροπή. Αν διαβάσετε τις αλλεπάλληλες εισηγήσεις, θα διαπιστώσετε πλήθος προγραμματισμένες διεκδικήσεις που έμειναν στα χαρτιά (δ-σ 2/2016).
    Στις 14-2-17 η επιτροπή κατά την τελευταία της παρουσία στο Δημ. Συμβούλιο προτείνει και ταυτόχρονα χτυπάει το καμπανάκι:
    5. Να κινηθούν οι διαδικασίες για να περιέλθει η λιμενική ζώνη της Κυνόσουρας στο Λιμενικό ταμείο Σαλαμίνας.
    10. Καθιστούμε υπεύθυνη την Δήμαρχο και κάθε αρμόδιο για τις συνέπειες που θα προκύψουν από τη μη εφαρμογή ομόφωνων αποφάσεων του Δημ. Συμβουλίου σχετικά με τη διεκδίκηση αρχαιολογικών χώρων που μας ανήκουν και την εγκατάσταση πλωτών δεξαμενών στην Ψυτάλλεια σε χώρο που δεν ανήκει στον ΟΛΠ.

    Η απάντηση της Δημάρχου, της δημοτικής πλειοψηφίας και του κ. Σοφρά ήταν η κατάργηση της επιτροπής και η ακύρωση της ομόφωνης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου!!

    Συνεχίζεται
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/1/19 08:37

    Κυριε Γ.Κ είσαι κολημένος με τη μπάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/1/19 10:41

    Αν δεν κάνω λάθος κύριε Γιώργο εσύ δεν είσουνα ένας από τους ενθερμους υποστητικτές της κυρίας Νάννου. Τώρα αντι να μας ζητήσεις συγνώμη για το μεγάλο κακό που μας έκανες ζητάς και τα ρέστα. Αντί να κρυφτής στο καβούκι σου έχεις το θράσος να κάνεις και συστάσεις. Κύριε Γιώργο να μας πεις τώρα ποιόν θα στηρίξεις για να ψηφίσουμε κάτι άλλο να μην την ξαναπάθουμε όπως μας έκανες με την κυρία Ρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/1/19 16:39

    Άκουσα το φίλο μου τον κ. Σοφρά να λέει ότι επισκέφθηκε το χώρο του λατομείου και δεν είδε μπάζα ή σκουπίδια στο χώρο του παλιού ΧΑΔΑ. Του αφιερώνω ένα απόσπασμα από την αυτοψία της Περιφέρειας Αττικής στις 16-5-2018 με αρ.πρωτ. 82691/3249/18Φ14ΣΑΛ/93, και τον προτρέπω να επισκεφθεί εκ νέου το λατομείο γιατί πρόκειται για σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα.

    “Προς τη βορειοδυτική πλευρά του λατομείου και εντός του χώρου που υπήρχε ο παλιός ΧΑΔΑ του Δήμου Σαλαμίνας, έχουν εναποτεθεί σε μεγάλη έκταση και όγκο σωροί από στερεά απόβλητα διαφόρων ειδών, αναμεμιγμένα με ογκώδη απόβλητα από πλαστικό, ξύλο, πλαστικές σακούλες με άγνωστο περιεχόμενο, και ελαστικά αυτοκινήτων τα οποία δεν είχαν διαπιστωθεί κατά τη διενέργεια της προηγούμενης αυτοψίας της Υπηρεσίας μας. Επιπλέον, στους σωρούς των αποβλήτων, διαπιστώθηκε η παρουσία διάσπαρτων συσκευασιών ιατρικών παρασκευασμάτων”.
    “Ο συγκεκριμένος όγκος των αποβλήτων είχε δημιουργήσει ένα πλάτωμα με πρανή σε ύψος 10 έως 15 μέτρα καταλαμβάνοντας και μέρος του παρακείμενου χώρου του λατομείου μέχρι την αποθήκη όπου φυλάσσονταν εκρηκτικές ύλες και έχοντας πλήρως καλύψει τη ράμπα και την τσιμεντένια υπερκατασκευή που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφόρτωση των απορριμάτων του πρώην ΧΑΔΑ του Δήμου Σαλαμίνας” (σχετικό 23 της Υπηρεσίας μας).
    ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΝΑΔΥΟΤΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΜΙΞΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΟΠΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ Ή ΙΑΤΡΙΚΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ (ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΚΝΗΣΜΟΣ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.”
    “Επισημαίνουμε ότι τα παραπάνω απόβλητα (εν δυνάμει και επικίνδυνα) συσσωρεύονται στον παραπάνω μη εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο χώρο κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (3 έως 11 σχετικά)”.

    Όσοι το ανέχονται είναι συνυπεύθυνοι κ. Σοφρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/1/19 23:18

    Κε Γ.Κοκκινίδη, στο σχόλιο σας (19/1/19 19:13) γράφετε τα εξής: "Αυτός ο οποίος αμφισβητούσε τη νομική επάρκεια του καθηγητή ήταν ο κύριος Μηνάς Νάνος, ο οποίος από το προσωπικό του μέιλ και υπογράφοντας σαν δήμαρχος ακύρωσε το πρώτο εξώδικο εναντίον του ΟΛΠ τον Μάιο του 2016".
    Επειδή τα λεγόμενα σας είναι ψευδή και άκρως συκοφαντικά που θίγουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη μου, παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε τα στοιχεία εκείνα που επιβεβαιώνουν όσα γράφετε. Εάν δεν τα δημοσιεύσετε τότε θα είστε ένας κοινός συκοφάντης και θα λογοδοτήσετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
    Μηνάς Νάννος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/1/19 10:25

      Θίχτηκες πουλάκι μου? Πολύ γρήγορα ξεχνάς!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/1/19 14:58

      Γεια σου Μηνά Νάννε γίγαντα! Περιμένω την ώρα και τη στιγμή που θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στο δικαστήριο.Ελπίζω να μην κωλώσεις.
      Γ. Κοκκινίδης

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/1/19 17:11

      Η προσφιλή τακτική του Μηνά Νάννου και της παρέας του είναι τα δικαστήρια. Από την πρώτη μέρα που η συζύγος του ανέλαβε τον Δήμο, το μόνο που έκανε ήταν οι μηνύσεις. Πλήρωνε εξωτερικούς Δικηγόρους ο Δήμος, ο Δήμος που τον έβαλε στο Παρατηρητήριο η Δήμαρχος για να κάνει μηνύσεις στον Γιάννη Τσαβαρή. Ας μη μιλάει για δικαστήρια ο Μηνάς Νάννος, τα σπουδαία ΄για αυτόν έρχονται σύντομα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/1/19 11:56

      Γιατί είναι ανώνυμο αυτό; βάλε το ονοματάκι σου για να πάρεις την απάντηση όπως την πήρε κι ο Κοκκινίδης. Η λασπολογία και η συκοφαντία έχει όρια.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος22/1/19 12:40

      Καλέ μου γνωστέ "ανώνυμε 22/1/19 11:56"
      Δεν έχει τα "γκάτς" να βάλεις εσύ το όνομα σου
      Ο Κοκκινίδης το έβαλε και πολύ "σκιάστηκε" απ την απάντηση σου!
      Ακόμα ρε ρόμπα ξεκούμπωτη περιμένει την μήνυση, θα την καταθέσεις να μας ενημερώσεις κι εμάς ή κιότεψες;
      Πολύ θα θελα να μάθω, τολμάς; Ιδού μέλλον δόξης λαμπρό θα γελάσει η Σκουζέ ολόκληρη

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος22/1/19 15:08

      Περιμένουμε το Μηνά Νάννο να σηκώσει το γάντι και να δηλώσει ότι θα κάνει μήνυση στον Κοκκινίδη.
      Τα παλληκάρια δε φοβούνται Μηνά, βάρτου!!!

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος22/1/19 17:15

      Μηνά ζούμε, Ζορό εκδικητή να σε δούμε!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος20/1/19 23:47

    Φίλε μου η συγνώμη είναι αυταπόδεικτη και έμπρακτη κάνοντας κριτική σε μία ανίκανη και ανακόλουθη δημοτική αρχή. Αντί να κρυφτώ στο καβούκι μου, θεωρώ καθήκον να ξεσκεπάσω το ψέμα, την υποκρισία και την αντισυντροφική συμπεριφορά. Η μοναδική κριτική που δέχομαι είναι ότι δεν είμαι όσο αυστηρός πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/1/19 18:08

    Να είστε αυστηρός Γ. Κ.
    Όχι όμως "ξύλο "ούτε λεκτικό.
    Παθούσα από άλλες "σύγχρονες μεθόδους "Ευχαριστώ.
    ΥΓ.
    Γειά και σ εσένα Σπυρετο.
    "χαλκομανία"σ έκανε/εκαναν.
    Ήθελα να πάρω τηλ. να σού κάνω μια ερώτηση,
    αλλά θα έβαζες και συ και γω τα
    γέλια,και θα πήγαινε στο "καλό
    ή συνέντευξη "
    Θα τα πούμε πάντα σε φιλικό,κι
    όχι σε πολιτικό επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.