Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

27 Ιαν 2019

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας με την παρουσία και της Δημάρχου Σαλαμίνας


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας στο οίκημα το οποίο στεγάζεται. Στον λόγο της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Σακελλαρίου η οποία ευχήθηκε κάθε καλό σε όλους στην καινούρια χρονιά με αγάπη, υγεία και αλληλεγγύη έκανε ανασκόπηση της χρονιάς, μιας και το ΛΕΣ έχει αναπτύξει σημαντικότατη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα με διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων, εσπερίδων, τιμητικών εκδηλώσεων για προσωπικότητες και φορείς της πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Κατόπιν ο λόγος δόθηκε στην Δήμαρχο Σαλαμίνας η οποία τόνισε ότι η συμβολή του Λυκείου των Ελληνίδων είναι πολύ σημαντική.
Ενός σωματείου που από τα πρώτα ακόμη χρόνια της ίδρυσής του από τον ιατρό Πέτρο Χιώτη κατόρθωσε να ενεργοποιήσει τις γυναίκες που πάντα έπαιζαν κύριο ρόλο στη διατήρηση της Ελληνικής Λαϊκής Παράδοσης και κατόρθωσε σε δύσκολες εποχές, διαθέτοντας όμως το μεράκι και την έμπνευση της γυναικείας ευρηματικότητας να διατηρήσει αμείωτο το ζήλο για την ενδυμασία, το χορό, το τραγούδι στο πλαίσιο μιας πλούσιας δραστηριότητας και προσφοράς έως τις μέρες μας.
Στην συνέχεια η Πρόεδρος έδωσε επαίνους στους μαθητές- χορευτές οι οποίοι εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξίσου συγκινητική , όμως ήταν και η αναφορά στο πρόσωπο του πνευματικού μας πατέρα κυρού Ιγνατίου, ο οποίος στην διαθήκη του άφησε ως κληροδότημα την ποιμαντορική του ράβδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.