Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιαν 2019

Γιάννης Τσαβαρής! “Η απύθμενη πολιτική ανεπάρκεια της Δημάρχου φέρνει όλο και πιο κοντά την οστρακοκαλλιέργεια”


Χθες κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας και μετά από πρότασή μου, συζητήθηκε ως προ ημερησίας διάταξης θέμα η εκκίνηση των εργασιών που αφορούσαν την ίδρυση της οστρακοκαλλιέργειας  στην περιοχή Ψιλή Άμμο - Βασιλικά. 
Θέμα που προέκυψε στις 30-11-2018 μετά από την υπ'  αριθμ. απόφαση 304  του Ε' τμήματος του ΣτΕ,  και η οποία επέτρεπε στον επιχειρηματία την κατασκευή των εγκαταστάσεων της οστρακοκαλλιέργειας, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, γεγονός που η σημερινή δημοτική αρχή το απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά από την κοινωνία της Σαλαμίνας!!!
Κατά τη διάρκεια  της συζήτησης, η απερχόμενη δημοτική αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά την διοικητική της ανικανότητα αλλά και την πολιτική της ανεπάρκεια.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι το θέμα αυτό από την εκκίνησή του, η σημερινή δημοτική αρχή το χειρίστηκε με πρωτοφανή προχειρότητα, αφού ως γνωστό, αδικαιολόγητα και πεισματικά  αρνήθηκε την εκπόνηση της μελέτης αντίκρουσης που της προτείναμε κόντρα στην ΜΠΕ του επιχειρηματία.
Ήταν φυσικό λοιπόν μετά από αυτή την άρνηση, να χάσουμε με "κατεβασμένα τα χέρια"  τις δύο πρώτες καθοριστικές αποφάσεις (Γενικού Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Αρμόδιου Υπουργού) που αφορούσαν την ίδρυση της οστρακοκαλλιέργειας.
Με δεδομένα τα ανωτέρω και ενώ η υπόθεση βρίσκεται  στο τελευταίο στάδιο ενώπιον του ΣτΕ , όπου θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης που κάναμε ως Δήμος, προκειμένου να σταματήσουμε το “κακό” έστω και “στο και πέντε”, "ανακαλύψαμε" ότι υπάρχει επιπλέον πρόβλημα το οποίο και αυτό απεκρύβη από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά την ακύρωση του χρηματικού εντάλματος από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου  που αφορούσε την αμοιβή του δικηγορικού γραφείου που προσέλαβε ο Δήμος.
Στο τέλος, με την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος καταθέσαμε πρόταση προς ψήφιση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε αφενός μεν την επίλυση του προβλήματος σχετικά με την αμοιβή του δικηγορικού  γραφείου έπειτα από επίσκεψη της Δημάρχου σε αυτό και με δεδομένη την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφετέρου με την ενίσχυση  της νομικής μας θέσης έτι περαιτέρω (αν αυτό είναι δυνατό).
Αντ' αυτού η Δήμαρχος,και αντί να δεχθεί την πρότασή μας που έγινε σε συναινετικό κλίμα, αντέδρασε για άλλη μια φορά με τον κακό γνωστό της τρόπο. Σε συνέχεια αυτού  του γεγονότος και αφού είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση, αποχωρήσαμε από την Συνεδρίαση  τονίζοντάς της πως θα έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη της όποιας τελικής  αρνητικής εξέλιξης.
ΥΓ. Όσο αφορά το δελτίο τύπου του συνδυασμού “Δυνατός Δήμος”, θέλω να υπενθυμίσω στον επικεφαλής τα εξής σε σχέση με τις ενέργειες μας για την οστρακοκαλλιέργεια στη περιοχή Ψιλή Άμμος- Βασιλικά:
      Παραβρέθηκα ανελλιπώς,   τόσο εγώ όσο και οι στενοί συνεργάτες μου, σε όλες τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας και  του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
    Παραβρέθηκα, τόσο εγώ όσο και οι στενοί συνεργάτες μου αλλά και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, στην δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε στο Αρμόδιο Υπουργείο.
    Χθες το πρωί 24-1- 2019, μόλις ενημερώθηκα για τις εργασίες έκανα επώνυμη ηλεκτρονική καταγγελία τόσο στο Λιμεναρχείο Σαλαμίνας όσο και στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά.
Χθες 24 -1-2019, προκάλεσα με δική μου πρωτοβουλία συζήτηση του θέματος κατά την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας.
Επειδή ζητούμενο των πράξεών μας -εκτός από το όφελος που θα αποκομίσει το νησί μας - είναι και η κρίση και τελικά η σύγκριση από τους συνδημότες μας, θα σας παρακαλούσα προς διευκόλυνση αυτής της τελικής σύγκρισης, να μας απαριθμήσετε και τις δικές σας ενέργειες και παρουσίες για το εν λόγω θέμα.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/1/19 17:32

    τι ψηφισες ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/19 18:09

    Θα μας πεις το 2011 τι υπεγραψες και να αφήσεις τα παραμύθια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/19 19:08

    Όποιος ξίνεται στη γκλίτσα του Τσάβες αυτά παθαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.