Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Ιαν 2019

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Άρθρο της κας Λίνα (Πασχαλίτσα) Πάππα
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ»
Μετά από 4000 χρόνια πολέμων ξεπούλησαν την Αμφίπολη και την Μακεδονική ιστορία σε ένα 24ωρο. Στην Σαλαμίνα την Ψιλή Άμμο και τον Τύμβο θα σταματήσουν? 
 Με όλον τον Σεβασμό προς τις Δημοτικές Αρχές και αυτό το κράτος που θέλει να λέγεται Ελληνικό ερωτώ. Γιατί πάντα οι πολίτες πρέπει να  βρίσκονται προ τετελεσμένων αποφάσεων και υπογεγραμμένων συμφωνιών μεταξύ κράτους Δήμου και μεγαλοεπενδυτών?
Να θυμίσω μια από τις ωραιότερες περιοχές με χρυσή άμμο και βυθό γεμάτο  αχιβάδες και θαλάσσια κοράλλια περιτριγυρισμένη από καταπράσινο πευκοδάσος στην Νότια πλευρά του νησιού το Πυριακόνι που και εκεί το εκμεταλλεύτηκαν κάποια αλλά ιχθυοτροφεία.

Ευτυχώς πρόλαβα να την ζήσω την περιοχή παιδάκι. Εύχομαι να μην γεμίσει όλη η Σαλαμίνα εμπορικές και κατασκευαστικές εγκαταστάσεις γιατί στο Πέρανι και την Κακή Βίγλα κάνουμε μπάνιο με όλο τον εμπορικό στόλο αρόδου, την θαλάσσια μόλυνση και τα βουητά των πλοιων   σε απόσταση αναπνοής από τις παραλίες (σε λίγο το καλοκαίρι θα κάνουμε βουτιές από τα τάνκερ). Μήπως επεκτείνουν προφανώς το Λιμάνι του Πειραιά Νότια και Ανατολικά την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος στην Αρχαία πόλη στα Αμπελάκια και το ιερό Καματερό?
 Στο Θυνιο  κι εκεί ιχθυοτροφεία.
 Και τώρα Βόρεια  χάνουμε την Ψιλή Άμμο την μεγαλύτερη οργανωμένη και πολυσύχναστη αμμώδη παραλία του νησιού  για την οποία ο κόσμος, οι κάτοικοι και οι Σύλλογοι  της περιοχής έχουν ξεκινήσει από πέρυσι τις κινητοποιήσεις αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του επιχειρηματία και την επενδυτική μονάδα Οστρεοκαλλιέργειας στην θαλάσσια περιοχή 1000 μόλις μέτρα από την παραλία.
Τι τους φωνάξατε να κάνουν τώρα την τελευταία στιγμή (να σώσουν τον Τιτανικό οι πνιγμένοι αδύνατον) όταν το έργο έχει περάσει από το Συμβούλιο Επικρατείας θετικά και αναλαμβάνει την ευθύνη ο  Δήμος Νομικά να αντιταθεί του επενδυτή χωρίς να πληρώνει τους Νομικούς του Συμβούλους από τον Δεκέμβρη. τότε ισχύει το απόφθεγμα της μητέρας μου…
«ΑΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΕΙΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΖΕΙ»
5 πολυσύχναστες παραλίες έχει όλες κι όλες το νησί να υποστηρίξει και τα μοναδικά καταπράσινα δάση, της Φανερωμένης που κι αυτό παρατημένο και βρώμικο είναι και στην Νοτιοδυτική πλευρά των  Κανακίων περιτριγυρισμένα από καταστροφικούς οικολογικά παράγοντες,  Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη  κτισμένη μέσα  στα Αρχαία μας, παροπλισμένα πλοία, μονάδα φυσικού αερίου Ρεβυθούσας,, αυθαίρετη δόμηση, επιπτώσεις από την συνεχή διέλευση και αγκυροβόληση πλοίων.
 Άντε πουλήστε τα  όλα μέχρι τις εκλογές  μαζί με την ψύχη μας την θρησκεία μας και την νοητική μας αντίληψη!
Πάππα Πασχαλίτσα (Λινα)
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ»

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/1/19 13:05

    Γειά σου Κυρία Λίνα
    καλο'γραμμενο το κείμενο για απώλεια Μακεδονίας...για τις
    κακιστες αυθερεσιες υπεξερεσεις
    χωρίς ίχνος ντροπής και άλλων δεινών προς το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας...
    Όπως και εσύ έτσι και εγώ νομίζω και ή πλειοψηφία των
    Συμπολιτών μας
    έχουμε αποθεσει πια τις ελπίδες
    μας και στον Θεό...αλλά και στην σοβαρότητα και τον ασπειλο
    χαρακτήρα...της νέας δημοτικής αρχής...
    Επίσης ν αναγνωρίσεις κι εσύ
    και ή παράταξη που εκπροσωπείς
    ότι πρώτα εμείς οι "ντόπιοι"κατοικοι πρέπει να
    δίνουμε το καλό παράδειγμα σ όλα τα δεινά που κατρακυλήσαν
    την Σαλαμίνα
    και ύστερα με καθαρή συνείδηση
    να ζητήσουμε ευθύνες από τους
    υψηλά εχοντες και κατέχοντες...
    Σού εύχομαι καλή επιτυχία
    υγεία και προσωπική ευτυχία...
    ΥΓ.
    Για ιχθυοκαλλιέργειες
    Κοράλλια
    και"βουτιες"απο γκαζαδικα
    άλλη φορά την γνώμη μου και την
    εμπειρία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/19 20:58

    Να τεθεί υποψη πως πολύ σοβαρές πληροφορίες λένε πως η ΕΥΔΑΠ έχει μελέτη για τερματικό σταθμό λυμάτων για την αποχέτευση στην παραλία της κακηβιγλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.