Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Ιαν 2016

Την Βασιλόπιτα του έκοψε την Κυριακή 10/01/2016 και ο Ν.Ο.Β.Σαλαμίνας

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας του ΝΟΒΣ στην αίθουσα του Ξενοδοχείου “MELINA RESORT.”
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Παναγιώτης Μούλτος και τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Σαλαμίνος κα Ισιδώρα Νάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρρος, ο Πρόεδρος του Δημ. Λιμ. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Λένης, ο εκπρόσωπος του Διοικητού Ναυστάθμου Σαλαμίνος Πλωτάρχης (Μ) Θ. Παχής, οι Αντιδήμαρχοι κα Σταυρούλα Γεροντιώτου, κ. Ιωάννης Βενετσάνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Πάλλας, Ιωάννης Φιλιάγκος, Κωνσταντίνος Μαριδάκης, Προκόπιος Γκλίστης, Ιωάννης Σκιαθίτης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοτικού Διαμερίσματος Σαλαμίνος κ.κ. Μιχαήλ Νάννος, Μαργαρίτα Κέντρου, Τέτα Μίχα, Γεώργιος Κιαμίλης, οι Πρόεδροι των Ναυτικών Ομίλων ΑΝΣ Γυάλας κ. Πέτρος Μερκούρης και Σεληνίων κ. Γιώργος Μουστάκας, η Πρόεδροι των Συλλόγων Εμποροβιομηχανικού και της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΝΑ-ΣΑ» κ. Φιλιππος Καρακώστας, Λυκείου Ελληνίδων κα Σωσώ Σακελλαρίου, Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Γιώργος Ανδρέου, Ερασιτεχνών Αλιέων Σαλαμίνας κ. Παντελής Διολής, Μύλων-Λιβαδίου-Αλυκής κα Ελένη Αρακά ο Αντιπρόεδρος Επαγγελματιών Αλιέων «ο ΑΓ. Ανδρέας»  κ. Γιώργος Τσεβάς, Εκπρόσωποι των Δυνάμεων Εθελοντών Σαλαμίνας, πολλοί φίλοι και τα μέλη του ΝΟΒΣ.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΒΣ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του ΝΟΒΣ περασμένου χρόνου, που σε λίγες γραμμές ήταν:
·         Η παραχώρηση με αντάλλαγμα χρήσης μικρού τμήματος του λιμανιού για τα μέλη, χάρις στην βούληση της Δημάρχου κας Ισιδώρας Νάννου και του Προέδρου του Δημ. Λιμ. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Γιάννη Λένη, κάτι που αύξησε τις υποχρεώσεις του ΝΟΒΣ απέναντί τους και επέβαλλε την συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς, με αποτελέσματα ορατά σε όλους, ιδίως στην τουριστική ανάπτυξη της Σαλαμίνας.
·         Η συμμετοχή των μικρών αθλητών του ΝΟΒΣ το 2015 σε αγώνες ιστιοπλοΐας:
·         σε  5    Πανελληνιά Πρωταθλήματα
·         σε  4    Περιφερειακά Πρωταθλήματα
·         σε  15  Διασυλλογικούς αγώνες
·         Ο συνολικός αριθμός συμμετοχών των αθλητών του ΝΟΒΣ σε αγώνες το 2015 ανέρχεται σε 136.
·         Η κατάκτηση για πρώτη φορά Δεύτερης Πανελλήνιας Θέσης στην κατηγορία Europe Νεανίδων και Τέταρτης στην Κατηγορία Europe Γυναικών η οποία είναι και η επίσημη κατάταξη με την Σεμίνα Φράττη.
·         Η Διοργάνωση δύο διασυλλογικών αγώνων στον κόλπο της Σαλαμίνας με 54 συμμετοχές αθλητών τον Ιούνιο και 85 τον Νοέμβριο.
·         Η Διοργάνωση στην ανοιχτή θάλασσα του αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2015» με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Περάματος στην διαδρομή Ψυτάλλεια – Σαλαμίνα, Κόλπος Σαλαμίνας μεταξύ σημαντήρων και Φανερωμένη  –  Πέραμα, πραγματοποιώντας περίπλου του νησιού σε ένα Σαββατοκύριακο, ιστιοπλοώντας στα θέατρα των επιχειρήσεων της μεγάλης ναυμαχίας
·         Η Διοργάνωση τριών  Σχολείων Ανοιχτής Θαλάσσης
·         Η Διοργάνωση σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών, δύο αγώνων τηλεκατευθυνόμενων ιστιοφόρων
·         Η Διοργάνωση δύο καθαρισμών ακτών τον Μάιο και τον Οκτώβριο υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος “HELMEPA”  ως συνεισφορά στο Περιβάλλον
·         Η υποστήριξη της δημιουργίας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ανακύκλωσης Σαλαμίνας (ΑΝΑΣΑ), επειδή η ανακύκλωση, σε όποιο ποσοστό εφαρμοστεί θα έχει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, αλλά και για τα οικονομικά του Δήμου και κατ’ επέκταση των Δημοτών.
·         Η Αύξηση του αριθμού των ναυταθλητικών σκαφών με ένα Laser και 3 καινούρια BUG, σκάφη μιας νέας κατηγορίας,
·         Η Ικανοποίηση με χαρά αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Σεληνίων, που άρχισε να δραστηριοποιείται στην ιστιοπλοΐα, για παραχώρηση δύο ναυταθλητικών σκαφών όπτιμιστ.
·                Η Απόκτηση, από γενναιόδωρη προσφορά στον ΝΟΒΣ, ενός ιστιοφόρου 9 μέτρων από τον εξέχοντα κ. Ιωάννη Έξαρχο που τιμήθηκε ως Επίτιμο Μέλος, για τις εκπαιδευτικές και αθλητικές ανάγκες του Ομίλου.
·                Η Ανακοίνωση, ότι η ΕΙΟ εμπιστεύθηκε στον ΝΟΒΣ την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος BUG 2016 που θα διεξαχθεί στην Σαλαμίνα την πρώτη εβδομάδα του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Ζήτησε ως είναι ευθύνη, μέλημα και υποχρέωση της πολιτείας την δημιουργία ναυταθλητικών υποδομών στο νησί που έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες και Παγκοσμιονίκες ναυταθλητές. 
Ανέπτυξε τον προγραμματισμό δράσης του ΝΟΒΣ για το 2016 που περιλαμβάνει:
·         Διασυλλογικό αγώνας τριγώνου «Κύπελλο Αίαντος 2016» το Σαββατοκύριακο 4 – 5 Ιουνίου
·         Αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής Θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2016» το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Σεπτεμβρίου
·         Διασυλλογικό αγώνας τριγώνου «Κύπελλο Σαλαμινομάχων 2016» το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Οκτωβρίου
·         Συμμετοχή αθλητών σε αριθμό διασυλλογικών, περιφερειακών και πανελληνίων αγώνων.
·         Καθαρισμούς ακτών στα HELMEPA
·         Αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ιστιοφόρων σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών, «Κύπελλο Σαλαμίνος» την Κυριακή 13 Μαρτίου
Η κα Δήμαρχος και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, συνεχάρησαν τον ΝΟΒΣ για τις δράσεις του, απένειμαν τα βραβεία στους νεαρούς αθλητές ιστιοπλοΐας και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Τόνισαν με έμφαση ότι η Ελλάδα έχει μια τεράστια ναυτική παράδοση και ναυταθλητές αποτελούν τους συνεχιστές της παράδοσης αυτής. Ιδιέταιρα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον ναυτικό αθλητισμό και προσκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο σε στενότερη συνεργασία με την Περιφέρεια. Τέλος, ευχήθηκαν καλή χρονιά και πολλές επιτυχίες στον Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας.
Τιμήθηκαν οι αθλητές του ΝΟΒΣ Σεμίνα Φράττη με το Κύπελλο Αγωνιστικότητας και Νάσος Καπογιαννάτος με το Κύπελλο Αθλητικής Αλληλεγγύης.
Έγινε η απονομή Διπλωμάτων Ιστιοπλοΐας της 13ης και 14ης σειράς μαθημάτων.
Το τυχερό νόμισμα κέρδισε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Σωσώ Σακελλαρίου

Εκ του  Διοικητικού  Συμβουλίου

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/1/16 15:22

    Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΟΛΟ ΠΡΩΤΗ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ (ΦΑΡΕ) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/1/16 17:00

      ποσο θα φατε μω μαναρες δεν εχετε χορτασει γρηγορα στα γυμναστηρια

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/1/16 16:30

    Οι άνθρωποι ανακουφιστήκανε από το συνεχές κυνήγι που τους έκανε ο τέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/1/16 18:53

    ΚΟΝΤΟΠΥΘΑΡΕ ,ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΟΤΙ ΚΙ' ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ! ΑΝΙΚΑΝΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/1/16 19:27

    για τους δημοτες τι αξια εχουν ολες αυτες οι πιιτες και τα πανηγυρια και ολοι αυτοι οι ψευτοδημοσιογραφοι που τα αναμασουν νομιζοντας οτι εχουν και τις εφημεριδαρες. αντε δουλεψτε και αφηστε μας στην ησυχια μας. την ιδια φωτο ν δειξετε για ολες τις εκδηλωσεις τους ιδιους θα βλεπετε. απο δουλεια ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/1/16 22:00

    Ολη η αφρόκεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/1/16 15:40

    Τους Εκπρόσωπους των Δυνάμεων Εθελοντών Σαλαμίνας που τους είδατε? Επειδή πηγε ο τάδε τους βαπτίσατε εκπροσώπους? α ξέχασα μόνος του πίρε τη χάρη. τους διαλυσες η ακόμα ρε ψηλέ? άχρηστοι είσαστε μια ζωή.Σας μάθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.