Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Ιαν 2016

Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει τις δράσεις της στη Κοινωνική Πολιτική με Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Σαλαμίνας “…κι ο Δήμος Σαλαμίνας κύριε;…”

Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας τις δράσεις της στη Κοινωνική Πολιτική, έχοντας επίγνωση των ακραίων αναγκών που δημιουργεί η ανθρωπιστική κρίση, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών, πραγματοποίησε μια ακόμη δράση ενίσχυσης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αικατερίνη Θανοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Παρασκευή Τουτουντζή, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος και η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ . Ισιδώρα Νάνου - Παπαθανασίου, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο παλαιό Δημαρχείο Αμπελακίων Σαλαμίνας για την διανομή τροφίμων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καθώς και σε οικογένειες με ΑΜΕΑ.
Η επισιτιστική βοήθεια δόθηκε από τη Γαλλική Ανθρωπιστική Οργάνωση «SecoursPopulaireFrancais» και το Σύλλογο «Λαϊκή Αλληλεγγύη Ελλάδος».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι η σημερινή εκδήλωση για την διανομή τροφίμων ήταν το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν για αυτές τις οικογένειες και εν συνεχεία έγινε ενημέρωση για το ΤΕΒΑ το οποίο σύντομα θα αρχίσει να υλοποιείται από την Περιφέρεια.
Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική, κα Θανοπούλου Κατερίνα, μετά τη διανομή, είχε συνάντηση στο Δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθεί για τις κοινωνικές δομές του Δήμου ( κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό φροντιστήριο), για το Κέντρο Υγείας και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Στη συνάντηση παρευρέθησαν η Δήμαρχος Σαλαμίνας, κα Νάνου- Παπαθανασίου, η  Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Παιδείας & Πολιτισμού κα Μπινιάρη, η Αντιδήμαρχος Αμπελακίων, κα Γεροντιώτου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Καρούση Δ. και κος Φιλιάκος Ι, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Τουτουντζή, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων, κος Ζώγκος  και η Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Λέκκα Ε. Η κα Θανοπούλου τόνισε:
α) την ανάγκη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης στους ΟΤΑ Α’ & Β΄ βαθμού. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ένας εκ των Δήμων που δυστυχώς βρίσκεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης και
β) την αναγκαιότητα αλλαγών του καλλικρατικού πλαισίου, ώστε να μπορεί να ασκηθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά Κοινωνική Πολιτική στους ΟΤΑ Α’ & Β΄ βαθμού.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και εκ νέου συναντήσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου καθώς και ενέργειες σχετικά με το Ειδικό Σχολείο. 

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/1/16 01:45

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΡΕ? 2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ? ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ? ΑΦΟΥ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!
    ΦΑΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ! ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/16 12:27

    Αγαπητέ φίλε,

    Η αγανάκτηση, τόσο η δική σου όσο και του δοκιμαζόμενων πολιτών, είναι δικαιολογημένη και κατανοητή.
    Σε ενημερώνουμε ότι η διανομή των τροφίμων οργανώθηκε από τη Γαλλική Ανθρωπιστική Οργάνωση «Secours Populaire Francais» και το Σύλλογο «Λαϊκή Αλληλεγγύη Ελλάδος», με πρωτοβουλία του Συλλόγου Τριτέκνων Σαλαμίνας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
    Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει σύντομα υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ (Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) το οποίο οργανώνεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής και θα παρέχει μόνιμα και ολοκληρωμένα, τρόφιμα και είδη υγιεινής σε πιστοποιημένους άπορους που έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στο πρόγραμμα.


    Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

    Παναγιώτης Χατζηπέρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/16 12:48

      Την λεωφορο Φανερωμενης αγαπητε αντιπεριφεριαεχα πότε τα την επισκευάσετε και μη μου λετε αυτεσ τις δικαιολογιες του''ΙΚΑ'' που μας ειπατε προ μηνων.Δεβ βρισκοταν στην καλύτερη καταστεση βεβαια ,παντως εσεισ την καταστρεψατε και μας ζητατε λαι τα ρεστα(να μην τρεχουμε)Αν εχετε λιγο ΦΙΛΟΤΙΜΟ Ως αγωνιστης κατα της χουντας και ωσ α.αξιωματικος αφηστε τις φωτο με τα νουμερα της κουλουρης και παραξτε εργο επιτελους.Ενας πρωην συναδελφος σας που μου θυμησατε τις φουρτουνες των πλοιων με την Λ.Φανερωμενης.
      Υ.Γ.Δεν γνωριζω αν εχετε διαβει ποτέ την λεωορο αυτην με το οχημα σας και δεν θυμηθυκατε τα π.πλοια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/1/16 00:20

      η αλληλεγγυη ειναι μια. τι λαική αλληλεγγυη εννοειτε του λαε;ωραια αλληλεγγυη με 2 κονσερβες σπαραγγια.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/1/16 09:45

    TI AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΩΡΕ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΑΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.