Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Ιαν 2016

Δήλωση με πολλά ερωτηματικά της απελθούσης προέδρου Δ.Σ. κας Λεμονιάς Καπετάνιου! “…Tέλος, με σεβασμό στην προσωπική μου διαδρομή και οικογενειακή μου παρακαταθήκη, ρητά σας δηλώνω ότι εγώ προσωπικά αρνούμαι να δηλώσω υποταγή στον Σουλτάνο…”

Αγαπητοί συνδημότες,
Στις 22-1-2015 μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, κατέθεσα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική Παράταξη «Κοντά στον Δημότη», με την οποία είχα την τιμή να εκλεγώ με τις ψήφους σας, δημοτική σύμβουλος στις 18-05-2014.
Στόχος και σκοπός μου από την πρώτη μέρα της συμμετοχής μου στα πολιτικά δρώμενα ήταν είναι και θα είναι η -με όλες μου τις δυνάμεις- καλυτέρευση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών του νησιού μας, της Σαλαμίνας μας.
Είμαι Κουλουριώτισσα επιστήμονας και μητέρα τριών νέων ανθρώπων και γι’ αυτό με νοιάζει σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να σώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε, να βελτιώσουμε ό,τι μπορούμε και όσο μπορούμε να σχεδιάσουμε ό,τι ονειρευόμαστε.

Αυτά ήταν για μένα το διακύβευμα και το κίνητρο της συμμετοχής μου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και φυσικά δεν είμαι (ποτέ δεν υπήρξα άλλωστε) αιθεροβάμων για να θέλω όλα αυτά να τα πετύχουμε από τον σχεδόν ενάμιση χρόνο που διοικούμε.
Είμαι όμως ένας άνθρωπος, που με την πολύχρονη καθημερινή επαγγελματική δραστηριότητα, μπορώ να βλέπω πολλά και να αντιλαμβάνομαι πολλά περισσότερα (παρά τους εκ γενετής χαμηλούς τόνους που με χαρακτηρίζουν).
Γι’ αυτό οφείλαμε σε αυτούς τους 17 μήνες να έχουμε αδιαπραγμάτευτα αποδείξει το αυτοδιοικητικό στίγμα μας, ένα στίγμα που υποσχεθήκαμε σε εσάς και που σε καμία περίπτωση δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν θα είμαι διατεθειμένη να διαπραγματευτώ με κανέναν θεσμικό ή εξωθεσμικό παράγοντα που διοικεί τον Δήμο. Αυτό για μένα ήταν από την πρώτη στιγμή που το διαπίστωσα, κορυφαία αιτία πολιτικής ρήξης.

Κυρία Δήμαρχε,
Είχαμε και έχουμε ακούσει χρόνια τώρα για την μετεκλογική μετάλλαξη των πολιτικών που άλλα λένε και τάζουν πριν και άλλα λένε και κάνουν μετά, όμως ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συνέβαινε και με εμάς και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρόνο από την εκλογή μας.
Προς απόδειξη δε όλων αυτών θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα:
-          Αλήθεια πώς μπορούμε πολιτικά να μιλάμε για «καθαρά χέρια» όταν η συντριπτική πλειοψηφία των έργων και των προμηθειών γίνονται με «πρόχειρους διαγωνισμούς» και «απευθείας αναθέσεις»; Αυτά δεν κατηγορούσαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα; Τι άλλαξε τώρα;
-          Παντού και πάντοτε δεν ισχυριζόμασταν ότι έχουμε όπλο μας την προσωπική σας γνώση και εμπειρία (αφού ήσασταν ήδη 12 χρόνια δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του αναπτυξιακού συνδέσμου Σαλαμίνας) κι εμείς τον πρώτο χρόνο της διοίκησής μας δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τον προϋπολογισμό του 2015 (μοναδικός δήμος σε όλη την Ελλάδα) και εξ’ αυτού του γεγονότος ρίξαμε με λάθος καπετάνιο το καράβι στα βράχια και τον Δήμο  στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης (μνημόνιο) με άγνωστες για τον τόπο συνέπειες…Αυτά δεν οφείλατε να τα γνωρίζετε;
-          Πού είναι όσα καταγγέλλαμε και λέγαμε για τα ανείσπρακτα τέλη για το λατομείο του Αγγέλου; Πόσα χρήματα έχουμε εισπράξει εμείς μετά από 17 μήνες διοίκησης; Τι κινήσεις κάναμε εμείς για να τα εισπράξουμε; ΤΙΠΟΤΑ!
-          Τι κάναμε για την Ρεβυθούσα και την Ψυττάλεια ; Πού είναι τα όσα λέγαμε και γράφαμε;
-          Τι πετύχαμε για την Κυνόσουρα που ο ΟΛΠ ξεπούλησε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην COSCO;
-          Τι γίνεται με τις κοινωνικές δομές του Δήμου; Πού βολοδέρνει το κοινωνικό παντοπωλείο;
-          Ας μην μιλήσω για την μεγάλη πολιτική και διαχειριστική ήττα στο θέμα του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης, που άλλα λέγαμε, άλλα ίσχυαν και άλλα τελικά θα κάνετε…
-          Όσο για τις πρωτόγνωρες και εξοντωτικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, στους κοινόχρηστους χώρους και στο δημοτικό τιμολόγιο ύδρευσης που επιβάλλαμε με το «καλημέρα σας»  τον Νοέμβριο του 2014 αφού πρώτα μας είχατε…πείσει ότι μετά από αυτές τις αυξήσεις θα ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό του 2015 και ότι του χρόνου θα ακυρώσουμε όλες αυτές τις αυξήσεις και θα επαναφέρουμε, μέσα από τον προϋπολογισμό του 2016, τα τέλη στην πρότερη κατάσταση. Αυτό όχι μόνο δεν το πραγματοποιήσαμε αλλά κατηγορήσατε και τους δημοτικούς συμβούλους που πήραν αυτήν την πρωτοβουλία για την επαναφορά των δημοτικών τελών, παράνομους…
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Επειδή ο κατάλογος των ανακολουθιών είναι μεγάλος δεν θα συνεχίσω άλλο την αναφορά παραδειγμάτων, θέλω όμως να δηλώσω σε όλους τους τόνους τα εξής:
Από σήμερα και από την πολύ τιμητική για μένα θέση της Δημοτικής Συμβούλου, θα συνεχίσω αδιαπραγμάτευτα και με ακόμη πιο πολύ μεράκι τον αγώνα, για να συμβάλλω με τις μικρές μου δυνάμεις στο χτίσιμο μιας καλύτερης Σαλαμίνας, που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Tέλος, με σεβασμό στην προσωπική μου διαδρομή και οικογενειακή μου παρακαταθήκη, ρητά σας δηλώνω ότι εγώ προσωπικά αρνούμαι να δηλώσω υποταγή στον Σουλτάνο.
Λεμονιά Καπετάνιου

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

32 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/1/16 19:26

    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ;
    ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΘΩΣ ΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Η ΧΑΝΟΥΜΙΣΑ ΤΗΣ;
    ΣΤΟ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙ ΧΑΛΑΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ;
    ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΓΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΡΙΝΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/1/16 19:36

      Να τα παρατήσουν οι εκλεγμένοι και οι αξιοι για να βυσσοδομούν ανενόχλητα τα καθίκια και οι απατεώνες σαν και σένα,εισαι γελασμένος τομάρι,εισαι και αξιος να κρίνεις ,γραφεις και με κεφαλαια κόπανε

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/16 20:20

    Ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα σταματήσουν κάποιοι Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να βάζουν καύσιμα στα αυτοκίνητα τους εις βάρος των Δημοτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/1/16 20:20

    αχρωμη,αοσμη,αγευστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/16 01:45

      για την δημαρχέσα λες;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/16 12:31

      Ξέρεις εσύ και όλοι μας.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος26/1/16 20:34

    άντε σειρά του μπάρμπα αντωνη τώρα. Μπάρμπα αντωνη στα σκουπίδια παίρνεις μηδέν στην πολίτικη προστασια μηδέν στα σκυλια τα αδέσποτα μηδέν λεφτά δεν παίρνεις εχεις ξεπεράσει κατά πολύ το ηλικιακό όριο για σωστές αποφάσεις δώσε τόπο σε νεους ανθρώπους γνώστες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζησε οσο σου απέμεινε ευχαριστήσου την ζωη πήγαινε σε κάνα καφενείο κάτσε δες ειδήσεις στο φιναλε ασχολήσου με τον καιρό μην φέρνεις την Σαλαμίνα πίσω 40 χρόνια λόγο συμπαθειας στην σουλτάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/1/16 21:28

    μακαρι η σουλτανα οπως τι λετε να ειχε κιάλλους μπαρμαντωνηδες η δημαρχία θα δουλευε ρολόϊ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ (αντωνη χατζη) ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΑΝΤΙΠΑΛΛΟΙ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ- ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/1/16 21:50

    Η αλήθεια είναι ότι η Κα Δήμαρχος έχασε δυο σοβαρά στελέχη της, την Λεμονιά και τον Περικλή που αξίζουν στο επιστημονικό ζύγι όσο ο μισός συνδυασμός της και όχι μόνο. (επρεπε να χειριστεί το ΄θέμα πολιτικά και όχι διαδικαστικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/16 12:32

      Μήπως θέλεις να πεις προμηθευτικά;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος26/1/16 22:03

    Η Δήμαρχος πρέπει να απαντήσει στις βαριές κατηγορίες που της καταλογίζουν.Αν αληθεύουν αποτελούν σοβαρές αιτίες να κάτσει στο σκαμνί.Τα πρόβατα τι λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/16 12:37

      Κατηγορίες αέρας-πατέρας και ... κάτι πρέπει να πούμε αφού μας διαγράψανε. Αυτό είναι όλο. Η Δήμαρχος έχει δώσει σε όλους την διεύθυνση του Εισαγγελέα, Σκουζέ 3, Πειραιάς.
      Τους κάνει δωρεάν και το εισητήριο πήγαινε έλα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/16 16:33

      εσύ μωρή αλίτρα τι έχεις να πεις για τους τρεις που σου τρήψανε στα μούτρα μισθούς και θέσεις, δε μασάγανε και μπράβο τους

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος26/1/16 22:14

    Σουλτάνε το χαρέμι έγινε σκορποχώρι,κάτι χανουμάκια σου μείνανε ακόμα αλλά δεν τους βλέπω για πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/1/16 22:48

    Εύγε στην κ. Καπετάνιου για το ήθος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/1/16 00:04

      ΕΥΓΕ!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος26/1/16 23:29

    Καλά μη χέ.... δε θα την κάνουμε και ήρωα τώρα για δικούς της λόγους έκανε την κωλοτούμπα ας μη το αναλύσω δε θέλω, μη με προκαλείτε κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/1/16 23:34

    Μη μιλάτε για ήθος, γιατί άμα ανοίξω το στόμα μου θα πέσουν κεραυνοί.
    Ας αναλογιστεί πόσο κακό έκανε 1 χρόνο τώρα στη Δήμαρχο μαζί με τα άλλα δύο συνεταιράκια της, κι αν έχει τσίπα θα έπρεπε να βουτήξει από τον Προφήτη Ηλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/16 01:56

      Σιγά ρε Δία και φοβηθήκαμε. Ρε ψωνάρα απατεώνα μηδενικό δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν σε πήρε πρέφα τι κουμάσι είσαι. Είσαστε πολιτικά νεκροί.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος27/1/16 00:14

    Μο μανάρα μου, για πες μας γιατί σε διέγραψαν ΟΜΟΦΩΝΑ και οι 18 σύμβουλοι της Ρούλας; Γιατί λεμονίτσα; Και μιλάς εσύ κι ο άντρας σου για ήθος; Ντροπή σας απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/16 01:41

      Οι απατεώνες είναι οι ψεύτες που άλλα έταζαν και άλλα έκαναν. Μπράβο σε όσους έφυγαν από την πιο διεφθαρμένη δημοτική αρχή που υπήρξε ποτέ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/16 12:39

      Ανώνυμος27/1/16 12:12
      Ανώνυμος27/1/16 11:52
      Απατεώνες είναι αυτοί που ενώ ένα χρόνο κάνανε το κοκοράκι λέγοντας εμείς δεν παραιτούμαστε αν έχει τα κότσια η δήμαρχος να μας διαγράψει, λίγες μόνο ώρες πριν την συνεδρίαση της παράταξης για την διαγραφή τους, τρέξανε σαν λαγοί και καταθέσανε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, νομίζοντας ότι θα γλυτώσουν το διασυρμό της διαγραφής. Κατάλαβες τώρα ποιοί είναι οι απατεώνες; Οταν κάνεις το κόκορα να τον κάνεις μέχρι το τέλος, κι όχι την τελευταία στιγμή να γίνεσαι κότα. Τα λεμόνια της λαϊκής είναι σάπια.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/1/16 12:47

      δεν είπες το βασικώτερο ότι δε σκήβανε το κεφάλι στις εντολές σου.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος27/1/16 02:03

    Οι τίμιοι έφυγαν από το μαντρί σειρά έχουν τα χανουμάκια που σκήβουν για μία θεσούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/16 12:44

      Τελικά θα μας απαντήσει κανείς από τους τρείς τίμιους, γιατί οι 18 της παράταξης της Ρούλας τους διέγραψαν ΟΜΟΦΩΝΑ; Τελικά ποιοί είναι οι σωστοί και τίμιοι, αυτοί οι 3 ή οι 18 μαζί με τη Δήμαρχο; Ενα ερώτημα απλά βάζω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/16 17:18

      εσύ θα απαντήσεις γιατί η ρουλίτσα κατάπιε τη γλώσα της όταν της τα χώνανε οι τρεις στο συμβούλιο;;;;;;;;;;; τα πρόβατα ψηφίζουνε μονοκούκι γιατί φοβούντε το σουλτάνο μην τους πάρει την καρέκλα.σε λίγο θα σηκωθούνε και θα σε κηνυγάνε τσέλικα..........

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος27/1/16 08:47

    Ρε δημαρχια χωρις τον χουντα δεν γίνεται αυτος τα ξέρει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/16 09:15

      αυτος και η μαιμου της αραπιας ,αυτη κι αν τα ξερει ολα! το μαγειροκουμαντο (οταν τελειωσουν ολα θα σας πω τις ιστοριες που στελνει έγγραφα στα υπουργεία απο μονος του και γραφει αρλουμπες,τα διαβαζουν βαζουν τα γελια και του τα στελνουν πισω ως απαραδεκτα )

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/16 13:20

      Τι ερωτηματικα μπορει να έχει η παριατηση της Λεμονιας;..ολα για την μασαμπουκα τα εκανε.Δεν της δοθηκε εξ αρζης το λιμενικό ταμειο δεν πηρε εργα ο αντρας της και γι αυτο μας το παιζουν ολοι επαναστατες.Επειδη δεν μασησαν γι αυτο και " κοβονται" για το καλο του τοπου.Μην ψαχνερε πουθενα αλλου τις αιτιες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/1/16 13:48

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ 08''47 ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/1/16 23:28

      Ελευθερος ειμαι χουντα

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος29/1/16 16:29

    Re lemonia I vogiatzaki doc eisaste Gia klammata sismeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.