Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Ιαν 2016

Μάνος Δερτούζος Δημ. Σύμβουλος Σαλαμίνας, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου! ".…Χρειάζεται σοβαρότητα στα μεγάλα θέματα του νησιού…."

Μετά τα όσα ανιστόρητα και ανεπίτρεπτα δημοσιεύθηκαν στο κατάπτυστο κείμενο στο πρωτοεμφανιζόμενο blog Αιαντίς, με «ανώνυμο» διαχειριστή για να μπορεί να βρίζει ελεύθερα, είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω τα εξής:
Καταρχήν, δεν είμαι Ειδικός Σύμβουλος της Δημάρχου και μάλιστα εκ μεταγραφής. Είμαι μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για την οποία είμαι υπερήφανος. Η Επιτροπή πέτυχε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όσα δεν πέτυχαν οι μεγαλόσχημοι “σωτήρες” μέσα σε δεκαετίες. Στην Επιτροπή συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της μειοψηφίας, καθώς και πολίτες της Σαλαμίνας οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα το έργο της.

Η Επιτροπή συστήθηκε στις 14 Οκτωβρίου και έκανε τρεις (3) κορυφαίες συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα (20 Οκτ.) και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα (21 και 22 Οκτ.). Μέσα στο ελάχιστο αυτό διάστημα η Επιτροπή πέτυχε την εξαίρεση της Κυνόσουρας (Ζώνη Α), η οποία μέχρι τότε ήταν στις παραχωρούμενες εκτάσεις.
Ένα σκοτεινό σημείο που υπήρχε, σχετικά με την παραχώρηση της ακτογραμμής και τις πιθανές προσδέσεις πλοίων και δεξαμενών στην ακτή, λύθηκε κατά την τελευταία επίσκεψή μας στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ στις 29 Δεκεμβρίου, με την προσθήκη στη σύμβαση ότι «απαγορεύεται οποιαδήποτε λιμενική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή».
Ο κ. Πιτσιόρλας μας έστειλε με email τη σχετική τροποποίηση την οποία έχουμε στα χέρια μας. Θα τη δημοσιεύσουμε μαζί με τις επιστολές που έχουμε αποστείλει στους εμπλεκόμενους με την πώληση του ΟΛΠ φορείς .
Αξίζει να διαβάσετε ορισμένες παρατηρήσεις που περιέχονται στις επιστολές της Διαπαραταξιακής για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
“Η Ισχύουσα Σύμβαση Παραχώρησης του 2002 παρουσιάζει σημαντικά νομικά κωλύματα, τα οποία μεταφέρονται και στην Νέα Σύμβαση. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1. Δεν υπάρχει το Παράρτημα Α' της Σύμβασης Παραχώρησης της 13-2-2002 το οποίο αναφέρεται ως “ουσιώδες και αναπόσπαστο τμήμα της” και το οποίο “καταγράφει και αποτυπώνει την παραχωρούμενη Χερσαία Λιμενική Ζώνη”. (2.2 i της Σύμβασης)
2. Απουσιάζουν “οι κανονιστικές πράξεις για την κωδικοποίηση των υφιστάμενων κανονιστικών πράξεων ή/και την τακτοποίηση των ορίων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, με όρια και έκταση ταυτιζόμενα με αυτά του Παρατήματος Α΄” (3.2 της Σύμβασης).
3. Παραχωρείται Χερσαία Λιμενική Ζώνη στη Σαλαμίνας η οποία δεν παραχωρήθηκε με την Σύμβαση του 2002. Παράδειγμα περιοχές της Κυνόσουρας και της Χερσονήσου Αμπελακίων, οι οποίες παραχωρήθηκαν την δεκαετία του 1950 και 1960, αλλά η παραχώρηση δεν ανανεώθηκε με την Ισχύουσα Σύμβαση της 13/2/2002.
4. Παραχωρείται Θαλάσσια Λιμενική Ζώνη η οποία δεν αντιστοιχεί σε Χερσαία Λιμενική Ζώνη σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 20 του Ν. 2971/2001. Παράδειγμα η Λιμενική Λεκάνη της Κυνόσουρας η οποία δεν αντιστοιχεί σε χερσαία Λιμενική Ζώνη του ΟΛΠ.
5. Παραχωρούνται αρχαιολογικοί χώροι σε αδόμητη και απόλυτης προστασίας ζώνη, αντίθετα με την ισχύουσα αρχαιολογική νομοθεσία, το Ιδρυτικό του ΤΑΙΠΕΔ και τις επιταγές της Τρόικας. Παράδειγμα τα δύο ναυπηγεία στην Κυνόσουρα και χερσαίες εκτάσεις σε άμεση γειτνίαση με τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.
6. Υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του ΟΛΠ που κατείχε προ της Σύμβασης του 2002 και όσα παραχωρήθηκαν με την Σύμβαση. Παράδειγμα η Λιμενική Ζώνη Ασπροπύργου και Ελευσίνας οι οποίες παραχωρήθηκαν μεν με το ΦΕΚ Α 59/1954 και η Λιμενική Ζώνη από Φάληρο μέχρι προέκταση της Συγγρού η οποία παραχωρήθηκε με το ΦΕΚ Α' 83/1957, αλλά δεν παραχωρήθηκαν με την Σύμβαση της 13-2-2002.
7. Υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα του ΟΛΠ το οποίο τιτλοφορείται Λιμενική Ζώνη ΟΛΠ Σαλαμίνα-Κυνόσουρα το οποίο αναφέρει ότι συνοδεύει την Σύμβαση Παραχώρησης της 13-2-2002, χωρίς να τη συνοδεύει. Στο τοπογραφικό φαίνονται μεγάλες απαλλοτριωμένες εκτάσεις, χωρίς να υπάρχει ούτε τετραγωνικό μέτρο απαλλοτρίωσης. Ο χάρτης-μαϊμού, αποτέλεσε την βάση επάνω στην οποία στηρίχθηκε η υποτιθέμενη δικαιοδοσία του ΟΛΠ επί της χερσαίας και θαλάσσιας Ζώνης της Σαλαμίνα μετά τις 13-2-2002. Όσα αναληθή αναφέρονται εδώ μεταφέρθηκαν και στην νέα υπό διαμόρφωση Σύμβαση Παραχώρησης.
9. Υπάρχει δημιουργική ασάφεια-απάτη όσον αφορά τα ισχύοντα προ της Σύμβασης του 2002 και όσα ισχύουν μετά την Σύμβαση. Αυτά μπορεί να αποτελέσουν σοβαρούς λόγους ακυρότητας της υφιστάμενης και της Νέας Σύμβασης Παραχώρησης.
Μετά από αυτά θα πρέπει να καταλάβουν μερικοί που προσπαθούν να σπιλώσουν πρόσωπα και να μειώσουν το έργο της Διαπαραταξιακής, ότι τα μεγάλα θέματα της Σαλαμίνας δεν προσφέρονται ούτε για πολιτική εκμετάλλευση, ούτε για να βγάλουν κάποιοι τα απωθημένα τους. Τα μεγάλα θέματα του νησιού χρειάζονται σοβαρότητα.
Τους διαβεβαιώνω, ότι δεν θίγουν ούτε εμένα, ούτε τη Διαπαραταξιακή. Ίσως κάποιοι θέλουν να κρύψουν τη γύμνια τους και την απραξία που επέδειξαν, τόσα χρόνια που σφύριζαν κλέφτικα στα όσα αισχρά γίνονταν σε βάρος μας, στην Ιστορία και τον Πολιτισμό μας.
Μετά από τις παρατηρήσεις της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που πιο πάνω διαβάσατε, σαφώς υπάρχουν ευθύνες, αλλά σε όλους εκείνους οι οποίοι από το 2002 και μέχρι σήμερα αδιαφόρησαν και άφησαν ανενόχλητο τον ΟΛΠ να αλωνίζει και να εκμεταλλεύεται εκτάσεις που ποτέ δεν του ανήκαν. Τα ερωτήματα είναι πολλά όσον αφορά στην παραχώρηση, αλλά αυτό που έχει σημασία πλέον, είναι εάν η Σαλαμίνα έχει τη θέληση εξαντλώντας κάθε νομική διαδικασία, να «καθαρίσει» την Κυνόσουρα από τις ρυπογόνες δραστηριότητες, αφού πρωτίστως καταγγείλει την παρούσα σύμβαση παραχώρησης ως παράνομη.
Θέλω να δώσω και μία πολιτική απάντηση σε μερικούς που με ειρωνεία γράφουν ότι είμαι Ειδικός Σύμβουλος της Δημάρχου ή ότι έχω πάρει μεταγραφή.
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας, όπου εκλέχτηκα σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με τον τ. Δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι από την ίδια θέση στηρίζοντας τις αρχές της αλήθειας, της διαφάνειας και της τιμιότητας τις οποίες πάντα υπηρετούσα.
Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος

54 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/1/16 11:41

    Φωτιές μεγάλες άναψες Μάνο. Τα τσιράκια του Σπανομερίτη τρέχουν να κρυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 21:57

      Tα χρήματα των σχολείων πότε θα τα επιστρέψεις στα παιδιά .Τουλάχιστον τα δωράκια που πηρές από την win υπολογιστές ,λάπτομ , κινητά, κ.λ.π. Άντε ρε Μάνο κάνε κάτι συνέχεια τα ίδια λέμε κουραστήκαμε.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/1/16 12:16

    Χρειάζεται επειγόντως απάντηση από όσους διοίκησαν το Δήμο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αν αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Δερτούζος έχουν βάση αλήθειας, πρόκειται για μέγιστο και διαχρονικό σκάνδαλο. Χρειάζεται επίσης απάντηση από τους Μαριδάκηδες αν το πρωτοεμφανιζόμενο blog Αιαντίς που φιλοξενεί ανώνυμες ύβρεις έχει σχέση με την οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 14:37

      Ποιο δημο φιλε? εννοεις των αμπελακιων σωστα?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/1/16 16:45

      Και τον Καλλικρατικό δήμο Σαλαμίνας, και το Λιμενικό Ταμείο, και όσους είχαν θέσεις ευθύνης.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος3/1/16 12:30

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΟ ,ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 12:42

      ΜΑΝΟ; ΜΑΝΟ; ΜΑΝΟ; ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;
      ΜΑΝΟ, ΜΑΝΟ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΜΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΧΝΩ.
      ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ, ΜΑΣ ΗΡΘΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
      ΜΑΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕΣ.
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΒΟΛΗ.
      ΜΑΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Δερτούζο …….. καλό το παραμυθάκι σου …… αλλά δεν έχει δράκο!!!!!!!!!!!!

    http://aiantis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_3.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 19:21

      Ελεεινέ ανώνυμε αισχρολόγε , που κάτω από την ανωνυμία σου νομίζεις ότι μπορείς να βρίζεις και θεωρείς ότι με αυτόν τον τρόπο πείθεις, πλανάσαι πλάνη οικτρά. Βγάλε την κουκούλα , βάλε την υπογραφή σου και έλα να κουβεντιάσουμε. Δυστυχώς όμως για σένα δεν έχεις αυτή την αξιοπρέπεια τόσο εσύ όσο και οι όμοιοι σου. Ο κ. Κοκκινίδης σε «ξεγύμνωσε» τελείως. Περιμένω και εγώ να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έθεσε. Όταν μάθεις τι ψηφίστηκε στην Βουλή, όταν μάθεις τι είναι ακτογραμμή και τι σχέση έχει με την Κυνόσουρα , τότε θα μιλήσουμε. Μέχρι να βγάλεις την κουκούλα , είσαι στην κοινή γνώμη ένας τρισάθλιος συκοφάντης. Όσον αφορά γιατί σου απάντησα εγώ και όχι η Δήμαρχος, εμένα έβρισες ανώνυμε κουκουλοφόρε, εγώ είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω.

      Πάντοτε επώνυμα
      Μάνος Δερτούζος
      Δημοτικός Σύμβουλος

      Διαγραφή
    2. Έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού αποκαλύπτει το μέγεθος του σχεδιαζόμενου εγκλήματος. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου λέει ..... ενημέρωσαν και τους παράκτιους Δήμους. Η Σαλαμίνα δεν είναι παράκτιος Δήμος; Δεν ενημερώθηκε; Γιατί το κρύβετε κυρία Δήμαρχε;

      http://aiantis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_6.html#more

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος3/1/16 15:41

    Κε Δερτουζο αν δεν κανω λαθος για ολα τα εργα του Πασχαλουδη, ο εντεταλμενος (υπευθυνος), ησουν ΕΣΥ !!!!!!Δεν σε ακουσαμε να περνεις καθαρη θεση!!!! Τα εκανε τα εργα ναι Η οχι?Του χρωστατε λαφτα ναι Η οχι?? Για να σε ακουσω!!! Γιατι αφησαμε τα δαση και εχουμε το αλλο πιασαρικο θεμα τα της Κυνοσουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/1/16 16:37

    Προς αιας τελαμωνιος 3/1/16 13:36

    Κύριε ανώνυμε λασπολόγε, όσο κι αν προσπαθείς να κρυφτείς, δεν κρύβεται ούτε η μούρη σου, ούτε τα ανομήματά σου. Όποιος πιστεύει αυτά που λέει, βάζει το ονοματάκι του και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Όποιος έχει χεσμένη τη φωλιά του βρίζει και φωνάζει για να κρύψει τη γύμνια του και τις πομπές του. Είμαι σίγουρος ότι ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία των σκωληκοειδών και των ερπετών. Εύχομαι να με διαψεύσεις.
    Επί της ουσίας κύριε χαμαιλέοντα, η Σύμβαση Παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΛΠ δεν ψηφίστηκε ακόμα από τη Βουλή. Αντί να αραδιάζεις ουρανομήκεις μπούρδες, παράθεσε τον νόμο που επικαλείσαι. Σε πληροφορώ ότι υπάρχει μόνο στην αρρωστημένη φαντασία σου.
    Σχετικά με την περιβόητη ακτογραμμή, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, κάναμε διαβήματα στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος ανταποκρίθηκε διορθώνοντας το επίμαχο σημείο, με την προσθήκη ότι δεν επιτρέπεται καμία λιμενική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσδεσης πλοίων, σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή της Κυνόσουρας. Υπάρχει και σχετικό mail του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι απόρρητο, αλλά είναι στη διάθεση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπορείς να το ζητήσεις, το δικαιούσαι.
    Κύριε χαμερπή, η Κυνόσουρα δεν ξεπουλήθηκε τώρα, τώρα σώθηκε. Αντίθετα, χρόνια τώρα, ξεπουλιέται και βιάζεται κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα όσων διοίκησαν και όχι μόνο. Εσύ και οι όμοιοί σου έχετε τεράστιες ευθύνες οι οποίες δεν κρύβονται με τίποτα. Η Κυνόσουρα, η ακτογραμμή, η Πούντα, και η θάλασσα, ήταν στα παραχωρούμενα στοιχεία μέχρι τις 21-10-2015 όταν επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Με τις προσπάθειές μας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, καταφέραμε αυτά που εσείς δεν πιστεύατε ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα. Σήμερα εξαιρείται η Κυνόσουρα, και 200 μέτρα θαλάσσια ζώνη γύρω από την ακτή. Αν σας φαίνονται λίγα, πείτε μας τι κάνατε εσείς όλα αυτά τα χρόνια.

    Πείτε μας τι κάνατε όταν η Κυνόσουρα χαρακτηριζόταν Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με το κατάπτυστο φεκ 68/2013.
    Πείτε μας τι κάνατε όταν ο Σπανόπουλος μπάζωνε τη θάλασσα και έριχνε χιλιάδες κυβικά μέτρα τσιμέντο επάνω σε αρχαιολογική ζώνη χωρίς άδειες και χωρίς έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού.
    Πείτε μας τι ενέργειες κάνατε για τα ναυπηγεία που λειτουργούν παράνομα στην αδόμητη και απόλυτης προστασίας Ζώνη.
    Πείτε μας τι κάνατε όταν ο ΟΛΠ υπόγραφε Συμβάσεις με τους Σπανόπουλους, τους Διαμαντήδες κλπ, χωρίς να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα.
    Πείτε μας τι κάνατε όταν ο ΟΛΠ κατάρτιζε τιμοκαταλόγους ναυπηγικών εργασιών και έπαιρνε τεράστια μισθώματα από τις ρυπογόνες μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή μας, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα.
    Πείτε μας τι έγινε η απόφαση 99/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου που όριζε τέλη ρύπανσης των ρυπογόνων μονάδων και ποια νομική διαδικασία κινήσατε εναντίον του ΟΛΠ για τις φθορές που έχει επιφέρει στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον.
    Πείτε μας ποιους ελέγχους κάνατε ως προς την νομιμότητα λειτουργίας των ναυπηγείων, και ως προς την συμμόρφωσή τους με την πολεοδομική, περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία.
    Πείτε μας τι έγινε η απόφαση για απομάκρυνση των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων.
    Πείτε μας τι έγινε η πολυδιαφημιζόμενη αλλαγή του ΓΠΣ σε Αμπελάκι Σελήνια.
    Πείτε μας τι κάνατε για το εγκαταλειμμένο νταμάρι της Κυνόσουρα που είναι “έργο” του ΟΛΠ.
    Πείτε μας επιτέλους τι κάνατε για την Κυνόσουρα, τον Αρχαίο Λιμένα και την Πούντα, εκτός από ανούσιες φιέστες, στεφάνια στη θάλασσα και παντελή υποταγή στα κελεύσματα των βιαστών της Σαλαμίνας.

    Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε, για τα εγκληματικά σας ανομήματα.

    Γ. Κοκκινίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 19:20

      κ.Κοκκινίδη,δεν είναι η πρώτη φορά που με ...υποχρεώνετε να σας συγχαρώ για (αλήθεια,για πιο πράγμα πρώτα απ΄όλα;),τις γνώσεις σας,τον τρόπο έκφρασης-γραφής;,τις σαφέστατες τοποθετήσεις σας;,την ειλικρίνειά σας;κλπ. Μπορούμε παρακαλώ να σας ΄΄βλέπουμε΄΄ συχνότερα;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/1/16 19:23

      ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ?
      ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ Ο ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΤΩΡΑ?

      Διαγραφή
    3. Έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού αποκαλύπτει το μέγεθος του σχεδιαζόμενου εγκλήματος. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου λέει ..... ενημέρωσαν και τους παράκτιους Δήμους. Η Σαλαμίνα δεν είναι παράκτιος Δήμος; Δεν ενημερώθηκε; Γιατί το κρύβετε κυρία Δήμαρχε;

      http://aiantis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_6.html#more

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος3/1/16 23:22

      Το μέγεθος του εγκλήματος το ξέρουμε, τις ενέργειες που κάνατε τόσα χρόνια δεν ξέρουμε. Πλήρης ανικανότητα ή άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος3/1/16 17:07

    Κάναμε αυτό που έπρεπε τους τα παίρναμε να κονομησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 17:49

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος3/1/16 20:42

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 21:01

      ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΒΑΡΗ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΝΝΟΥ
      ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣΕΧΕ
      ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
      ΤΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΒΑΡΗ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/1/16 23:01

      Τις κρυφές συναντήσεις και συμφωνίες τις έκανε μόνος του ο Τσαβαρής.
      Το ομολόγησε ο ίδιος μέσα στο δημ συμβούλιο και μάλιστα είπε ότι αυτό δεν το ξέρει ούτε ο στενός του συνεργάτης αντιδήμαρχος έργων κ.Αστράκος. Ήταν τότε που ο Αγγέλου ζητούσε συμψηφισμό των απλήρωτων τελών με τις προμήθειες μπετόν που έδινε στο δήμο. Τότε που είπε ότι τα 300 χιλιάρικα προμήθειες επί Τσαβαρή τα χαρίζω, ενώ τα 500 χιλιάρικα επί Σοφρά τα απαιτώ. Αλήθεια γιατί ήταν τόσο γενναιόδωρος απέναντι στον Τσαβαρή; Μήπως επειδή ο Σοφράς του τα ΄παιρνε τα τέλη ενώ ο Τσαβαρής δεν του ΄χε πάρει ούτε 1 ευρώ και μάλιστα του έκανε και τον συνήγορο λέγοντας, πάλι μέσα σε άλλο δημ συμβούλιο όταν ο Αγγέλου έβγαζε 10.000 τόνους την ημέρα, ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να σταθεί αν δεν βγάλει έξω το υλικό. Από το "ούτε χαλίκι έξω από το νησί" μπατάραμε στο "βγάλτα όλο το υλικό έξω". Αυτά δεν είναι λόγια του αέρα, είναι γραμμένα στα επίσημα πρακτικά του δημ συμβουλίου. Ποιός ξέρει πόσα του φάγανε του Αγγέλου γιαυτό αυτός είχε το θράσος να λέει στον Δήμαρχο Τσαβαρή μέσα στο δημ συμβούλιο με αυθάδεια και προσταγή "σταμάτα τώρα ρε,εγώ μιλάω τώρα". Και ο πιό αφελής καταλαβαίνει τι είδους δοσοληψία υπήρχε μεταξύ τους για να απευθύνεται δημόσια με αυτό το τρόπο σε ένα Δήμαρχο. Πάντως αν ήταν κάποιος κοράκι και για ποιόν δούλευε, αυτός δεν είναι ο Δερτούζος, είναι ο τότε αντιδήμαρχος οικονομικών που είχε ανοικτή γραμμή και έδινε αναφορά στον Αγγέλου για οτιδήποτε είχε σχέση με αυτόν.
      Μέχρι πρότινος ο Δερτούζος ήταν η αφρόκρεμα του συνδυασμού σας. Τώρα που δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο τις πομπές σας και δεν σας κάνει τον ιπποκόμο τον βρίζετε από πάνω μέχρι κάτω, μέχρι και ειδικό σύμβουλο της δημάρχου τον είπατε, σαν δεν ντρέπεστε αλητήριοι. Σαν μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε για τη διάσωση της Κοινοσούρας επιτελεί σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της επιτροπής το έργο που τους ανέθεσε η απόφαση του δημ συμβουλίου με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Σύσσωμη η επιτροπή υπό την προεδρία της Δημάρχου του ανέθεσε, ως γνώστης των ΜΜΕ, και τον τομέα της επικοινωνίας και της πληροφόρησης του κοινού. Με αυτή την ιδιότητα έβγαζε και τα δελτία τύπου της διαπαραταξιακής. Ως μέλος λοιπόν της επιτροπής που ξέρει από πρώτο χέρι τα της Κοινοσούρας αλλά και ως δημ σύμβουλος έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται και να πληροφορεί υπεύθυνα και αληθινά τον κόσμο.
      Ξέρω ότι αυτά που γράφω εσείς τα περνάτε αδιάφορα, γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πώς να απαξιώσετε μία τεράστια επιτυχία, θέλετε τυχαία, θέλετε συγκυριακή, θέλετε κατόπιν εμπεριστατωμένης τεκμηρίωσης, ότι θέλετε πέστε.
      Ένα όμως δεν μπορείτε να κάνετε, να αμφισβητήσετε την τεράστια επιτυχία των προσπαθειών των μελών της επιτροπής.
      Εγώ θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα μέλη της επιτροπής που απαρτίζεται από επιφανείς και ανιδιοτελείς ανθρώπους της κοινωνίας μας όσο και στη Δήμαρχο που είχε τη φαεινή ιδέα να συγκροτήσει την επιτροπή αυτή.
      Κάποτε πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε συλλογικά, γιατί ένας "κούκος" δεν φέρνει τη άνοιξη. Αυτό όμως προϋποθέτει σεβασμό στην αξία και την ικανότητα του καθενός και η κεφαλή να μη νομίζει ότι τα ξέρει όλα και έχει το αλάθητο του Πάπα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Εν τη ενώσει η ισχύς και εν τη διασκέψει η επιτυχία. Καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/1/16 10:48

      Ο.Κ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΟ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
      ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑ.
      Και ο πιό αφελής καταλαβαίνει τι είδους δοσοληψία υπήρχε μεταξύ τους για να απευθύνεται δημόσια με αυτό το τρόπο σε ΜΊΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος3/1/16 21:46

    Ο ευαίσθητος Μάνος
    Ο Μάνος είναι πολύ ευαίσθητος στην δημοσιότητα ,του αρέσει την θέλει ,την λαχταρά , οποίο και να είναι το τίμημα είναι πρόθυμος να το πληρώσει φτάνει να είναι στην επικαιρότητα .Στον παρελθόν είχε βγάλει και εφημερίδα που μέχρι σήμερα την χρησιμοποιεί για προσωπική προβολή και μόνο. Καταπιάνεται με πιασάρικα θέματα όχι ότι τον ενδιαφέρει η επίλυση τους αλλά το να γίνει γνωστό ότι αυτός βοήθησε στη λύση του προβλήματος .Να και τώρα , τι υπάρχει στην επικαιρότητα η Κυνόσουρα εγώ εγώ είναι δικό μου μην μου το πάρετε θα κλιστώ στο Δαφνί όχι όχι λυπηθείτεμαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/1/16 22:45

    Διακρίνω άκρα σιωπή για την ουσία του προβλήματος και τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Κοκκινίδης δεν έχουν απαντηθεί. Αντί λοιπόν ενός γόνιμου διαλόγου που θα μπορούσε ο πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματα του, αυτό που κάνουν οι ανώνυμοι (γνωστοί - άγνωστοι) αισχρολόγοι, είναι αυτό που κάνουν πάντα και ξέρουν πολύ καλά να κάνουν, Βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα και ανοίγουν τον διακόπτη. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να βρομίζουν οι ίδιοι. Αυτό φανερώνει την ανυπαρξία των επιχειρημάτων και το μόνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι η επίλυση των προβλημάτων αλλά να διατηρήσουν την κουκούλα της αισχρολογίας. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
    Πάντοτε επώνυμα
    Μάνος Δερτούζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/1/16 14:25

      Κε Δερτουζο αξιεπαινη η αγωνιωδης προσπαθεια σας να ασχοληθουμε με την ουσια του θεματος της Κυνοσουρας και οχι με αυτους που προσπαθουν απο πολιτικο καιροσκοπισμο να επωφεληθουν απο το θεμα αυτο.Αυτο δεν θελετε να μας πειτε?Θα πρεπει λοιπον να σας θυμησω οτι με την προηγουμενη Δημ. Αρχη ειχατε και το καρπουζι και το μαχαιρι στα χερια σας.Δεν μας λετε τι κανατε τοτε?Ποιες ηταν οι ενεργειες σας για να σταματησει αυτο το εγκλημα της πολιτιστικης κληρονομιας του νησιου μας?Ποια τα αποτελεσματα?
      Θα μας ενημερωσετε με ποιους τροπους αναβαθμισατε τον γονιμο διαλογο που τοσο ευκολα τον επικαλειστε τωρα?
      Γνωριζετε Κε Δερτουζο οτι ειστε δημοσιο προσωπο και εισαστε υποχρεωμενος να δεχτειτε την βασανο της κριτικης( καλοπιστης και κακοπιστης) αναλογα με τις αποψεις του καθε πολιτη.
      Οπως για να σας στειλει ο λαος της Σαλαμινας εσας και την παρεα σας στην αντιπολιτευση κατι δεν κανατε καλα.
      Δεν εχουμε μνημη χρυσοψαρου Κε Δερτουζο.
      Γνωστος και ο βιος και η πολιτεια σας στα κεινα.
      Μ
      Καλη η προσπαθεια της πολιτικης αναβαθμισης σας ασχολουμενος με τοσο σοβαρα θεματα.
      Την ευκαιρια σας την χασατε Κ Δερτουζο.4 χρονια ενα μεγαλο τιποτα.
      Θα πρεπει να βαλετε καλα στο μυαλο σας οτι για το σημερινο χαλι του νησιου δεν ειστε αμοιρος ευθυνων.
      Θα πρεπει να βαλετε καλα στο μυαλο σας οτι δεν εχουμε την διαθεση να παθουμε ολοι το Συνδρομο της Στοκχολμης.
      Καλη η προσπαθεια σας μεσω της δημοσιοτητας να επιπλευσετε σε αυτο το χαλι του νησιου αλλα θελω να σας ενημερωσω οτι και οι φαιλοι μαζι και τα σκατα ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/1/16 16:07

      Ο Μάνος ανένηψε, τους άλλους που ανακατεύουν τα σκατά να μέμφεσαι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/1/16 16:55

      Πως ανενηψε? Γλυφοντας με ερπην τον Μηνα ? Μπας και γλυτωσει?

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος4/1/16 18:06

      Στον ανώνυμο 14:25
      Στον ανώνυμο ……
      Δεν καταλαβαίνω πως θέλετε διάλογο και ζητάτε απαντήσεις, όταν σεις ο ίδιος καλύπτεσθε κάτω από την ανωνυμία σας και χωρίς να το θέλετε ή το επιδιώκετε, δυστυχώς για σας γίνεσθε ένα με όλους αυτούς τους ανώνυμους- αισχρολόγους κουκουλοφόρους που μπορείτε με την άνεση που σας παρέχει η ανωνυμία σας, να αποκαλείτε τον συνομιλητή σας φελλό που επιπλέει με τα σκατά. Επιδιώκετε λοιπόν τον διάλογο και ζητάτε απαντήσεις από ένα πρόσωπο που προτού σας απαντήσει τον βρίζετε χυδαία. Δεν έχετε το σθένος και τον πολιτικό ανδρισμό να γράψετε το όνομά σας. Και δικαίως συγκαταλέγεσθε όπως πολύ σοφά ανέρφερε ο κ. Κονκκινίδης σε ένα σχόλιό του, στην κατηγορία των σκωληκοειδών και των ερπετών.
      Παρόλα αυτά εγώ θα σας απαντήσω.
      Κύριε ανώνυμε αισχρολόγε θέλω να σας πω ότι η ασέλγεια κατά της Κυνόσουρας και των Αρχαιολογικών χώρων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας δεν έγινε τα τελευταία 4 χρόνια. Στην Κυνόσουρα ασέλγησαν πολλοί σε εγκλήματα όχι στιγμιαία αλλά διαρκείας πριν από πολλά χρόνια.
      Άρα τα εγκλήματα έγιναν πριν από πολλά χρόνια. Έχουν λοιπόν καίριες ευθύνες όλοι που την εποχή των εγκλημάτων σιωπούσαν και ο βάρβαρος «κατακτητής» αλώνιζε και ασελγούσε στην ιστορία μας Χρέος όμως όλων των Δημοτικών αρχών και της δικής μας ήταν τα «εγκλήματα» αυτά που διαπράχθηκαν στην Κυνόσουρα και όχι μόνο να εξιχνιαστούν και οι «κατακτητές» να αποχωρήσουν. Στο μέτρο που μου αναλογεί η ευθύνη την αναλαμβάνω. Εσείς όμως δεν λέτε ποιος είστε και τι κάνατε όταν τα εγκλήματα αυτά εις βάρος της Ιστορίας συνέβαιναν ή τι ενέργειες κάνατε για να αποχωρήσουν οι κατακτητές.
      Συνεχίζετε και γράφετε κε ανώνυμε αισχρολόγε «Κε Δερτουζο οτι ειστε δημοσιο προσωπο και εισαστε υποχρεωμενος να δεχτειτε την βασανο της κριτικης( καλοπιστης και κακοπιστης) αναλογα με τις αποψεις του….» Αυτήν την αντίληψη έχετε για την Πολιτική κε ανώνυμε αισχρολόγε; Επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει ο καθένας ανώνυμος σχολιαστής να βγάζει τα εσώψυχά του και να δέχομαι την βάσανο της κακόπιστης κριτικής; Επειδή είμαι Δημόσιο πρόσωπο έχετε την άποψη και δεν ντρέπεστε, ότι δικαιούστε εσείς να θίγετε την τιμή μου και την υπόληψη μου ; Δέχομαι τον καλόπιστο διάλογο όχι όμως επειδή ασχολούμαι με τα κοινά θα πρέπει να δέχομαι εσένα τον ανώνυμο αισχρολόγο και να με βρίζεις χυδαία;
      Λέτε κε ανώνυμε « Όπως για να σας στείλει ο λαός της Σαλαμίνας εσάς και την παρέα σας στην αντιπολίτευση κάτι δεν κάνατε καλά.»
      Σας απαντώ κε ανώνυμε ότι σίγουρα κάτι δεν κάναμε καλά και για μία ήττα δεν φταίει μόνο ο διαιτητής, φταίει και ο προπονητής φταίνε και οι παίκτες. Μην απαξιώνετε όμως καμιά Δημοτική Αρχή όλοι κάτι έχουν κάνει και μεις κε ανώνυμε κάτι καλό κάναμε και δεν είναι της παρούσης να εξηγήσουμε.
      Τελειώνοντας λέτε και κάτι άλλο κε ανώνυμε «Κε Δερτουζο.
      Γνωστός και ο βιος και η πολιτεία σας στα κοινά…»
      Ανώνυμε αισχρολόγε , ελεεινέ και τρισάθλιε που βρίζεις εκ του ασφαλούς φορώντας την κουκούλα , είμαι υπερήφανος για την πορεία μου στα κοινά. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα 17 χρόνια ως Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου με τιμιότητα και μεγάλο έργο (αυτό τουλάχιστον λένε στην περιοχή μου). είμαι υπερήφανος που ασχολούμαι ανιδιοτελώς 25 χρόνια με το δασικό πρόβλημα της Σαλαμίνας, είμαι υπερήφανος για την παρουσία μου στον Δήμο 3,5 χρόνια και αυτό το καταμαρτυρούν οι χιλιάδες πολίτες που εξυπηρέτησα. Είμαι υπερήφανος που αυτή τη στιγμή συμμετέχω σε μία Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας μαζί με άλλους πολίτες του νησιού όπου η συμβολή τους είναι πολύ μεγάλη και πετύχαμε σε 2 μήνες αυτά που δεν είχαν επιτευχθεί επί πολλά χρόνια.
      Το σχόλιό σας ήταν μία προσωπική επίθεση στο πρόσωπό μου χωρίς να βοηθήσετε , χωρίς να εκφέρετε άποψη. Όσο διατηρείτε την ανωνυμία σας και φοράτε την κουκούλα δεν διαφέρετε από τους χυδαιολόγους φελλούς που κατακλύζουν τα blogs καθημερινά . Τελειώνω με την δική σας έκφραση….. «θέλω να σας ενημερώσω ότι και οι φαιλοί μαζί και τα σκατά ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ!!!!!!!!! κε ανώνυμε…...

      Y.Γ βγάλτε την κουκούλα να συζητήσουμε

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος4/1/16 18:08

      Στον ανώνυμο ……
      Δεν καταλαβαίνω πως θέλετε διάλογο και ζητάτε απαντήσεις, όταν σεις ο ίδιος καλύπτεσθε κάτω από την ανωνυμία σας και χωρίς να το θέλετε ή το επιδιώκετε, δυστυχώς για σας γίνεσθε ένα με όλους αυτούς τους ανώνυμους- αισχρολόγους κουκουλοφόρους που μπορείτε με την άνεση που σας παρέχει η ανωνυμία σας, να αποκαλείτε τον συνομιλητή σας φελλό που επιπλέει με τα σκατά. Επιδιώκετε λοιπόν τον διάλογο και ζητάτε απαντήσεις από ένα πρόσωπο που προτού σας απαντήσει τον βρίζετε χυδαία. Δεν έχετε το σθένος και τον πολιτικό ανδρισμό να γράψετε το όνομά σας. Και δικαίως συγκαταλέγεσθε όπως πολύ σοφά ανέρφερε ο κ. Κονκκινίδης σε ένα σχόλιό του, στην κατηγορία των σκωληκοειδών και των ερπετών.
      Παρόλα αυτά εγώ θα σας απαντήσω.
      Κύριε ανώνυμε αισχρολόγε θέλω να σας πω ότι η ασέλγεια κατά της Κυνόσουρας και των Αρχαιολογικών χώρων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας δεν έγινε τα τελευταία 4 χρόνια. Στην Κυνόσουρα ασέλγησαν πολλοί σε εγκλήματα όχι στιγμιαία αλλά διαρκείας πριν από πολλά χρόνια.
      Άρα τα εγκλήματα έγιναν πριν από πολλά χρόνια. Έχουν λοιπόν καίριες ευθύνες όλοι που την εποχή των εγκλημάτων σιωπούσαν και ο βάρβαρος «κατακτητής» αλώνιζε και ασελγούσε στην ιστορία μας Χρέος όμως όλων των Δημοτικών αρχών και της δικής μας ήταν τα «εγκλήματα» αυτά που διαπράχθηκαν στην Κυνόσουρα και όχι μόνο να εξιχνιαστούν και οι «κατακτητές» να αποχωρήσουν. Στο μέτρο που μου αναλογεί η ευθύνη την αναλαμβάνω. Εσείς όμως δεν λέτε ποιος είστε και τι κάνατε όταν τα εγκλήματα αυτά εις βάρος της Ιστορίας συνέβαιναν ή τι ενέργειες κάνατε για να αποχωρήσουν οι κατακτητές.
      Συνεχίζετε και γράφετε κε ανώνυμε αισχρολόγε «Κε Δερτουζο οτι ειστε δημοσιο προσωπο και εισαστε υποχρεωμενος να δεχτειτε την βασανο της κριτικης( καλοπιστης και κακοπιστης) αναλογα με τις αποψεις του….» Αυτήν την αντίληψη έχετε για την Πολιτική κε ανώνυμε αισχρολόγε; Επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει ο καθένας ανώνυμος σχολιαστής να βγάζει τα εσώψυχά του και να δέχομαι την βάσανο της κακόπιστης κριτικής; Επειδή είμαι Δημόσιο πρόσωπο έχετε την άποψη και δεν ντρέπεστε, ότι δικαιούστε εσείς να θίγετε την τιμή μου και την υπόληψη μου ; Δέχομαι τον καλόπιστο διάλογο όχι όμως επειδή ασχολούμαι με τα κοινά θα πρέπει να δέχομαι εσένα τον ανώνυμο αισχρολόγο και να με βρίζεις χυδαία;
      Λέτε κε ανώνυμε « Όπως για να σας στείλει ο λαός της Σαλαμίνας εσάς και την παρέα σας στην αντιπολίτευση κάτι δεν κάνατε καλά.»
      Σας απαντώ κε ανώνυμε ότι σίγουρα κάτι δεν κάναμε καλά και για μία ήττα δεν φταίει μόνο ο διαιτητής, φταίει και ο προπονητής φταίνε και οι παίκτες. Μην απαξιώνετε όμως καμιά Δημοτική Αρχή όλοι κάτι έχουν κάνει και μεις κε ανώνυμε κάτι καλό κάναμε και δεν είναι της παρούσης να εξηγήσουμε.
      Τελειώνοντας λέτε και κάτι άλλο κε ανώνυμε «Κε Δερτουζο.
      Γνωστός και ο βιος και η πολιτεία σας στα κοινά…»
      Ανώνυμε αισχρολόγε , ελεεινέ και τρισάθλιε που βρίζεις εκ του ασφαλούς φορώντας την κουκούλα , είμαι υπερήφανος για την πορεία μου στα κοινά. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα 17 χρόνια ως Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου με τιμιότητα και μεγάλο έργο (αυτό τουλάχιστον λένε στην περιοχή μου). είμαι υπερήφανος που ασχολούμαι ανιδιοτελώς 25 χρόνια με το δασικό πρόβλημα της Σαλαμίνας, είμαι υπερήφανος για την παρουσία μου στον Δήμο 3,5 χρόνια και αυτό το καταμαρτυρούν οι χιλιάδες πολίτες που εξυπηρέτησα. Είμαι υπερήφανος που αυτή τη στιγμή συμμετέχω σε μία Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας μαζί με άλλους πολίτες του νησιού όπου η συμβολή τους είναι πολύ μεγάλη και πετύχαμε σε 2 μήνες αυτά που δεν είχαν επιτευχθεί επί πολλά χρόνια.
      Το σχόλιό σας ήταν μία προσωπική επίθεση στο πρόσωπό μου χωρίς να βοηθήσετε , χωρίς να εκφέρετε άποψη. Όσο διατηρείτε την ανωνυμία σας και φοράτε την κουκούλα δεν διαφέρετε από τους χυδαιολόγους φελλούς που κατακλύζουν τα blogw καθημερινά . Τελειώνω με την δική σας έκφραση….. «θελω να σας ενημερωσω οτι και οι φαιλοι μαζι και τα σκατα ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ!!!!!!!!! κε ανώνυμε…..

      Υ.Γ Βγάλτε την κουκούλα να συζητήσουμε

      Πάντα επώνυμα


      Μάνος Δερτούζος

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος3/1/16 23:21

    Μάνο θέλεις δημοσιότητα , γραφείς στο blog που είναι κατασκευασμένο για να γράφου οι ανώνυμοι , θα μπορούσες να τα γράψεις αυτά στο fb θέλεις όμως και το κοινό του blogs . Εάν γράψεις ανώνυμα χάνεις τον στόχο σου έτσι γράφεις αυτά που πρέπει να γράψεις ανώνυμα και όλα τα άλλα επώνυμα γιατί αλλιώς πως θα γίνεις γνωστός στο ευρύ κοινό ότι εσύ θα επιλύσεις οριστικά το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/1/16 23:49

    Όπως βλέπουμε, ο ανώνυμος λασπολόγος του aiantis.blogspot, ξεφούσκωσε απότομα. Δεν τολμάει ούτε ανώνυμα να απαντήσει. Αναμενόμενο κύριε γνωστέ-άγνωστε.
    Σημειώνω ότι τους χάρτες που δημοσιεύει σε προηγούμενη ανάρτηση, τους έδωσα εγώ σε συγκεκριμένο πρόσωπο στην Διαπαραταξιακή αλλά δεν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και έμπλεξε τα μπούτια του.
    Εξήγησέ μας κύριε γνωστέ-άγνωστε πού είναι οι απαλλοτριωμένες εκτάσεις που σημειώνονται με πράσινο χρώμα στο υπόμνημα; Μην ψάχνεις άδικα, είναι από άλλο... ανέκδοτο. Γενικά είσαστε από άλλο ανέκδοτο κυρίες και κύριοι του aiantis.blogspot. Μάλλον χάνω το χρόνο μου.
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/1/16 00:47

    http://aiantis.blogspot.gr:
    Κυρία Δήμαρχε και κύριοι της Διαπαραταξιακής έστω και την ύστατη στιγμή δείτε το πρόβλημα σοβαρά. Ξεπουλιέται η πολιτιστική μας κληρονομιά ! ξεπουλιέται η Σαλαμίνα ! με την ανοχή και την ευθύνη σας ! Περισώστε ότι μπορείτε να περισώσετε ! αν δεν είναι πλέον πολύ αργά! μη γράψετε την πιο μαύρη σελίδα της Ιστορίας του νησιού μας !

    Πες μας τσιράκι του Σπανομερίτη, τι έκανες τόσα χρόνια που ξεπουλιόταν η Σαλαμίνα? Τα έπιανες ή στον έπιαναν;
    Τι άλλο έπρεπε να κάνει η Διαπαραταξιακή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/1/16 07:24

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/1/16 13:43

    Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ

    ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/1/16 15:27

    Ιδιαίτερα Δημάρχου είναι ή κυρία Ανουστη.
    Τα αλλά είναι απλά για να λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/1/16 15:29

      Πέταξαν πάλι την μπάλα στην Σοφία ..στην ( εξέδρα ) ήθελα να πω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/1/16 16:20

      Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ. ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/1/16 16:25

      εΓω δεν θα παρω τιποτα τα πηρατε ολα και εγω ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ δεν πηρα ουτε ΕΝΑ ΟΥΙΣΚΙ


      Ε ΚΥΡΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΥΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΗ ΝΑΝΝΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΡΕΖΙΛΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος4/1/16 18:10

      Όποια τις πηρε να ντρέπεται. Οι άλλες γιατί ; Και δεν ήταν κορίτσι του γραφείου .απλά ένα από τα κορίτσια γνωρίζει πολύ καλά.και μην κανουντις θιγμενες.θα βγάλω το ένα κορίτσι που γνωρίζει και θα τρέχουν.αυτά.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος4/1/16 15:55

    Βάγια τα έμαθες τα νέα; Πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένη και μάλιστα γουλί.
    Δεν στα είπαν καλά οι Μαρούδης, Κριτσίκης, Μηνάς.
    Με ποιον πήγατε να τα βάλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/1/16 15:58

    Βάγια το ΙΚΑ γνώριζε ότι ο πατέρας σου δούλευε κανονικά την εταιρία σου για να του κόψει την σύνταξη;
    Το ΣΔΟΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/1/16 16:39

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΙ???????? ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΓΟΥΡΙΚΟ ΤΟ 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/1/16 16:49

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΠΕΝΕΒΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ.ΡΟΥΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος4/1/16 16:57

    ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ,ΡΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/1/16 18:50

    μαστροκολε ο ασκος του αιολου,αφου ηταν ενας ρε μαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος4/1/16 21:33

    ρε Μάνο τον πούλησες τον Γιαννάκη άρε Μάνο κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος5/1/16 00:13

    Ο Μάνος δεν πουλάει κανέναν ! Αυτός πού πούλησε τον Μάνο είναι ο Τσάβες ,όπως πούλησε τον μαρουδη,κριτσικη ,μπουτση,αστρακο,τραυλο,Μακρή,φουρικη,τσαλικογλου,βενετσανο,και τόσους άλλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος5/1/16 04:11

    ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΛΕΣ????ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ!!!!ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΞΕΧΑΣΕΣ.

    ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΤΖΑΒΕΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/1/16 09:28

      Εγώ βλέπω το Μάνο να τα χώνει και στον πρώην και στη νυν. Βάρτους Μάνο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/1/16 10:14

      Ρε βλάκα 04:11, αυτοί τον φέρανε με 7 μονάδες πρώτο την Α΄Κυριακή.
      Την Β' Κυριακή όμως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ο κόσμος ψηφίζει Δήμαρχο κι όχι δημ συμβούλους, κι εκεί ο τσάβες έδειξε την αξία του, κατατροπώθηκε από τη Νάννου που όχι μόνο κάλυψε τις 7 μονάδες διαφορά αλλά ανέβηκε κι άλλες 10. Αυτό σημαίνει ότι ο τσάβες έχει ακέραιη την ευθύνη της ήττας του συνδυασμού και θα πρέπει να πάει στα τσακίδια γιατί μας χαντάκωσε.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/1/16 15:28

      Μη μου το θυμίζετε αυτό παρακαλώ!!
      Εφτασα στη πηγή και νερό δεν ήπια!
      Μπορεί να είμαι απατεώνας αλλά είμαι και ευαίσθητος

      τσαβες

      Διαγραφή
  26. Ανώνυμος6/1/16 16:34

    ε Δερτουζο αν δεν κανω λαθος για ολα τα εργα του Πασχαλουδη, ο εντεταλμενος (υπευθυνος), ησουν ΕΣΥ !!!!!!Δεν σε ακουσαμε να περνεις καθαρη θεση!!!! Τα εκανε τα εργα ναι Η οχι?Του χρωστατε λαφτα ναι Η οχι?? Για να σε ακουσω!!! Γιατι αφησαμε τα δαση και εχουμε το αλλο πιασαρικο θεμα τα της Κυνοσουρας.
    Απάντησε αν μπορεις και μην πετας την μπαλα στην εξεδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος7/1/16 20:17

    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΟ ΣΟΦΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος7/1/16 20:37

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.