Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Ιαν 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ”

ΘΕΜΑ: ΑΡΓΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ & ΕΟΡΤΩΝ
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Σαλαμίνας διαμαρτύρεται εντόνως για την απόφαση 242/2015 που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας στις 30/12/15(!) και η οποία αφορά άμεσα τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο. Κατά πρώτον θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας  και εν συνεχεία την έντονη διαμαρτυρία μας, για το γεγονός ότι πρώτη φορά ο Σύλλογος δεν ειδοποιήθηκε προκειμένου να παραστεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και μάλιστα όταν θα συζητείτο ένα θέμα το οποίον σχετίζεται με την λειτουργία του συλλόγου, αλλά και με τις ζωές αυτών  που συμμετέχουμε σε αυτόν.

Γνωρίζει καλά και η Τοπική κοινωνία, αλλά και το Δημοτικό  Συμβούλιο, ή τουλάχιστον όφειλε να γνωρίζει, ότι ο εμπορικός κόσμος της Σαλαμίνας με άτυπο δημοψήφισμα αυτού, έχει ήδη αποφασίσει, με συντριπτικό ποσοστόν 98.2%, να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές και τις Αργίες τα καταστήματα. Παρά ταύτα, και όλως παρανόμως, κάποιοι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, διατηρούν τις συγκεκριμένες ημέρες ανοιχτά τα καταστήματά τους και πλουτίζουν εις βάρος των υπολοίπων επαγγελματιών του νησιού, οι οποίοι συμμορφώνονται απολύτως με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας.
Και στο σημείο αυτό ανακύπτουν ορισμένα καίρια ερωτήματα, τα οποία χρήζουν απαντήσεως:
Α. Κυρία Δήμαρχε και κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, θεωρείτε σωστό, ενώ υπάρχει ήδη απόφαση από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο και από τον προηγούμενο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής κ. Κατσικάρη,ώστε να είναι κλειστά τα καταστήματα στη Σαλαμίνα τις προαναφερθείσες ημέρες, να ευνοούνται ώστε να ανοίξουν κάποιες συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες και τώρα παρανόμως και εκτός πλαισίου το πράττουν, δημιουργώνταςμεαυτόντοντρόπο, αθέμιτοανταγωνισμόπροςτουςυπόλοιπουςεπιχειρηματίεςπουσέβονταιτιςαργίεςκαιτιςΚυριακές, οι οποίοι μετά βίας προσπαθούν να επιβιώσουν και να πληρώσουν τα έξοδα των επιχειρήσεών τους (μέσα σε αυτά και τα δημοτικά τέλη που έχουν αυξηθεί κατά 50% τον τελευταίο χρόνο), με αποτέλεσμα να αδικούνται αυτοί κατάφωρα και να οδηγούνται στον μαρασμό;
Β. Η απόφαση των επαγγελματιών της Σαλαμίνας που δεν θέλουν να δουλεύουν σαν σκλάβοι 7 ημέρες την εβδομάδα και θέλουν να κρατήσουν την Κυριακή για να την αφιερώσουν στην οικογένειά τους, στη θρησκεία τους και στον εαυτό τους, δεν μετράει για εσάς;
Γ. Για ποιο λόγο ελήφθη η Απόφαση αυτή, η οποία αγνοεί το 98.2% του εμπορικού κόσμου που λέει ΚΛΕΙΣΤΑ και ευνοεί το 1.8%, με πρόσχημα την στήριξη(;) των οικιστών και των καταστημάτων αυτών, ειδικά όταν γνωρίζετε καλά ότι παρά τον φαινόμενον ως γνωμοδοτικό χαρακτήρα της Απόφασης αυτής, έχει αποκτήσει εν τοις πράγμασιουσιαστικόν χαρακτήρα;
Δ. Τέλος όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με τις Προεδρικές αποφάσεις του 1976 & 1977, κατά τις οποίες η νήσος Σαλαμίνα  δεν συμπεριλήφθηκε στις περιοχές της Χώρας μας οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν Τουριστικές!(ώστε να μας δίδετε το δικαίωμα να λειτουργούμε όλες τις ημέρες του χρόνου.)
Είμαστε όλοι Δημότες Σαλαμίνας κυρία Δήμαρχε και κύριε Αντιπεριφερειάρχη και δικαιούμαστε ίση μεταχείριση.
Περιμένουμε από τη δημοτική αρχή του τόπου αλλά και της Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων να μας προστατέψει και να μη χωρίσει το νησί στις επιχειρήσεις που ευημερούν και στις επιχειρήσεις που αργοπεθαίνουν. 

ΤΟ ΔΣ.

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.