Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

20 Ιαν 2016

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου

Ανεργία, φτώχεια και ένταση της καταστολής κατά των προσφύγων φέρνουν οι αποφάσεις της ΕΕ, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναφέροντας συγκεκριμένα τα παρακάτω :
"Μια ενιαία γραμμή διαπερνά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκέμβρη του 2015 :
Εμβάθυνση της ΟΝΕ σημαίνει ενιαία εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής για τα κέρδη του κεφαλαίου, Συμβούλια ανταγωνιστικότητας και Δημοσιονομικά συμβούλια για αυτόματη περικοπή μισθών-συντάξεων, κοινωνικών παροχών, ενοποίηση των αγορών. Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι για κατάκτηση νέων αγορών, πηγών και δρόμων ενέργειας.
Αυτά γεννάνε ανεργία, φτώχεια, πολέμους, το προσφυγικό δράμα.
Το Συμβούλιο αποφάσισε ένταση της καταστολής κατά προσφύγων και μεταναστών, hotspot διαλογής πάμφθηνου εργατικού δυναμικού που θα περνά τα «έξυπνα σύνορα», ενώ η πλειοψηφία θα αναχαιτίζεται ή θα πνίγεται, θα απελαύνεται ή θα εγκλωβίζεται στην Ελλάδα. Η δημιουργία κατασταλτικής Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής με δικαίωμα επέμβασης χωρίς τη συναίνεση των κρατών βάζει στη λαιμητόμο των ευρωενωσιακών συμφερόντων τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, προωθεί τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με τη Τουρκία, υπό ευρω-ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα.
Αποδεικνύεται καθημερινά : Η ΕΕ, ο καπιταλισμός που υπηρετεί δεν αλλάζουν. Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να ανατρέψει ριζικά αυτή την κατάσταση.

20/01/2016                             Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.