Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Νοε 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ "17H ΝΟΕΜΒΡΗ- ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ"


ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ- ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

Σήμερα, 47 χρόνια μετά, η 17η Νοεμβρίου, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί για όλους μας παντοτινή μνήμη.

Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε ζωντανή την φλόγα, της βούλησης και της ελπίδας, για την δικαίωση του οράματος των χιλιάδων νεαρών πολιορκημένων σε εκείνο το κάστρο της λευτεριάς των τριών ημερών.

Το πνεύμα του Πολυτεχνείου, ως θεμελιώδες συστατικό της συλλογικής μνήμης του Ελληνικού Λαού, είναι παρόν εν μέσω των δυσχερών συνθηκών της πανδημίας.

Και υπάρχει και μια ακόμα μεγαλύτερη ιδέα που έγινε πράξη στο Πολυτεχνείο, εκείνη της θυσίας.

Τα θύματα της πανδημίας είναι αμέτρητα πλέον σε παγκόσμια κλίμακα.

Το ίδιο αμέτρητα είναι και τα θύματα του φόβου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στεκόμαστε, λοιπόν, ταπεινά μπροστά στην μνήμη των αγωνιστών της εποχής, αναλογιζόμαστε το χρέος μας και δίνουμε τον δικό μας διαφορετικό αγώνα.

Έναν αγώνα που πρωτίστως τιμά το υπέρτατο αγαθό της Ζωής αλλά και της Ελευθερίας.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της εργασίας, της δημόσιας παιδείας και υγείας, της ελευθερίας και της ισότητας.

Απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Η αξιοπρέπεια μας, ο αυτοσεβασμός μας είναι η δύναμη μας.

Ας σκεφθούμε, με αφορμή το Πολυτεχνείο, την ευθύνη που στον καθένα μας αναλογεί για το όνειρο, για την υγεία και την ζωή μας στην πράξη……


5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/11/20 19:42

    Το Αρχηγείο Στόλου και ο Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ήδη έχουν προχωρήσει σε σχεδιασμό μεγάλης διάρκειας, ο οποίος περιλαμβάνει την επιφυλακή των Μονάδων αλλά ταυτόχρονα τόσο τη διενέργεια ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αλλά και την συντήρηση για τις απαραίτητες "ανάσες" σε πλοία και πληρώματα. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για τη μεγαλύτερη πρόκληση, την οποία έχει να αντιμετωπίσει το Πολεμικό Ναυτικό εδώ και δεκαετίες και μάλιστα την ώρα που μεγάλος αριθμός Μονάδων έχουν "φορτωθεί" με πολλά χρόνια υπηρεσίας στη θάλασσα.

    Και όσο σημαντική είναι η προσπάθεια των πληρωμάτων τόσο πολύτιμη είναι και των στελεχών στους ναυστάθμους και ναυτικούς Σταθμούς από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο έως το Κυριαμάδι στην Κρήτη την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

    Ταυτόχρονα όμως με την επιφυλακή τουλάχιστον τρεις Μονάδες του Στόλου, δύο φρεγάτες και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης λαμβάνουν μέρος σε Συμμαχικές αποστολές. Πρόκειται για την επιχείρηση "ΕΙΡΗΝΗ" στο Λιβυκό Πέλαγος στην οποία το ΠΝ σταθερά συμμετέχει με φρεγάτα, την "UNIFILL" των Ηνωμένων Εθνών ανοιχτά του Λιβάνου όπου και εκεί η Ελληνική σημαία κυματίζει πάνω σε φρεγάτα ενώ στη Μαύρη Θάλασσα το ΠΝ έστειλε πλοίο γενικής υποστήριξης στο πλαίσιο της NATOικής επιχείρησης SNMCMG2.

    Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες για συνεχή παρουσία των Μονάδων του Στόλου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο είναι μεγάλες, το ΠΝ προσπαθεί στο πλαίσιο του δυνατού να λαμβάνει μέρος σε όλες τις Συμμαχικές ασκήσεις και αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/11/20 19:46

    Παράλληλα, συνεχίζοντας στη γραμμή στήριξης τόσο του Σωτήρη Τσιόδρα όσο και της Επιτροπής Επιστημόνων, ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για επιστημονική επάρκεια του κ. Τσιόδρα και συνολικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία δεν αμφισβητείται στα σοβαρά.

    Ξανθός: Να περιφρουρηθεί το κύρος των ειδικών
    «Εχουμε υποχρέωση όλοι, ειδικά αυτή την κρίσιμη ώρα που χρειάζεται συλλογική κοινωνική ευθύνη, να περιφρουρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία των ειδικών και να αντιστραφεί το κλίμα συνωμοσιολογίας, σκοταδισμού, ανορθολογισμού και αντιεπιστημονικής ρητορικής, που, όπως όλο τον κόσμο, έχει αντιδραστικό και ακροδεξιό πρόσημο», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, αναφορικά με τη φετινή επέτειο του Πολυτχνείου, ο Ανδρέας Ξανθός σημειώνει ότι προφανώς δεν είναι σαν τις προηγούμενες καθώς η πανδημία και το lockdown αλλάζουν αναγκαστικά τα δεδομένα και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα τιμήσουν, με ωριμότητα και υπευθυνότητα, μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. «Η κυβέρνηση όμως βρήκε την ευκαιρία, με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία, να επιδείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι στο δημοκρατικό και αριστερό κόσμο και στις ευαισθησίες του, διολισθαίνοντας στην αστυνομοκρατία και στην εδραίωση «καθεστώτος εξαίρεσης» από τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών», καταλήγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/11/20 19:51

    Αξίζει να αναφερθεί πως ο 42χρονος άνδρας υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, παχυσαρκία και βρογχικό άσθμα και χρειάστηκε άμεσα την υποστήριξη οξυγόνου.

    Εκτός από το ιδιωτικό ιατρείο ο γνωστός πνευμονολόγος εργαζόταν και σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ είχε σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Συγκινήση προκάλεσε το μήνυμα που είχε γράψει πριν από τρεις μήνες και στο οποίο έγραφε τα εξής: «ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ. Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση. Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία αλλά ανέκαθεν. Δεν τους θέλουμε βρε αδερφέ. Μας χαλάνε τη ζαχαρένια μας, μας ζαλίζουν γενικώς ενώ είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως πέρα από την αφεντιά μας κανείς δεν φτουράει μια σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά ρε μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε Στα ιατρικά ρε φίλε; Σε αυτά που χρειάζονται κανα δυο χρόνια μέχρι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ DNA και RNA, βακτηρίων και ιών, μεταγραφής και μετάφρασης, θνησιμότητας και θνητότητας; Στα ιατρικά ρε φίλε; Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon; Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί “για την καρδιά”; Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους; Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε “σπυράκι”, η φλεγμονή “κοκκινίλα” και η κρεατινίνη “βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου;”; Και ξαφνικά τι; Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος; Όχι αδερφέ. Δεν στο παίζω έξυπνος. Κι εγώ όταν ανοίγω το καπό από το αμάξι, το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι το καπάκι για να βάλω νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, μαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή και ρίχνω κλωτσιά στον πύργο μπας και πάρει ξανά μπροστά, πάω να κουρέψω μόνος το μαλλί και βγαίνω από το μπάνιο χειρότερος και από κατσίκι κουρεμένο, πάω να το παίξω εκπαιδευτικός στο παιδί μου και καταλήγουμε τσακωμένοι εγώ στο ένα δωμάτιο αγκαλιά με τη Λόλα και αυτό στο δικό του… Όχι λοιπόν. Δεν στο παίζω έξυπνος και υπεράνω γιατί ο καθένας έχει το δικό του βάρος σε αυτή τη ζωή. Απλά ρε φίλε, εδώ μιλάμε για Ιατρική. Και η Ιατρική είναι πείραμα, δοκιμή, παρατήρηση, μελέτη. Η Ιατρική είναι εμπεριστατωμένη γνώση, τεκμηρίωση, πρωτόκολλα, διαδικασίες. Η Ιατρική είναι εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν μηχανισμούς, σηματοδοτικά μονοπάτια, κινάσες, φωσφορυλιώσεις , υποδοχείς, κυτταροκίνες, αποπτώσεις και τόσα άλλα. Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας και την παρόλα του κάθε αποψάκια που νομίζει ο καημένος πως αποδομεί όλο αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα της επιστήμης με ένα “τα εμβόλια σκοτώνουν”. Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του.
    Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν ειναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/11/20 08:10

    67 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς που κοροϊδεύε τοσα χρονια ότι ήταν παιδιατρος
    Αλλά αν είχε ευαισθησίες θα είχε δημοσιεύσει το πτυχίο της και θα είχε κάνει και μηνυσαρα στον εκδοτη
    Τα συμπεράσματα δικά σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/11/20 20:56

    Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή,

    Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
    “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή .
    , από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.