Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Νοε 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας


Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο   Κ Ε Ν Τ Ρ Ο   Σ Α Λ Α Μ Ι Ν Α Σ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας αλλά και, γενικότερα, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση όλων των δομών Υγειονομικού ενδιαφέροντος του Νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, με σχετικό έγγραφο τους το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας αναφέρεται  στην γενικότερη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας εν μέσω του δεύτερου κύματος πανδημίας με όλους τους πολίτες να ζουν στην ανασφάλεια για την υγεία τους και με τεράστια οικονομικά προβλήματα χωρίς εκ μέρους της Κυβέρνησης να έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για την θωράκιση του συστήματος Υγείας με τις μαζικές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού πριν μας «χτυπήσει» το δεύτερο και πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας και την δημιουργία ΜΕΘ που να αναλογούν στον πληθυσμό της Χώρας.

Επιπλέον, τραγική είναι η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τον κόσμο που αναγκάζεται να μετακινείται για λόγους εργασίας στοιβαγμένους κυριολεκτικά ενώ μια ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα ferryboat  όπου τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να συνωστίζονται και να εγκυμονούν κινδύνους για την εξάπλωση του ιού.

Ειδικότερα για την Σαλαμίνα και την ανύπαρκτη δημόσια  υγειονομική περίθαλψη γίνεται αναφορά στο Κέντρο Υγείας όπου ο ελάχιστος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών δεν επιτρέπει την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που επιβάλλει η πανδημία ενώ υπάρχουν μόνο δυο ασθενοφόρα που δεν επαρκούν και δεν υπάρχει κινητή μονάδα όπως και πολλές ειδικότητες ιατρών.

Μεταξύ των διεκδικήσεων αναφέρονται:

-οι προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές δομές του νησιού.

-Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες ασθενοφόρων

-Φαρμακείο στο Κέντρο Υγείας για την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε ανέργους, καρκινοπαθείς και όλες τις ευπαθείς ομάδες

-Να στελεχωθούν όλα τα Νοσοκομεία του Πειραιά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

-Δωρεάν-μαζικά να γίνουν τέστ για τον covid-19 σε όλους τους πολίτες.

-Να παρθούν άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ Αθήνας – Πειραιά και στα ferry-boat.

Συνυπογράφουμε τα ανωτέρω αιτήματα και συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020.


9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/11/20 07:48

    Στην φωτο της εφημερίδας βλέπουμε ολοκάθαρα την σφραγίδα ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Κ.Υ Στην πραγματικότητα ΟΥΤΕ παιδίατρος του κέντρου υγείας ήταν γιατί στα χαρτιά ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ήταν γενικός Ιατρός του Κεντρου Υγείας ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ιδιώτης ιατρός διότι στα κέντρα υγείας οι εργαζόμενοι ιατροί ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να χουν ιατρεία έξω από αυτά!! Οσο κι αν το σβήνετε αυτό το σχόλιο είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ που όλοι καταλαβαίνουμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/11/20 13:14

      Πω πω! Κοιμάται και ξυπνάει μ'αυτή τη σκέψη ο ανώμαλος!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/11/20 05:40

      Έφτασε σ αυτό το σημείο;καλά να πάθει
      εσύ δεν έχεις ίχνος απο φιλότιμο που
      το γράφεις;ντροπή σου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/20 09:49

    Documento
    Γράφει ο Φέλιξ
    Ο Δένδιας παραδίδει τον Άδωνη στη χλεύη

    Φωτογραφία: Twitter.com/ CFragoyiannis

    Φέλιξ

    Δημοσίευση
    18.11.2020 | 09:07 Ανανέωση
    18.11.2020 | 09:37
    Η φωτογραφία με τον Άδωνη, να φωτογραφίζει τα ταβάνια και τους πολυελαίους κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στο Αμπού Ντάμπι, αποτελεί από χθες ένα χάρμα οφθαλμών στο διαδίκτυο.


    Στη φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με τον υπουργό Βιομηχανίας, Sultan Al Jaber, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρακολουθεί με προσήλωση τη συζήτηση και ανάμεσά τους, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ξαπλωμένος σχεδόν ανάσκελα στην πολυθρόνα, φωτογραφίζει τα φωτιστικά.

    Το τι γράφτηκε στα social media για τον Υπουργό των πολυελαίων, ήταν χωρίς έλεος. Καλά να μην έχει αρμοδιότητες ο Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά να το δηλώνει ο ίδιος παίζοντας με το κινητό την ώρα της επίσημης επίσκεψη πάει πολύ.

    Κάτω ωστόσο από το γελοίο του πράγματος (και του Αδώνιδος) υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, μοιράστηκαν στα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, από το Υπουργείο Εξωτερικών με ευθύνη του Νίκου Δένδια. Δηλαδή το επιτελείο του Νίκου Δένδια, είναι αυτό που μοίρασε τις φωτογραφίες με τον Άδωνη τουρίστα την ώρα των επίσημων συνομιλιών και τον παρέδωσε στη χλεύη του κόσμου.

    Να το έκανε πάνω στη φούρια της δουλειάς; Ή ήταν ένα ατύχημα που πέτυχε. Γιατί όπως λένε, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Και οι λέξεις που γράφτηκαν για τον Υπουργό Ανάπτυξης από χθες είναι πολλές: «γελοίος», «παραλίας», «τουρίστας», «καραγκιόζης που κάνει τον υπουργό», «ντροπή της χώρας» και άλλα πολλά. Μπράβο στον κύριο Δένδια. Δεκάδες αρθρογράφοι να έγραφαν, δεν θα έφταναν την ευγλωττία που επέδειξε.

    ΥΓ Βέβαια για την περαιτέρω γελοιοποίηση πάλεψε και ο Άδωνης αυτοπροσώπως. Ως απάντηση στο φωτογραφικό ενσταντανέ, έγραψε πως δεν ήταν επίσημη συνάντηση αλλά η αίθουσα vip του αεροδρομίου. Πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες ως λαός που δεν έριξε και κανέναν υπνάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/11/20 15:51

    Θα του έκοψε την μίσθωση ο Μανωλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/11/20 13:15

    γιατί μας πετάς στα ευαίσθητα
    αυτάκια μας,ότι σαβουρομουσικες
    διαθέτει η μεγάααααλη συλλογή
    σου; χώρισε σε ομάδες τα σπάνια
    βινύλια,για να ικανοποιείς όλους
    τους ακροατές σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/11/20 13:36

    *εμείς φταίμε που έως τώρα
    ακούμε το πεπαλαιωμένο σου
    ραδιόφωνο,αν δεν αλλάξεις,
    τώρα το ύφος των ασμάτων
    άκου μόνος σου τις στριγγλιες,
    που δεν τις ακού,τον ρυθμίζεις
    τον διάολο,και όποιον πάρη,
    *δική σου ομολογία γραπτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/11/20 13:51

    μπες μεσα σε μια αλουμινοτρατα,
    και συρε για ανοιχτα πελαγα η
    περιπτωση σου δεν εχει γιατρια,
    ποτε ξανα δεν θα ασχολειθουμε
    με το ραδιόφωνο σου,ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/11/20 23:30

    Και το χειρότερο; δεν έχεις
    φωτογένεια όπως ο δήμαρχος,
    ραδιόφωνο τέλος.
    Γράφουμε όμως σχόλια μέχρι να
    πάρεις ανάποδες,κ να μας διαγράψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.