Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Νοε 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΉ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΜΜ


Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη στάση της Δημοτικής Αρχής που εν μέσω πανδημίας βάζει τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων πάνω από την προστασία της υγείας των κατοίκων του νησιού.

Στις 18/11/2020 διεξήχθη η 28η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη). Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η Μαρία Παπαελευθερίου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας με το πορθμείο του Περάματος και το λιμάνι του Πειραιά. μετά την μείωση δρομολογίων.

Συγκεκριμένα εν μέσω πανδημίας υπάρχει σοβαρή μείωση των δρομολογίων στα καραβάκια που κάνουν το δρομολόγιο Σαλαμίνα-Πειραιά όπως και στα ferry boat που κάνουν το δρομολόγιο Σαλαμίνα – Πέραμα. Με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα φαινόμενα καθημερινού συνωστισμού μετατρέποντας τα σε εστίες εξάπλωσης του κωρονοϊού και επιπλέον δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία στους κατοίκους της Σαλαμίνας. Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στις τραγικές ελλείψεις στις υγειονομικές υποδομές του νησιού που ήδη έχει αφήσει έκθετους τους κατοίκους της Σαλαμίνας.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε απαράδεκτη την στάση του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του που αρνήθηκαν να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό το σοβαρό και «έκτακτου» χαρακτήρα ζητήματος που αφορά όλους μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας να υιοθετήσει και να διεκδικήσει:

1) Nα επανέλθουν τα δρομολόγια των ferry boat και της γραμμής Σαλαμίνας Πειραιά όπως ήταν πριν και εκτιμώντας τις ανάγκες που δημιουργούνται από τον νέο κύμα πανδημίας που είναι σε εξέλιξη να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούν αποστάσεις για την μη εξάπλωση του κωρονοϊού.

2) Να δρομολογηθούν εκ νέου λεωφορεία και να καλύψουν το δρομολόγιο που ακολουθούσαν τα λεωφορεία Γ18- Β18 .

3) Να υπάρξουν μειώσεις σε όλα τα εισιτήρια και απαλλαγή σε ευπαθής ομάδες, ανέργους κ.α.

Επίσης καταγγέλλουμε την στάση του Δημάρχου και ορισμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξής τους που καταψήφισαν το αναγκαίο αίτημα που κατέθεσε , εκτός ημερησίας διάταξης, η Λαϊκή Συσπείρωση για να εγκατασταθεί στην Σαλαμίνα κινητό συνεργείο rapid test και να διεξάγονται δωρεάν τεστ στους κατοίκους του νησιού . Το Θέμα πέρασε με πλειοψηφία.

Δημοτική Σύμβουλος

Μαρία Παπαελευθερίου

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/11/20 17:56

    Ας σοβαρευτούμε λιγο
    Ζητάμε από την Μπογρη να πάει κόντρα στα Ναυπηγεία όταν συγγενικο της πρόσωπο έχει δραστηριότητα στην περιοχή καθώς και ναυπηγείο?
    Και δεν σταματάει εκεί αλλά η κ. ΜΠΟΓΡΗ ζητάει ραντεβού και από αλλούς καραβοκιρηδες της περιοχης
    Για προσωπικούς της λόγους άραγε εεεεεε?


    Η μήπως είναι σαν το ραντεβού της Αθήνας κ. ΜΠΟΓΡΗ....... ΜΕ θέμα Διαλυτήρια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/20 18:15

    Ακούγετε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα πάρει το λιμάνι στο βουρκαρι για να κάνει μαρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/20 20:56

    Κυρια Ναννου Ρουλα σας ακουω σε ενα ΒΙΝΤΕΑΚΙ 4/10/2010/ να λετε υπηρχε κακοδιαχειρηση και υλικα που πεταγω ντουσαν στη χωματερη τα 8, προηγουμενα χρονια με αποτελεσμα ο ΔΗΜΟΣ να ειναι χρεωμενος 50.000.000. τι εχετε να πειτε ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ΡΟΥΛΑ
    Αυτό το Βιντεακι είναι από την κεντρίκη ομιλία της κ. ΝΑΝΝΟΥ ΤΟ 2010
    ΚΑΤΗΡΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΦΡΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/20 21:57

    Η μήπως είναι σαν το ραντεβού της Αθήνας κ. ΜΠΟΓΡΗ....... ΜΕ θέμα Διαλυτήρια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/11/20 22:03

    η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του και όχι η συνεχής αποψίλωση αυτού, που γίνεται από διοικητικούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και αναγκαιότητες που έχουν οι κάτοικοι του νησιού σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
    Όσο αφορά την περίοδο που εμείς είχαμε την διοίκηση του δήμου (01-01-2011 έως και 31-08-2014) εκπονήσαμε και καταθέσαμε μαζί με την κ. Καραγιάννη- Αντωνίου Λούλα (τέλος του 2013) στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής (Λ. Συγγρού 100) όπου προΐστατο ο κ. Λέμας Κωνσταντίνος- και πάντα σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για τα έργα κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη- πλήρη μελέτη που περιελάμβανε την επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων ( καθ΄ύψος και οριζοντίως ) όπως επίσης και την προμήθεια νέου μηχανολογικού και ιατρικού εξοπλισμού. Η πορεία της οποίας (και φυσικά δεν είναι η μόνη) ως προς την ένταξή της τα τελευταία πέντε χρόνια αγνοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/11/20 22:12

    Α. Η υφιστάμενη κατάσταση του Κέντρου Υγείας θα πρέπει να αλλάξει ριζικά (δηλαδή "απαιτεί νυστέρι") στον τρόπο λειτουργίας του,
    α) ως προς τον τύπο, αφού πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε Κέντρο Υγείας Aστικού Tύπου,
    β) ως προς την κτιριακή δομή του ( επέκταση των εγκαταστάσεών του),
    γ) ως προς στην επαύξηση του μηχανολογικού- ιατρικού εξοπλισμού του.
    Επιπλέον βέβαια, αναγκαίο και άμεσο μέτρο και συνακόλουθο των ανωτέρω είναι η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του και όχι η συνεχής αποψίλωση αυτού, που γίνεται από διοικητικούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και αναγκαιότητες που έχουν οι κάτοικοι του νησιού σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
    Όσο αφορά την περίοδο που εμείς είχαμε την διοίκηση του δήμου (01-01-2011 έως και 31-08-2014) εκπονήσαμε και καταθέσαμε μαζί με την κ. Καραγιάννη- Αντωνίου Λούλα (τέλος του 2013) στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής (Λ. Συγγρού 100) όπου προΐστατο ο κ. Λέμας Κωνσταντίνος- και πάντα σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για τα έργα κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη- πλήρη μελέτη που περιελάμβανε την επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων ( καθ΄ύψος και οριζοντίως ) όπως επίσης και την προμήθεια νέου μηχανολογικού και ιατρικού εξοπλισμού. Η πορεία της οποίας (και φυσικά δεν είναι η μόνη) ως προς την ένταξή της τα τελευταία πέντε χρόνια αγνοείται...
    Β. Εξυπακούεται ότι οι οχλήσεις μας στην Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων για περαιτέρω στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ήταν συνεχείς, βρίσκοντας δυστυχώς τις περισσότερες φορές "ώτα μη ακούοντα".
    Όμως το πρόβλημα πράγματι παραμένει μεγάλο και γι' αυτό θα χρειαστεί από την πρώτη μέρα της όποιας νέας διοίκησης του δήμου, η ιεράρχηση της ένταξης της προαναφερόμενης μελέτης που εκπονήσαμε και καταθέσαμε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, σε όποιο Περιφερειακό, Εθνικό ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα"τρέξει" την επόμενη περίοδο, για ανάλογες δράσεις.
    Επίσης όσο μας αφορά, οι πρόνοιες για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας, δεν σταματούν μόνο στα προαναφερθέντα, αλλά δεσμευόμαστε ότι σε πρώτο χρόνο θα ιδρύσουμε δύο δημοτικά ιατρεία -με παθολόγο και παιδίατρο- για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων κι έτσι μαζί με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές που εμείς ιδρύσαμε κατά την περίοδο που διοικήσαμε τον δήμο (κοινωνικό ιατρείο- κοινωνικό φαρμακείο) ενισχύουμε έτι περαιτέρω το υφιστάμενο κοινωνικό δίχτυ προστασίας ιδιαίτερα για τους πάσχοντες, άνεργους και οικονομικά ασθενέστερους.
    Γιάννης Τσαβαρής
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
    τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/11/20 22:15

    Οι γιατροί θα πάνε για τρεις ημέρες να ενισχύσουν την Ύδρα, τρεις μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/11/20 22:38

    Κουλουρωτες πατριώτες μου, πήγα προχτές στον Άγιο Ανδρέα και βγαίνοντας πήγα να δω την προτομή του συμπατριώτη μας και εκλεκτού τέκνου του νησιου μας,κηρου Ιγνάτιου.
    Ενώ θαύμασα το έργο του γλύπτη το μάτι μου έπεσε πάνω στην αθλιότητα όπου το ονοματεπώνυμο του δημαρχου είναι σχεδόν μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτό του μνημονευομενου ου Αρχιερέα.
    Αισθάνθηκα μια τεράστια ντροπή.
    Ήθελα να πάρω μια μπογιά και να το σβήσω.
    Τόσο πολύ νευριασα αλλά και ντράπηκα.
    Αλήθεια οι ιεράρχες του Αγίου Ανδρέα πως το δέχονται;
    Η εκκλησιαστικη επιτροπή πως το ανέχεται;
    Τέλος όλοι εμείς οι πιστοί γιατί σιωπουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/11/20 07:41

    73 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς που κοροϊδεύε τοσα χρονια ότι ήταν παιδιατρος
    Αλλά αν είχε ευαισθησίες θα είχε δημοσιεύσει το πτυχίο της και θα είχε κάνει και μηνυσαρα στον εκδοτη
    Τα συμπεράσματα δικά σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/11/20 23:03

    Ευτυχως που υπαρχει ο Παρτουζος και ως δασολογος,αρχαιολογος ,γιατρος κλπ και λυνει τα προβληματα του νησιου. Καλυοτει το κενο του ριρικου που απολαμωαβει τον ερωτα του με την ξανθια απο το Μποσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/11/20 23:10

    Ποτε θα τα κανει ολα αυτα ο ριρικος; Γελαει καθε πικραμενος με τις σνακοινωσεις του . Αυτος λογια και αερα κοπανιστο και ο Παναγο εργα και ποναει πολυ αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.