Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Νοε 2020

Δελτίο Τύπου Αναλυτικά η ερώτηση Ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη για τον αρχαιολογικό χώρο Σαλαμίνας στην Κομισιόν

 


Σαλαμίνα, 24.11.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκειται συνολική τοποθέτηση της Κομισιόν στα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, για τη στήριξη του νησιού όσον αφορά στο θέμα της κατάστασης του αρχαιολογικού χώρου της Ναυμαχίας στη Σαλαμίνα θέτοντας για πρώτη φορά επί τάπητος ένα πολύ ευαίσθητο θέμα θεσμικού χαρακτήρα.

Αυτό προκύπτει από την ερώτηση του Ευρωβουλευτή, Θεόδωρου Ζαγοράκη, όπως παρατέθηκε με άμεση ανταπόκριση δίνοντας την δέουσα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν απαντήσεις στα ζητήματα που έθιξε ο Δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαγοράκης έχει θέσει ευθέως ζήτημα έμπρακτης στήριξης από την πλευρά της Ε.Ε για την αποκατάσταση όποιας υποβάθμισης στο σημείο-βωμό ιστορικότητας και αρχαιολογικής κληρονομιάς, τεκμηριώνοντας το αίτημα ως ακολούθως:

 

Θέμα: Προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Σαλαμίνας

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ. αποτελεί, σύμφωνα με ιστορικούς, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας.

Στις μέρες μας, ενεργές ναυπηγικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε επαφή με το χώρο που διεξήχθη η ναυμαχία, και συγκεκριμένα με τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου.

Ο αρχαιολογικός χώρος στο σύνολό του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και το τοπίο έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα, ενώ η ρύπανση είναι μεγάλη, με τα ναυάγια και τα σαπιοκάραβα να συμπληρώνουν μια απογοητευτική εικόνα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αρχαιολογικός χώρος προστατεύεται από τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και δεδομένου ότι η Ε.Ε. προστατεύει και προβάλλει την πολιτιστική της κληρονομιά ως στοιχείο ενότητας, δημοκρατίας και πολιτισμού,

 

ερωτάται η Επιτροπή:

 

1. Έχει εξεταστεί αν τηρούνται οι Συνθήκες που προστατεύουν την αρχαιολογική κληρονομιά στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο;

 

2. Τι μέτρα μπορεί να λάβει στην περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των Συνθηκών;

 

Η ανάρτηση της ερώτησης ηλεκτρονικά στο link: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2020-006036_EL.html 

 

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/11/20 20:58

    Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:

    ερωτάται η Επιτροπή:



    1. Έχει εξεταστεί αν τηρούνται οι Συνθήκες που προστατεύουν την αρχαιολογική κληρονομιά στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο;

    2. Τι μέτρα μπορεί να λάβει στην περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των Συνθηκών;

    ΡΕ ΖΑΓΩΡΑΚΗ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΤΙ ΡΩΤΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ; ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΌΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ; ΡΩΤΑΣ 1. Έχει εξεταστεί αν τηρούνται οι Συνθήκες που προστατεύουν την αρχαιολογική κληρονομιά στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο; ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΥΤΕ ΤΟ Α Β ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΑΝ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/11/20 22:01

    Menu
    κείμενο για αναζήτηση...
    Search


    Home » ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ » ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ » ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
    ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


    ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ...ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΗΔΗ ΕΛΕΙΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ!

    ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΝΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ...

    ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ FB ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ:

    Το ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΊΑΣ ΑΠΟ ΑΎΡΙΟ από έγκυρη πηγή θα έχει μειωμένη σύνθεση προσωπικού.

    Τους παίρνουν..

    Έχουμε τόσους πολλούς και εμείς Ως Δήμος και ειδικά ο δήμαρχος ανεβάζει φωτογραφίες για

    Επεκτάσεις για το κέντρο υγείας που από αύριο δεν θα έχουμε προσωπικο να εξυπηρετήσει το νησί μας και τους πάνε στην Αθήνα στο κέντρο υγείας Περιστερίου..!!!

    4 νοσηλευτές στην ειδικότητα από αύριο θα είναι μειωμένο το κέντρο υγείας.

    Ο δήμαρχος δεν τα γνωρίζει αυτά ;;;

    Δεν τον ενημέρωσε η Διεύθυνουσα του κέντρου υγείας;;;

    Πόσο θα ανεχτούμε την υποβάθμιση κύριε δήμαρχε!!!!

    Αλλά μας γράφατε δήμαρχε τότε !!!!!!



    ΠΗΓΗ: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2020/11/blog-post_623.html#ixzz6ekDE7513

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/11/20 23:51

    Συντροφισσά της γαλαζιας παράταξης (το συντροφισσά είναι από τον καιρό του Πασοκ) μην ανακατεύεται με τα πίτουρα θα σε φάνε οι κοτες
    Και μην ξεχνάς τα πίτουρα ειναι τα like τα αρνητικά που κανείς στις αναρτήσεις κατά του Δημάρχου
    Και οι κότες ειναι τα site που σε γραφουν
    Ξυνεσαι στην γλίτσα του τσοπάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/11/20 23:55

    Για άλλη μια φορά και η ”γαλάζια” Σαλαμίνα πρωτοτυπεί και ρεζιλευόμαστε στον Αθηναϊκό τύπο.
    Αυτή την φορά, αφιέρωμα των ”Παραπολιτικών” του Σαββάτου 26/01/2019 στην σελίδα 12 μας αφιερώνει τα εκλογομαγειρέματα μιας ανίκανης διοίκησης να κρατήσει τις πολιτικές ισορροπίες των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στο νησί, χαρακτηριστικά αναφέρει:

    Δυσαρέσκεια
    Εσωτερικά προβλήματα στους «γαλάζιους» κύκλους της Σαλαμίνας έχουν δημιουργηθεί ενόψει των δημοτικών εκλογών. Ο λόγος; Η κίνηση της προέδρου της Τοπικής της Ν.Δ.Σ. Μιχάλαρου, να στηρίξει παρασκηνιακά την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΚ και φίλου του Ευ. Βενιζέλου, Δ. Ελευσινιώτη και όχι κάποια προερχόμενη από την τη δεξιά παράταξη. Το γεγονός έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με «γαλάζιες» καταβολές και σε πολλά στελέχη του κόμματος στην περιοχή, σε βαθμό που απειλούν να καταθέσουν τις κομματικές τους ταυτότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/11/20 00:09

    Επίσκεψη του υφυπουργού υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας
    Ιανουαρίου 12, 2020


    Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας χθες ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

    -->


    Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως το Κέντρο Υγείας θα ενισχυθεί με ακόμα πέντε νέους γιατρούς καθώ και με μια Κινητή Ιατρική Μονάδα.
    Τον υφυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος, ενώ τον συνόδευαν ο Βουλευτής Β' Πειραιά της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Διοικητής της Β ΥΠΕ Χρήστος Ρόιλος και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Β' Πειραιά Ανδρέας Παλευρατζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/11/20 00:23

    Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Στέλνονται άμεσα ενισχύσεις ιατρικού δυναμικού

    Από
    Νατάσσα Βουδούρη
    30/07/2020

    Πλησιάζει η λύση στο θέμα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ύστερα από την προοπτική κλεισίματός του λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν.



    Με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναστέλλεται η συγκέντρωση που θα πραγματοποιούταν σήμερα (30/07) στο Κέντρο Υγείας. Όπως σημειώνει, ύστερα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα.


    Δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων
    Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, μετά τη συνάντηση με το Διοικητή της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, δήλωσε τα εξής:

    “Μεταφέροντας την αγωνία των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας για την αδυναμία κάλυψης των εφημεριών το επόμενο διάστημα λόγω έλλειψης γιατρών συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό.
    Ο Διοικητής παρουσία και του Προέδρου της Τοπικής Διοικούσας του Κ.Υ. Σαλαμίνας Βασίλη Ελευθεριανου, επιλήφθηκε άμεσα του θέματος με ορισμό γιατρών από άλλες δομές υγείας.
    Η άποψη η δίκη μας είμαι σταθερή. Θα πρέπει να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις των δήμων υγείας της ΠΕ νήσων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε το Υπουργείο Υγείας που έχει την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των δομών υγείας της χώρας μας.”



    Στέλνονται άμεσα ενισχύσεις ιατρικού δυναμικού
    Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος επισημαίνει πως πλησιάζει η λύση στο θέμα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του ιδίου, της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Μπόγρη και του Δημάρχου Γ. Παναγόπουλου.

    Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του ο Δ.Μαρκόπουλος σημειώνει:
    “Έγραφα προ δύο ημερών πως επίκειται λύση στο θέμα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας μετά και από παρεμβάσεις μας (προσωπικές δικές μου, αντιπεριφερειάρχη νήσων κ. Μπόγρη και Δημάρχου Γ. Παναγόπουλου). Με πληροφόρησε η διοίκηση της Β’ ΥΠΕ πως άμεσα στέλνονται ενισχύσεις ιατρικού δυναμικού (ένας Ιατρος, αγροτικοί κι επικουρικοί), ενώ υπήρξε σημερινή σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν λύσεις.

    Και μια επισήμανση: πέρσι και πρόπερσι το κέντρο υγειας με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση “κάποιοι” δεν έβλεπαν κανένα θέμα και δεν δημιουργούσαν κανένα ζήτημα λες κι όλα λειτουργούσαν (δήθεν) ρολόι. Φέτος …θυμήθηκαν να κάνουν αντιπολίτευση. Αυτά για την ιστορία.

    Θερμά ευχαριστώ για την προσπάθεια τους: πρόεδρο Τριμελούς Διοικούσας επιτροπής 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας Βασίλειο Ελευθεριανό και την κυρία Ευαγγελία Καραγιάννη-Αντωνίου δημοτική σύμβουλος, εκπρόσωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/11/20 00:25

      Menu
      κείμενο για αναζήτηση...
      Search


      Home » ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ » ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ » ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
      ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


      ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 

      ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ...ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΗΔΗ ΕΛΕΙΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ!

      ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΝΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ...

      ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....

      ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ FB ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ:

      Το ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΊΑΣ ΑΠΟ ΑΎΡΙΟ από έγκυρη πηγή θα έχει μειωμένη σύνθεση προσωπικού.

      Τους παίρνουν..

      Έχουμε τόσους πολλούς και εμείς Ως Δήμος και ειδικά ο δήμαρχος ανεβάζει φωτογραφίες για

      Επεκτάσεις για το κέντρο υγείας που από αύριο δεν θα έχουμε προσωπικο να εξυπηρετήσει το νησί μας και τους πάνε στην Αθήνα στο κέντρο υγείας Περιστερίου..!!!

      4 νοσηλευτές στην ειδικότητα από αύριο θα είναι μειωμένο το κέντρο υγείας.

      Ο δήμαρχος δεν τα γνωρίζει αυτά ;;;

      Δεν τον ενημέρωσε η Διεύθυνουσα του κέντρου υγείας;;;

      Πόσο θα ανεχτούμε την υποβάθμιση κύριε δήμαρχε!!!!

      Αλλά μας γράφατε δήμαρχε τότε !!!!!!



      ΠΗΓΗ: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2020/11/blog-post_623.html#ixzz6ekDE7513

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος25/11/20 06:55

    Δυστυχώς το είδαμε κι αυτό!!!
    Στην πιο δύσκολη λόγω κορωνοΐού περίοδο για την δημόσια υγεία ένας συνταξιούχος αστυνομικός (Ελευθεριάνος Βασίλειος) με μόνο προσόν την εμπειρία του από τις υπηρεσίες ασφάλειας της Αστυνομίας, «αναλαμβάνει» το τιμόνι του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επιβραβεύεται (;) έτσι για την πρόσφατη σχετικά ανεξαρτητοποίησή του , από την Δημοτική μας Παράταξή και επιλέγεται ΠΡΟΕΔΡΟΣ μιας Υγειονομικής Επιτροπής με αναπληρωτή του -μάλιστα – γιατρό!!!
    -->


    Μιας επιτροπής που έχει ως αντικείμενο μεταξύ άλλων τον συντονισμό και την αξιολόγηση των υπηρεσιακών αναγκών στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας στο νησί.
    -->


    Αλήθεια με τι «επιστημονικές γνώσεις» επιλέχθηκε για να κατέχει αυτή τη θέση;
    Με ποια εξειδικευμένη εμπειρία στον Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας;
    Με ποιο κριτήριο αξιολόγησης συμπεριλαμβάνεται ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος σε μια τόσο σπουδαία -και ιδιαίτερα λόγω της συγκυρίας της COVID -19- επιτροπή ;
    Επίσης , στην ίδια τριμελή επιτροπή συμμετέχουν και οι άλλες δύο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείσες από την Δημοτική μας Παράταξη δημοτικοί σύμβουλοι κυρίες Καραγιάννη Ευαγγελή και Καρνέση Σοφία.
    Φυσικά η πρόταση για τις ανωτέρω θέσεις συμφωνεί με το απεσταλμένο έγγραφο του δήμου Σαλαμίνας (ΕΔΩ). (Σχετ. 7 στα έχοντας υπόψη του εγγράφου με ΑΔΑ: 6ΖΔΗ469Η2Ξ-ΑΜΣ, Διαύγεια 2ΗΣ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου )
    Αγαπητοί συνδημότες
    Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω, τα συμπεράσματα δικά σας, αφού τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την ζωή….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/11/20 07:01

    Όσο αφορά την περίοδο που εμείς είχαμε την διοίκηση του δήμου (01-01-2011 έως και 31-08-2014) εκπονήσαμε και καταθέσαμε μαζί με την κ. Καραγιάννη- Αντωνίου Λούλα (τέλος του 2013) στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής (Λ. Συγγρού 100) όπου προΐστατο ο κ. Λέμας Κωνσταντίνος- και πάντα σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για τα έργα κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη- πλήρη μελέτη που περιελάμβανε την επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων ( καθ΄ύψος και οριζοντίως ) όπως επίσης και την προμήθεια νέου μηχανολογικού και ιατρικού εξοπλισμού. Η πορεία της οποίας (και φυσικά δεν είναι η μόνη) ως προς την ένταξή της τα τελευταία πέντε χρόνια αγνοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/11/20 07:06

    Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018
    Γιάννης Τσαβαρής Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: "Ο μεγάλος ασθενής"


    Αγαπητοί συνδημότες

    Σε συνέχεια της ανάρτησης για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Παναγόπουλο Γεώργιο έχω να τονίσω τα εξής:
    Α. Η υφιστάμενη κατάσταση του Κέντρου Υγείας θα πρέπει να αλλάξει ριζικά (δηλαδή "απαιτεί νυστέρι") στον τρόπο λειτουργίας του,
    α) ως προς τον τύπο, αφού πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε Κέντρο Υγείας Aστικού Tύπου,
    β) ως προς την κτιριακή δομή του ( επέκταση των εγκαταστάσεών του),
    γ) ως προς στην επαύξηση του μηχανολογικού- ιατρικού εξοπλισμού του.

    Επιπλέον βέβαια, αναγκαίο και άμεσο μέτρο και συνακόλουθο των ανωτέρω είναι η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του και όχι η συνεχής αποψίλωση αυτού, που γίνεται από διοικητικούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και αναγκαιότητες που έχουν οι κάτοικοι του νησιού σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
    Όσο αφορά την περίοδο που εμείς είχαμε την διοίκηση του δήμου (01-01-2011 έως και 31-08-2014) εκπονήσαμε και καταθέσαμε μαζί με την κ. Καραγιάννη- Αντωνίου Λούλα (τέλος του 2013) στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής (Λ. Συγγρού 100) όπου προΐστατο ο κ. Λέμας Κωνσταντίνος- και πάντα σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για τα έργα κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη- πλήρη μελέτη που περιελάμβανε την επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων ( καθ΄ύψος και οριζοντίως ) όπως επίσης και την προμήθεια νέου μηχανολογικού και ιατρικού εξοπλισμού. Η πορεία της οποίας (και φυσικά δεν είναι η μόνη) ως προς την ένταξή της τα τελευταία πέντε χρόνια αγνοείται...
    Β. Εξυπακούεται ότι οι οχλήσεις μας στην Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων για περαιτέρω στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ήταν συνεχείς, βρίσκοντας δυστυχώς τις περισσότερες φορές "ώτα μη ακούοντα".
    Όμως το πρόβλημα πράγματι παραμένει μεγάλο και γι' αυτό θα χρειαστεί από την πρώτη μέρα της όποιας νέας διοίκησης του δήμου, η ιεράρχηση της ένταξης της προαναφερόμενης μελέτης που εκπονήσαμε και καταθέσαμε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, σε όποιο Περιφερειακό, Εθνικό ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα"τρέξει" την επόμενη περίοδο, για ανάλογες δράσεις.
    Επίσης όσο μας αφορά, οι πρόνοιες για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας, δεν σταματούν μόνο στα προαναφερθέντα, αλλά δεσμευόμαστε ότι σε πρώτο χρόνο θα ιδρύσουμε δύο δημοτικά ιατρεία -με παθολόγο και παιδίατρο- για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων κι έτσι μαζί με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές που εμείς ιδρύσαμε κατά την περίοδο που διοικήσαμε τον δήμο (κοινωνικό ιατρείο- κοινωνικό φαρμακείο) ενισχύουμε έτι περαιτέρω το υφιστάμενο κοινωνικό δίχτυ προστασίας ιδιαίτερα για τους πάσχοντες, άνεργους και οικονομικά ασθενέστερους.
    Γιάννης Τσαβαρής
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
    τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.